Labdarúgás: kétgólos vereség az olaszoktól az U17-es leány Eb-selejtezőn

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 18:08
Címkék
A leány U17-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Olaszország együttesétől az Eb-selejtező elitkörének első, büki játéknapján. Több hibázásra nincs lehetőség, mert a négycsapatos csoportból csak az első helyezett jut tovább.

UP-info – utanpotlassport.hu Az U17-es leányok mezőnyében – hasonlóan a fiúk azonos korosztályához – kétlépcsős a kvalifikáció. A selejtezősorozat első köréből a magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább: a bolgárokat, a moldávokat és a norvégokat is legyőzte, ráadásul még gólt sem kapott.UP-info – utanpotlassport.hu Az U17-es leányok mezőnyében – hasonlóan a fiúk azonos korosztályához – kétlépcsős a kvalifikáció. A selejtezősorozat első köréből a magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább: a bolgárokat, a moldávokat és a norvégokat is legyőzte, ráadásul még gólt sem kapott.

A második szakaszra, az elitkörre történő felkészülés során azonban porszem csúszott az addig nagyszerűen működő gépezetbe, az osztrákok ellen csak döntetlenre futotta a lányok erejéből, míg a lengyelektől kétszer kikapott Schumi Dorottya együttese.

Az olaszok a hajrában szereztek két gólt Forrás: MLSZ
Az olaszok a hajrában szereztek két gólt Forrás: MLSZ

Az olaszok a hajrában szereztek két gólt  •  Forrás: MLSZ

Ilyen előjelekkel léptek pályára a lányok pénteken az olaszok ellen. A kellemetlen, szeles időben az első lehetőség a mieink előtt adódott a büki találkozón, ám ezt követően az olaszok vették át az irányítást. Gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így az eredményjelzőn 0–0 állt negyven percnyi játékot követően. A második félidőben aztán az itáliaiaknak sikerült feltörniük a magyar védelmet, és Tomaselli tíz perccel a vége előtt megszerezte a vezetést a vendégcsapatnak. Sajnos öt perccel később már kettő volt a különbség, Ladu is betalált, s egyben beállította a végeredményt is: Magyarország‒Olaszország 0-2.

A csoport másik mérkőzésén Csehország nem bírt Szerbiával, 1‒1-es döntetlennel zártak a felek. A csoportból csak az első helyezett jut ki a litvániai Európa-bajnokságra, így a lányoknak nem maradt más hátra, mint előre: a cseheket és a szerbeket is muszáj lesz győzniük, és immár bízniuk kell a szerencsében is. Folytatás hétfőn Csehország ellen.

LEÁNY U17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Magyarország–Olaszország 0-2 (0-0)
Bük
Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Fördős Beatrix, Jánosi Ninetta, Csolti Réka – Kovács Eszter, Pusztai Sára, Papp Luca – Czellér Dorottya, Nagy Vanessza (Bódai Viktória, 74.), Szélpál Nóra (Vachter Fanni, 60.)
Gól: Tomaselli (70.), Laud (75.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik