Kosárlabda: parádés U15-ös menetelés Koppenhágában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.21. 18:16
Címkék
A Csata DSE leány serdülőcsapata komplett korosztályos válogatottakat legyőzve, veretlenül nyerte meg a hagyományos koppenhágai U15-ös kosárlabdatornát. Az idehaza egyeduralkodó együttesnek úgy fest, külföldön sincs ellenfele saját korcsoportjában.

Lakner Gábor A korosztályos kosárlabda-bajnokságok nemrég véget ért évadának talán legnagyobb meglepetését a Csata DSE leány serdülőcsapata okozta. Tursics Krisztián együttese amellett, hogy veretlenül nyerte meg a serdülőbajnokságot, a komolyabb terhelés érdekében elindult egy korcsoporttal feljebb, a kadetek között is.Lakner Gábor A korosztályos kosárlabda-bajnokságok nemrég véget ért évadának talán legnagyobb meglepetését a Csata DSE leány serdülőcsapata okozta. Tursics Krisztián együttese amellett, hogy veretlenül nyerte meg a serdülőbajnokságot, a komolyabb terhelés érdekében elindult egy korcsoporttal feljebb, a kadetek között is.

Már arra is sokan felkapták a fejüket, hogy a Csata B a két-három évvel idősebbek között az országos főtáblára jutott, a történet azonban még messze nem ért véget ezzel. A csikócsapat játszi könnyedséggel jutott el a nyolcas döntőig, ahol aztán bronzérmet nyert – csupán a Csata A és a bajnok Vasas tudta megelőzni.

Csata DSE Koppenhága
Csata DSE Koppenhága

A Csata DSE serdülőcsapata Koppenhágában is tarolt

A hazai küzdelmek lezárása után a Csata DSE serdülői Koppenhága felé vették az irányt, ahol rangos nemzetközi tornán vettek részt. A tizedik alkalommal megrendezett viadalon, a Copenhagen Invitational-en tizenhat U15-ös együttes, köztük tíz korosztályos válogatott vett részt.

A Csata DSE kizárólag az utóbbiakkal találkozott, mégis veretlenül nyerte meg a tornát.

A magyar klubcsapat a csoportkörben a svéd válogatottat 90-54-re, a finneket 92-60-ra, az izlandiakat pedig 86-48-ra múlta felül. A csoportgyőzelem elődöntőt ért, ahol a hollandokat 71-44-re ütötte ki a kék-fehér alakulat. A döntőben következett a legnagyobb különbségű siker, a dánokat 87-35-re verte a Csata, amelynek – a jelek szerint – nem csak idehaza, hanem a kontinensen sincs jelenleg ellenfele saját korosztályában.

„Szerettünk volna szoros mérkőzéseket játszani, hiszen azokon lehet igazán fejlődni. Az erőnket és a felkészültségünket mutatja, hogy ez aztán egyszer sem sikerült – mondja honlapunknak a csapat edzője, a mindössze 24 esztendős Tursics Krisztián. – Ezzel együtt hasznos volt a torna, a lányok világot láttak, különböző stílusokkal találkoztak a pályán, új impulzusok érték őket. A csapat tagjai közül többen készülnek a korosztályos Európa-bajnokságra, most ők is felmérhették, hol tartanak nemzetközi szinten. Fizikailag elég megterhelő volt a feladat, mégiscsak öt meccset játszottunk három nap alatt.”

A körülmények nagyszerűek voltak Koppenhágában, ahol olyan komplexumban játszották a serdülőtornát, aminek idehaza nincsen párja, és ez csak az egyik volt a környék hat hasonló csarnoka közül.

„A lányok szuperül érezték magukat, tudásuk legjavát nyújtották, elképesztően jól játszottak. Minden mérkőzést domináltak az elejétől a végéig. Teljes mértékben elégedett vagyok velük, elvégre mégiscsak válogatottakat győztünk le klubcsapatként. Mi, edzők azért továbbra is keressük a lehetőséget Európa-szerte, hogy kiegyenlített meccseket vívjunk, hiszen ezáltal fejlődhetnek még tovább a játékosok.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

A tornagyőztes Csata DSE
Orosz Zsófia, Pánczél Ilona, Dénes Anna, Rakita Lili, Krasovec Lili, Telegdy Zsófia, Boros Júlia, Várszegi Réka, Madár Eszter, Habling Lara. Edzők Tursics Krisztián és Pálvölgyi Anett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik