Labdarúgás: megújult az Arsenal utánpótlásközpontja

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 12:52
Címkék
Az utóbbi hónapok nem az Arsenal felnőtt futballcsapatának sikereiről szólnak, de örömre is van okuk az észak-londoniaknak: felújították az Ágyúsok utánpótlás-akadémiáját, amelyet többmillió fontos beruházás keretében a legmodernebb eszközökkel szereltek fel.

Bruckner Vince Bemutatták az Arsenal felújított utánpótlásközpontját a klub nagyszabású fejlesztési projektjét követően. A két évig tartó több millió fontos projekt lezárását a Liam Brady-kupával ünnepelték a londoniak, ahol U16-os csapatuk megmérkőzött a Manchester United, a Juventus és a Bayern München korosztályos együttesével, ezzel egyedülálló hétvégét nyújtva a nemzetközi utánpótlásfutballnak.Bruckner Vince Bemutatták az Arsenal felújított utánpótlásközpontját a klub nagyszabású fejlesztési projektjét követően. A két évig tartó több millió fontos projekt lezárását a Liam Brady-kupával ünnepelték a londoniak, ahol U16-os csapatuk megmérkőzött a Manchester United, a Juventus és a Bayern München korosztályos együttesével, ezzel egyedülálló hétvégét nyújtva a nemzetközi utánpótlásfutballnak.

arsenal akadémia
arsenal akadémia

Pazar látvány  •  Forrás: arsenal.com

Az Arsenal vezérigazgatója, Ivan Gazidis a nyitóünnepségen tartott beszédében először köszöntötte a megjelent edzőket, stábtagokat, a hétvégi kupa névadóját Liam Brady-t, valamint további Arsenal-legendákat, Roy Massey-t és David Court-ot. Majd az akadémiafejlesztés céljairól is beszélt: „Jelenlegi kihívásunk, hogy folytassuk az intézmény építését és olyan játékosokat neveljünk, akik később a felnőtt csapat meghatározó labdarúgói lehetnek.”

Az Ágyúsok csapatkapitánya, Per Mertesacker is részt vett az eseményen, és az akadémia két vezetője – a nemrég a Wolfsburg csapatához távozott Andreas Jonker és Freddie Ljungberg – mellett láthatta, ahogyan a londoni fiatalok mindhárom riválisukat legyőzve magasba emelik a trófeát.

A felújított központban négy nagypályát létesítettek, amelyeket pontosan ugyanolyan gyepszőnyeggel láttak el, mint amilyen az Emirates Stadionban is van. A hagyományokat is szem előtt tartva a pályákat a klub korábbi stadionja, a Highbury négy lelátója után nevezték el. Az új főépületben gimnáziumot alakítottak ki az akadémistáknak, benne természetesen osztálytermeket, éttermet, irodákat és külön orvosi központot. A David Rocastle-ről elnevezett fedett pályát is fejlesztették, a legújabb műfüves technológiát alkalmazták a tervezők.

Jó példákat is igyekeznek az akadémisták elé állítani, az akadémia teljes területén már befutott, de onnan indult labdarúgók képei láthatók, amelyek inspirálhatják a fiatalokat, hogy ők is hasonló magasságokba érjenek el, mint Jack Wilshere, Wojciech Szczezny vagy éppen Hector Bellerin.

Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik