Labdarúgás, leány U17-es Eb-selejtező: csapatunk legyőzte a norvégokat, és csoportelső lett

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 20:30
Címkék
A női U17-es válogatott 1-0-ra legyőzte a jóval esélyesebb norvégokat a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapján Bükön. Így csoportelsőként, kapott gól nélkül jutott a tavaszi elitkörbe.

UP-infoA magyar és a norvég válogatott is két győzelemmel kezdte meg a szereplését a büki Eb-selejtező tornán, vagyis az egymás elleni összecsapás előtt már mindkettő biztosította a helyét a tavaszi elitkörben. A csütörtöki mérkőzést a skandinávok annyival vártál előnyösebb helyzetből, hogy jobb gólkülönbségük köszönhetően, döntetlennel is ők végeztek volna a csoport élén.UP-infoA magyar és a norvég válogatott is két győzelemmel kezdte meg a szereplését a büki Eb-selejtező tornán, vagyis az egymás elleni összecsapás előtt már mindkettő biztosította a helyét a tavaszi elitkörben. A csütörtöki mérkőzést a skandinávok annyival vártál előnyösebb helyzetből, hogy jobb gólkülönbségük köszönhetően, döntetlennel is ők végeztek volna a csoport élén.

A magyar válogatott mindhárom meccsét megnyerte Bükön Forrás: mlsz.hu
A magyar válogatott mindhárom meccsét megnyerte Bükön Forrás: mlsz.hu

A magyar válogatott mindhárom meccsét megnyerte Bükön  •  Forrás: mlsz.hu

Csakhogy a büki mérkőzésen a hetedik percben a magyar válogatott szerzett vezetést: szögletet követően Fördős Beatrix helyezett a norvég kapuba (1-0). A norvégok többet támadtak a folytatásban, de a magyar válogatott óriási lelkesedéssel küzdött, így a az ellenfél nem tudott egyenlíteni.

Fordulás után is hatalmas küzdelem zajlott a pályán, a mieinknek voltak ugyan hullámvölgyeik, de egy pillanatig sem játszottak alárendelt szerepet jóval esélyesebbrivális ellen. Bár a lányokon érződött, hogy a harmadik mérkőzés végéhez közeledve a fáradtsággal is küzdöttek, óriási akarattal futballoztak, és még a mérkőzés végén is sikerült helyzeteket kialakítani.

Az eredmény nem változott a lefújásig, a csapat igazi bravúrt végrehajtva 1-0-ra megnyerte a mérkőzést, és hibátlan teljesítménnyel, 9-0-ás gólkülönbséggel csoportelsőként végzett az Eb selejtezőcsoportjában.

LEÁNY U17-ES EB-SELEJTEZŐ TORNA, BÜK
Magyarország–Norvégia 1-0 (1-0)

Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka – Czellér Dorottya, Buzás Kata, Pusztai Sára (Kovács Eszter, 82.) – Szélpál Nóra, Nagy Vanessza (Papp Luca, 71.), Pintye Vivien (Erdész Fanni, 84.)
Gólszerző: Fördős a 7. percben

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik