Kosárlabda: soproni U14-esek a Barcelona ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 16:12
Címkék
A Soproni Sportiskola U14-es csapata spanyolországi túrán vett részt, melyen többek között megmérkőzött a Barcelona korosztályos együttesével. A fiatalok Euroliga-mérkőzést nézhettek a helyszínen, és még Hanga Ádámmal is találkoztak.

L. G. – utanpotlassport.hu A Soproni Sportiskola U14-es csapatának tagjai életre szóló élményt szereztek legutóbbi, idegenbeli túrájukon. A fiatalok Spanyolországban vendégeskedtek, megmérkőztek többek között a Barcelona korosztályos együttesével is, ráadásként élőben nézhették meg a Hanga Ádámmal felálló katalán sztárcsapat Olimpiakosz elleni Euroliga-mérkőzését. Mi több, az összecsapás után a magyar válogatott vezérével is találkozhattak a soproni gyerekek.L. G. – utanpotlassport.hu A Soproni Sportiskola U14-es csapatának tagjai életre szóló élményt szereztek legutóbbi, idegenbeli túrájukon. A fiatalok Spanyolországban vendégeskedtek, megmérkőztek többek között a Barcelona korosztályos együttesével is, ráadásként élőben nézhették meg a Hanga Ádámmal felálló katalán sztárcsapat Olimpiakosz elleni Euroliga-mérkőzését. Mi több, az összecsapás után a magyar válogatott vezérével is találkozhattak a soproni gyerekek.

IMG_20171103_174521_121
IMG_20171103_174521_121

A soproniak U14-es csapata Barcelonában

A soproniak a Girona két évvel idősebb együttese ellen kezdtek, és mindössze két ponttal, 53-51-re maradtak alul. A második összecsapáson hosszabbítás után kapott ki az előzőnél is kisebb különbséggel, 72-71-re Csátaljay Gábor a gironai válogatottól. Azt követően az NBA-játékos Marc Gasol nevével fémjelzett utánpótlás-nevelő egyesület U14-es alakulata következett, melyet végig vezetve vert meg 69-57-re a soproni együttes. A sorozat a Barcelona elleni mérkőzéssel zárult, a katalán sztárcsapat fiataljai 98-55-re bizonyultak jobbnak.

„A gyerekek fejlődése szempontjából nagyon fontosnak tartom, hogy minél több nemzetközi mérkőzést játsszanak, más országok kosárlabda kultúráját megismerjék, és különböző stílusokkal találkozzanak. Leszűrve a tanulságokat nem csak a gyerekek, de mi, edzők is sokat tanulhatunk ezekből a mérkőzésekből. Csapatunk szeptember eleje óta három nemzetközi tornán vett részt. Prágában öt, az EYBL soproni fordulójában négy, Spanyolországban pedig szintén négy nagyon hasznos mérkőzést játszottunk. Hat héten belül találkoztunk például a Bayern München és a Barcelona csapatával is. Ezek a meccsek és a kísérő programok, városnézések rengeteg olyan élményt adnak a gyerekeknek, amire sokáig szívesen emlékeznek vissza” – értékelt Csátaljay Gábor, a csapat vezetőedzője, aki a találkozókra is kitért.

„Gironában három mérkőzést játszottunk, az elsőn még érződött a hosszú utazás hatása. Rengeteg hibával kosárlabdáztunk, nyerhető meccset veszítettünk el szoros végjátékban. Második mérkőzésünkön nagyon jó szerkezetű, technikailag képzett, gyors játékot játszó csapattal találkoztunk. Ezen a mérkőzésen hatalmasat küzdöttek a fiúk, erőn felül teljesítettek, végül hosszabbítás után egyetlen ponttal maradtunk alul. Harmadik ellenfelünk szerényebb játékerőt képviselt, így az addig kevesebbet játszók kaptak főszerepet.”

IMG_20171103_232137
IMG_20171103_232137

A fiatalok Hanga Ádámmal is találkoztak

És aztán következett a Barcelona, amely ellen bármilyen korosztályban elismerés pályára lépni.

„A Barcelona csapata más dimenzió volt, mint akikkel eddig találkoztunk. Ellenfelünk összeállítása olyan tudatos szelekció eredménye, amiről mi csak álmodhatunk. Magas, nyúlánk, gyors játékosok alkották az együttest, akiken látszik, hogy magasságban és fizikálisan is rengeteget fognak még fejlődni. Egyszerű játékot játszottak, ami az egy-egy elleni játékra, a helyezkedésre, tolódásokra és a kiosztások utáni külső dobásokra épült. Ezeket viszont nagyon tudatosan, tökéletes technikával hajtották végre, ehhez párosult egy agresszív, kemény, letámadó védekezés. A vereség ellenére dicséret illeti a fiúkat! A mérkőzésen végig küzdöttek, a lehető legjobb teljesítményt próbálták kihozni magukból, eközben élvezték a mérkőzést és néhány nagyon ötletes, szép megoldásnak is örülhettünk.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

A Soproni Sportiskola U14-es csapata
Csendes Péter, Meszlényi Róbert, Csátaljay Péter, Nyikos Barnabás, Woditsch Tamás, Pintér Gergő, Németh Áron, Iván Botond, Böröcz Martin, Pallag Adrián, Kulik Rajmund, Holló Szilárd. Vezetőedző: Csátaljay Gábor. Edző, technikai vezető: Farkas Dávid. Szakmai vezető: Horváth József. Csapatvezető: dr. Szekeres Csaba

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik