Kosárlabda: hengerelnek az Alba kadet fiai

Vágólapra másolva!
2017.05.12. 21:39
Címkék
A házigazda Alba Fehérvár, a MAFC és a Vasas Akadémia csatlakozott már csütörtökön négy közé jutott Szolnoki Sportcentrumhoz a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának Székesfehérváron zajló nyolcas döntőjében. Szombaton már az elődöntőkkel folytatódik a küzdelem.

L. G. Az első nap után annyi dőlt el, hogy a Szolnoki Sportcentrum helye már biztos az elődöntőben. A két győzelemmel álló szolnokiak pénteki egyetlen csoportmérkőzésükön nyugodtan pihentethették kulcsjátékosaikat, de így is felülmúlták a Rátgéber Akadémiát, amely győzelem nélkül zárta a csoportkört. A Szolnoki Sportcentrum végig vezetve 67-56-ra nyert, azzal az első helyen zárt a B csoportban.L. G. Az első nap után annyi dőlt el, hogy a Szolnoki Sportcentrum helye már biztos az elődöntőben. A két győzelemmel álló szolnokiak pénteki egyetlen csoportmérkőzésükön nyugodtan pihentethették kulcsjátékosaikat, de így is felülmúlták a Rátgéber Akadémiát, amely győzelem nélkül zárta a csoportkört. A Szolnoki Sportcentrum végig vezetve 67-56-ra nyert, azzal az első helyen zárt a B csoportban.

Kadetdöntő Alba-MAFC
Kadetdöntő Alba-MAFC

A házigazda megállíthatatlan volt az első két napon  •  Forrás: kosarsport.hu

A kvartett második összecsapásán ki-ki mérkőzést vívott az egyaránt egyetlen győzelemmel álló Vasas Akadémia és a Szombathelyi Sportiskola KA. A kiegyenlített első két negyedet követően a harmadik tíz percet a Vasas tíz ponttal megnyerte, ami döntő jelentőségű momentumnak bizonyult, aszombathelyiek a végjátékban csak annyit tudtak elérni, hogy tízpontos különbségen belülre kerüljenek. Maurer Csaba együttese 61-55-re nyert, azzal bejutott az elődöntőbe, a szombathelyiek a pécsiekhez hasonlóan az 5-8. helyért folytathatják.

Pénteken az A csoport tagjai dupláztak, az első mérkőzésen rögtön a két csütörtöki győztes, a házigazda Alba Fehérvár és a MAFC csapott össze. A sorozat legnagyobb favoritjának számító székesfehérváriak egészen könnyedén nyertek, a 99-56-os siker után maximum annyi bánata lehetett a vendéglátóknak, hogy a százpontos álomhatárt nem lépték át. A Budapesti Honvéd 93-66-ra nyert a ZTE KK ellen, így legalább matematikailag még volt esélye a továbbjutásra.

Az utolsó fordulóban ugyanis az Alba Fehérvárral találkozott a Honvéd, Peresztegi Nagy Ákos egész évadban veretlen együttese pedig a Tüzér utcaiaknak sem kegyelmezett. A székesfehérvári bajnokaspiráns most elérte és alaposan át is lépte a százpontos határt: 115-57-re győzött. A MAFC és a ZTE kiegyenlített, nagy csatát vívott, az utolsó perc 65-65-ös döntetlenről indult. Ezutánazonban már csak a fővárosi gárda szerzett pontot, Vantal András duplájával és Limpek Balázs egy jó büntetőjével 68-65-re nyert Vittay Ambrus csapata, és készülhet az elődöntőre. A Honvéd és a ZTE az 5-8. helyért játszik tovább.

Szombaton 10 órától a Szombathely a ZTE-vel, 12 órától a Honvéd a Rátgéber Akadémiával küzd meg az 5-8. helyért. Az első elődöntőben 14 órától a Szolnok és a MAFC, a második elődöntőben 16 órától az Alba és a Vasas lép parkettára az Alba Regia Sportcsarnokban.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik