Labdarúgás: a Benfica veretlenül nyert a Mészöly Kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.28. 18:39
Címkék
Immáron hatodik alkalommal rendezték meg a hétvégén a VI. Nemzetközi Mészöly Kupát, amelyre az előző évekhez hasonlóan nyugat-európai labdarúgó akadémiák is meghívást kaptak: ezúttal a Manchester United mellett a Benfica is képviseltette magát. Utóbbi csapat sikerét hozta az U-11-es torna, ám nem az eredményesség, hanem a futballkultúrák találkozása és a gyerekek boldogsága volt a középpontban.

Leiner Soma Manapság nem sok 11 éves futballista kap esélyt, hogy nagystadionban léphessen pályára. Az idei Mészöly Kupa résztvevőinek ez megadatott, ugyanis anyolccsapatos megméretés szombati csoportmérkőzéseit az új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték. A Mészöly Focisuli elnöke, a korábbi 18-szoros válogatott Mészöly Géza szerint ez is a torna nívóját emeli: „A külföldi szakemberek, köztük a Manchester United akadémiájának vezetője is büszke volt, illetve köszönetet mondott, hogy egy ilyen gyönyörű stadionban is pályára léphettek a gyerekek. Már harmadik alkalommal volt itt csapatával, mindig nagyon jól érzi magát, és elégedett a szervezéssel.”Leiner Soma Manapság nem sok 11 éves futballista kap esélyt, hogy nagystadionban léphessen pályára. Az idei Mészöly Kupa résztvevőinek ez megadatott, ugyanis anyolccsapatos megméretés szombati csoportmérkőzéseit az új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték. A Mészöly Focisuli elnöke, a korábbi 18-szoros válogatott Mészöly Géza szerint ez is a torna nívóját emeli: „A külföldi szakemberek, köztük a Manchester United akadémiájának vezetője is büszke volt, illetve köszönetet mondott, hogy egy ilyen gyönyörű stadionban is pályára léphettek a gyerekek. Már harmadik alkalommal volt itt csapatával, mindig nagyon jól érzi magát, és elégedett a szervezéssel.”

A vasárnapi helyosztóknak már a Vízművek sporttelepe adott otthont, ahol két pályán zajlottak a küzdelmek. A legjobb négy közé a Benfica, a Hammarby, a Dinamo Zagreb, és az MTK jutott, míg az 5. pozícióért a Manchester United és a Brommapojkarna, a 7. helyért pedig a Haladás és a házigazda Mészöly Focisuli csapott össze. Atornát végül veretlenül nyerte a portugál csapat, a döntőben 4-1 arányban múlták felül a Hammarby együttesét.

  1. A VI. Nemzetközi Mészöly Kupa végeredménye
    1. SL Benfica (portugál)
    2. Hammarby IF (svéd)
    3. Dinamo Zagreb (horvát)
    4. MTK Budapest (magyar)
    5. IF Brommapojkarna (svéd)
    6. Manchester United (angol)
    7. Mészöly Focisuli (magyar)
    8. Haladás Lurkó (magyar)

A döntő előtti pillanatok
A döntő előtti pillanatok

A döntő előtti pillanatok

Talán meglepő, hogy a manchesteri együttes csak a hatodik helyen végzett, ám Stuart Leicester, a csapat egyik edzője pozitívan nyilatkozott a hétvégéről: „Összességében kiváló torna volt, nem csak sport, hanem kultúra szempontjából is, hiszen tegnap bejárhattuk Budapestet. Szakmailag nagy öröm, hogy szombaton egy kiváló stadionban játszhattunk szoros meccseket, nagyon közel voltak játéktudásban a csapatok, de a pályák mérete, és a meccsek hossza is tökéletes volt. Vasárnap egy teljesen új környezetben léptünk pályára, amely a magyar labdarúgást egy másik oldaláról mutatta meg. Érdekes volt látni, ahogy a csapatok különböző stílusban fociztak, mi a Manchester United utánpótlás nevelésében nem fektetünk nagy hangsúlyt a taktikára ebben az életkorban, csak azt szeretnénk, ha a fiúk élveznék a játékot és támadófocit játszanának”-zárta értékelését mosolyogva a tréner.

A VI. Nemzetközi Mészöly Kupa a jó iramú meccsek mellett igen szokatlan meglepetést is hozott. Az előzőleg meghívott norvég együttes nem tudott eljönni a tornára, ám a klub négy játékosának már megvolt a repülőjegye. A résztvevő csapatok hozzájárultak, hogy ezek a fiatalok a Mészöly Focisuli csapatában játszhassanak a hétvégén. A norvég vendégjátékosok végül együtt örültek a többiekkel a megszerzett hetedik helyet követően. Ezen a hétvégén tehát tényleg az élmény, és a gyerekek öröme volt a legfontosabb.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik