Kosárlabda: vereség az U18-as leány Eb negyeddöntőjében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.10. 20:28
Címkék
Nem jutott a négy közé az U18-as leányválogatott a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, miután egylabdás mérkőzésen alulmaradt a belgákkal szembeni negyeddöntőben. A csapat egyik legjobbja, Juhász Dorka az első percben térdsérülést szenvedett.

L. G. Az eddig hibátlanul menetelő U18-as leányválogatott a belgákkal nézett farkasszemet a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A csapat bevallottan éremért szeretett volna játszani, ehhez pedig ez az összecsapás jelentette az utolsó lépcsőfokot.L. G. Az eddig hibátlanul menetelő U18-as leányválogatott a belgákkal nézett farkasszemet a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A csapat bevallottan éremért szeretett volna játszani, ehhez pedig ez az összecsapás jelentette az utolsó lépcsőfokot.

A találkozó aztán rosszabbul nem is kezdődhetett volna. Juhász Dorka 24 másodperc után, egy rossz lépést követően a térdét fogva a földön maradt, a pécsi centert úgy kellett letámogatni a pályáról. Már nem is tudott visszatérni, személyében egyik legponterősebb és egyértelműen a legmagasabb játékosát veszítette a magyar válogatott. Csapatunk meg is zavarodott ettől, 10-2-es belga vezetésénél jött is Balogh Judit időkérése. Átmenetileg sikerült felzárkózni, de a negyed végére ismét hét ponttal ellépett az ellenfél.

U18 Pusztai Petra
U18 Pusztai Petra

Kevésen múlt az elődöntő  •  Forrás: FIBA

A második negyed elején kétszámjegyű lett a különbség, a gondokat tetézte, hogy Mérész Beatrix megkapta a harmadik személyi hibáját, így másik magas játékosunkat is a kispadra kellett ültetni. A rivális egyértelmű fizikai fölénybe került a palánk alatt, a hazai külső dobások pedig nem ültek, így már tizenhat ponttal vezettek a belgák. A negyed végére legalább sikerült tizenegy pontra feljönni.

Térfélcsere után sem változott a játék képe, a belgák már tizenhét ponttal is a magyar csapat előtt jártak (27. perc: 45-28). A hajrában Kányási Veronika mellett Dúl Panka is elkezdett pontokat termelni, így a záró negyed előtt ismét látótávolságon belülre került a magyar csapat: tizenkét pont volt a hátrány.

Az utolsó szakaszban aztán varázsütésre minden megváltozott. Lelik Réka, akinek addig szinte semmi sem sikerült, hátára vette a csapatot, válogatottunk 13-0-s rohamot vágott ki, azzal átvette a vezetést. Új mérkőzés kezdődött. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, így a döntés az utolsó percre maradt. A magyar csapat azonban az utolsó két támadásából nem tudott kosarat dobni, így hiába a hatalmas hajrá, a belgák 59-56-ra nyertek, azzal négy közé jutottak.

A vágyott érem tehát biztosan nem lesz meg, válogatottunk azért küzdhet tovább, hogy megismételje a tavalyi szereplését, és megszerezze az U19-es világbajnoki indulást érő ötödik helyet. Nagy kérdés, hogy mennyire súlyos Juhász Dorka sérülése, de a pénteki szünnapon talán arra is lesz lehetőség, hogy a csapat felkészüljön az esetleges hiányára.

További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U18-AS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOPRON
Negyeddöntő
Belgium–Magyarország 59-56 (17-10, 16-12, 18-17, 8-17)
Magyarország: Lelik 9/3, Pusztai 10, Gereben 8, Mérész 6, Juhász. Cs.: Kányási 16, Dúl 7/3, Karagits, Czukor. Szövetségi edző: Balogh Judit

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik