Kosárlabda: iráni vendégek az EYBL debreceni döntőjében

Vágólapra másolva!
2017.03.29. 13:09
Címkék
Székesfehérvár után Debrecenben rendeznek regionális döntőt az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), ahol az U14-es és az U16-os korosztály legjobb fiúcsapatai lépnek parkettára. Meghívott vendégként az U16-os iráni fiúválogatott is részt vesz a tornán, de csak versenyen kívül. .

L. G. Azt követően, hogy Székesfehérváron lejátszották az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U15-ös és U17-es regionális döntőjét, csütörtöktől vasárnapig Debrecenben lépnek pályára az U14-es és az U16-os fiúkorosztály legjobbjai. A kétszer ötcsapatos mezőnyben az alapszakasz első négy-négy helyezettje, valamint rendezőként a Debreceni Kosárlabda Akadémia együttese található.L. G. Azt követően, hogy Székesfehérváron lejátszották az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U15-ös és U17-es regionális döntőjét, csütörtöktől vasárnapig Debrecenben lépnek pályára az U14-es és az U16-os fiúkorosztály legjobbjai. A kétszer ötcsapatos mezőnyben az alapszakasz első négy-négy helyezettje, valamint rendezőként a Debreceni Kosárlabda Akadémia együttese található.

Érdekesség, hogy az U16-os tornán meghívott vendégként az iráni korosztályos válogatott is részt vesz, de csak versenyen kívül, vagyis az ellenük elért eredmények nem számítanak a végelszámolásnál.

 

madar-krisztián
madar-krisztián

Madar Krisztiánra (labdával) és társaira nehéz feladat vár • Forrás: debka.hu

 

Az U14-esek között a szerb KK Mladoszt Zemun és a macedón KK Feniksz mind a nyolc mérkőzését megnyerte az alapszakaszban, míg a német Bayern München és a román LPS Bihorul Oradea 7/1-es mérleggel jutott a döntőbe.

„Jó, hogy újabb négy mérkőzést játszhatunk ilyen színvonalú sorozatban, hiszen rengeteg tapasztalattal gazdagodhatunk. Lesz négy vendégjátékosunk a Hódmezővásárhely csapatából, ami egyértelmű erősítést jelent. A célunk az, hogy jó mérkőzéseket játszunk, és biztos vagyok benne, hogy az a sebesség, amelyet a tornán tapasztalunk, a hasznunkra válik a magyar bajnokságban is” –mondta a debreceni serdülők vezetőedzője, Sarkadi Ferenc a debka.hu-nak.

Az U16-osok közül egyedül a finn KTP Kotka vette veretlenül az alapszakaszt, míg a cseh USK Praha, a német TS Jahn München és a szintén finn Tapiolan Honka 7/1-es mérleggel zárt.

„Az alapszakasz nyolc mérkőzése között több hasznos találkozót sikerült játszanunk, jó volt más kosárlabda-kultúrákkal találkoznunk. Továbbra is az az elsődleges célunk, hogy az országos bajnokság nyolcas döntőjébe jussunk, annak jegyében tekintjük felkészülésnek a tornát. Úgy gondolom, hogy a résztvevő csapatok nagyobb sebességgel kosárlabdáznak, mint a hazaiak többsége, így ez jó lehetőség lesz bizonyos játékelemek gyakorlására” – vélekedett Kovács Balázs, a debreceni kadetcsapat trénere.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik