Kosárlabda: kialakult a nyolcas döntő mezőnye a junior-fiúbajnokságban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.09. 18:31
Címkék
Két fővárosi kosárlabdacsapattal lett teljes a junior-fiúbajnokság nyolcas döntőjének mezőnye, miután az utolsó két, kiadó helyért rendezett párharcot a Vasas és a MAFC nyerte. A pasarétiek kettős győzelemmel, az újbudaiak összesítésben tizenkét pontos előnnyel értek révbe.

L. G. Véget ért a keresztjáték a kosárlabdázók junior-fiúbajnokságában, így az utolsó két kiadó hely is elkelt a sorozat nyolcas döntőjében. A felsőházi rájátszásból hat csapat már korábban biztosította a helyét a fináléban: a Soproni Sportiskola, a Nyíregyházi Sportcentrum KA, a Budapesti Honvéd, a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC, a Rátgéber Akadémia és a Szombathelyi Sportiskola KA páholyból figyelhette a további küzdelmet.L. G. Véget ért a keresztjáték a kosárlabdázók junior-fiúbajnokságában, így az utolsó két kiadó hely is elkelt a sorozat nyolcas döntőjében. A felsőházi rájátszásból hat csapat már korábban biztosította a helyét a fináléban: a Soproni Sportiskola, a Nyíregyházi Sportcentrum KA, a Budapesti Honvéd, a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC, a Rátgéber Akadémia és a Szombathelyi Sportiskola KA páholyból figyelhette a további küzdelmet.

MAFC junior
MAFC junior

A MAFC juniorjai is döntőbe jutottak  •  Forrás: MAFC Facebook

A felsőházi rájátszás hetedik és nyolcadik helyezettje az alsóházi keresztjáték két győztesével vívott két mérkőzésből álló párharcot az utolsó két, döntős helyért. A Körmendi Törpördögök a Vasas Akadémiával, a MAFC pedig az Alba Fehérvárral csapott össze. A felsőházból érkező együttesek játszhatták hazain pályán a második találkozót.

A körmendiek az első mérkőzésen nagyszerűen kezdtek a pasarétiek ellen, de a 32-24-re megnyert, nem feltétlenül a védekezés szépségeit bemutató első negyed után a fővárosiak újítottak, és a 23-9-re megnyert szakasszal megalapozták a sikerüket. A harmadik negyed megint pontfesztivált hozott, azt ugyan 30-29-re nyerte a Körmend, de az utolsó tíz perc megint a vendégeké volt, akik 27-19-re nyerték a negyedet, és azzal 103-90-re a találkozót.

A Vasas a visszavágón semmit nem bízott a véletlenre, az első két negyedet egyaránt megnyerte (24-15, 22-18). A találkozó felénél járva összesítésben már 26 pont volt a pasarétiek előnye, akik a biztos vezetés tudatában már bátran forgatták a csapatot. A harmadik szakasz 16-16-tal zárult, az utolsó, immár tét nélküli negyedet 23-19-re hozta a Körmend, de a Vasas 81-72-re nyert, azzal kettős győzelemmel jutott a nyolcas döntőbe.

A másik párharcban a hazai pályán kezdő MAFC gyakorlatilag az első mérkőzésen döntésre vitte a dolgot. A fővárosiak minden negyedet megnyerve 76-45-re győztek az Alba Fehérvár ellen, köszönhetően többek között a Nagy Gergő, Szanyi Róbert páros remeklésének. Mindketten dupla-duplát értek el, Nagy 22 pontot és 17 lepattanót, Szanyi 21 pontot és 16 lepattanót tett a közösbe.

A 31 pontos előny birtokába a MAFC kényelmesen játszhatott a székesfehérvári visszavágón. A hazaiak ugyan mindent megpróbáltak, de három negyed alatt mindössze tíz pontot tudtak faragni a tetemes hátrányból, így nem maradt tétje az utolsó tíz percnek. Azt ugyan még kilenc ponttal, 20-11-re megnyerték a hazaiak, de a 82-63-as győzelem csak szépségtapasz lehetett. A MAFC 139-127-es összesítéssel döntőbe jutott.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik