Kosárlabda: újabb győzelem az U16-os fiú Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 19:27
Címkék
Második mérkőzését is megnyerte az U16-os fiúválogatott a Szófiában zajló B divíziós Európa-bajnokságon, Váradi Attila együttese magabiztosan verte a norvégokat.

L. G. Az írek elleni győzelem után a norvégok ellen folytatta szereplését az U16-os fiúválogatott a Szófiában zajló B divíziós Európa-bajnokságon. A második ellenfelünk a nyitányon nagy verésbe szaladt bele, a bosnyákok 91-58-re intézték el őket, így bízhattunk az újabb magyar sikerben.L. G. Az írek elleni győzelem után a norvégok ellen folytatta szereplését az U16-os fiúválogatott a Szófiában zajló B divíziós Európa-bajnokságon. A második ellenfelünk a nyitányon nagy verésbe szaladt bele, a bosnyákok 91-58-re intézték el őket, így bízhattunk az újabb magyar sikerben.

U16-os fiúválogatott 2
U16-os fiúválogatott 2

A magyar csapat jól kezdett  •  Forrás: FIBA

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, felváltva vezettek a csapatok, de a szakasz vége válogatottunknak sikerült jobban: a 8-0-s rohamnak köszönhetően hatpontos magyar előnnyel zárult az első tíz perc. A második negyed derekán először lett kétszámjegyű a különbség, érkezett is a norvég időkérés. Ez annyiban használt, hogy nem nőtt tovább a szakadék, ráadásul a dudaszó pillanatában, lehetetlen szögből bevágott tripla miatt a nagyszünetre öt pontra olvadt az előny.

Térfélcsere után is végig a mieink vezettek, a különbség azonban ingadozott. A harmadik szakasz végén ismét sikerült tizenegy ponttal meglépni, a norvégok azonban – ezúttal 2+1-es akcióval – ismét a legvégén faragtak a hátrányukból. A záró negyed azonban minden kétséget eloszlatott, az erőteljesen és okosan játszó magyar csapat tizenhét pontos előnyt harcolt ki, onnan pedig már nem volt visszaút. Válogatottunk tizenkét ponttal, 63-51-re győzött, azzal két forduló után is hibátlan teljesítménnyel büszkélkedhet.

Váradi Attila együttese szombaton 19.30-tól a csehek ellen lép pályára, majd vasárnap a jól megérdemelt szünnap várja a játékosokat.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA
C csoport, 2. forduló
Magyarország–Norvégia 63-51 (20-14, 12-13, 12-9, 19-15)
Magyarország: Fekete 8, Kovács B. 8, Balsay 2, Pallai 6, Pintér 2. Cs.: Verasztó 10, Kopácsi 5, Csikai, Filipovity 13, Kiss B., Dokmanovic 4, Lukács 5. Szövetségi edző: Váradi Attila

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik