Labdarúgás: magabiztos U18-as siker a fehéroroszok ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.27. 15:28
Címkék
A Szlovákia-kupa harmadik játéknapján az U18-as labdarúgó-válogatott magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a fehéroroszok ellen. A csapat pénteken a törökök ellen játszik az ötödik helyért.

UP-info/MLSZ Az U18-as labdarúgó-válogatott az amerikaiak elleni döntetlen és a szlovákoktól elszenvedett vereség után utolsó csoportmérkőzésén a fehéroroszokkal mérkőzött meg a Szlovákia-kupán.UP-info/MLSZ Az U18-as labdarúgó-válogatott az amerikaiak elleni döntetlen és a szlovákoktól elszenvedett vereség után utolsó csoportmérkőzésén a fehéroroszokkal mérkőzött meg a Szlovákia-kupán.

U18-as labdarúgó-válogatott
U18-as labdarúgó-válogatott

Az U18-as válogatott harmadik nekifutásra győzni tudott Szlovákiában  •  Forrás: mlsz.hu

Az első félidőben a magyar válogatott alakított ki több lehetőséget, de ellenfelünk támadásaiban is benne volt a gólveszély. Két kihagyott helyzet után, a 34. percben megszereztük a vezetést, Bolla Bendegúz jobb oldali támadás végén, kényszerítő után 17 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-0). A fordulás után egy perc sem telt el, máris megdupláztuk előnyünket, védelmi hibát követően Lakatos István tört kapura, rávezette a labdát a kapusra, és higgadtan a hálóba gurított (2-0).

A fehéroroszok nem adták fel, és ahogy az első fordulóban a szlovákok ellen, most is óriási erőket mozgósítottak 0-2 után az egyenlítés érdekében. A házigazdák ellen sikerült döntetlenre menteniük a meccset, ezúttal viszont a szépítő gólra sem futotta erejükből, mi viszont ismét betaláltunk: a 66. percben Stoiacovici Dávid 20 méterről bombázott a kapu bal oldalába (3-0). Ezzel sikerült megtörni a fehéroroszok ellenállását, a hátralévő negyedórában magabiztosan őriztük az előnyt, és 3-0-ra megnyertük a találkozót.

Válogatottunk négy ponttal a harmadik lett csoportjában, így pénteken a törökökkel mérkőzik meg a torna ötödik helyéért.

„ Örülök a győzelemnek, kellett ez a siker, hogy helyreálljon a játékosok önbizalma. A csapatmunka diadala volt a győzelem, de emellett több kiváló egyéni teljesítményt is láthattunk a pályán. Látható a fejlődés, napról napra egyre közelebb kerülünk ahhoz a játékhoz, amit látni szeretnék a csapattól, bízom benne, hogy a törökök elleni meccsen tovább folytatódik ez a javulás” – mondta a mérkőzés után Marcus Jahn szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

SZLOVÁKIA-KUPA, 3. FORDULÓ
Magyarország–Fehéroroszország 3-0 (1-0)
Magyarország: Bese Balázs – Krebsz Máté (Gajda Márkó, 41.), Berdó Máté (Virág Ákos, 41., Stoiacovici Dávid, 53.), Kiss Balázs, Kiliti Róbert – Kiss Bence, Rabatin Richárd – Bévárdi Zsombor, Bolla Bendegúz, Lakatos István – Kisari Tibor (Lustyik Levente, 65.). Szövetségi edző: Marcus Jahn
Gólszerzők: Bolla (34.), Lakatos (46.), Stoiacovici (66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik