Kosárlabda: ezüstérmes lett Szlovéniában az U14-es leányválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.20. 20:17
Címkék
Az U14-es válogatott a második helyen zárta a hagyományos Slovenia Ball nemzetközi felkészülési tornát. Tursics Krisztián és Eördögh Edit együttese a fináléban a házigazdával szemben maradt alul.

L. G. Az U14-es leányválogatott a szokásoknak megfelelően az idén nyáron is részt vett a hagyományos Slovenia Ball nemzetközi felkészülési tornán Slovenj Gradecben. A torna rendkívül fontos abból a szempontból, hogy a játékosok már azelőtt megismerkedhetnek a nemzetközi közeggel, mielőtt az U16-os korosztályban Európa-bajnoki mérkőzések várnának rájuk.L. G. Az U14-es leányválogatott a szokásoknak megfelelően az idén nyáron is részt vett a hagyományos Slovenia Ball nemzetközi felkészülési tornán Slovenj Gradecben. A torna rendkívül fontos abból a szempontból, hogy a játékosok már azelőtt megismerkedhetnek a nemzetközi közeggel, mielőtt az U16-os korosztályban Európa-bajnoki mérkőzések várnának rájuk.

U14 Slovenj Gradec
U14 Slovenj Gradec

Az U14-es leányválogatott

Az idén Tursics Krisztián és Eördögh Edit – a Csata DSE és a Vasas Akadémia két szakembere – vezette a válogatottat, amely az elődökhöz hasonlóan jól szerepelt Szlovéniában. A nyitónapon két csoportmérkőzés várt a lányokra, akik az izraelieket 72-36-ra, a vendéglátó szlovéneket pedig 72-60-ra győzték le. A második napon az ukránokat 91-51-re ütötték ki, így csoportelsőként jutottak az elődöntőbe.

A horvátok ellen nagy csatát vívott az együttes, a hullámzó mérkőzésen jó hajrával elért 59-52-es győzelem döntőbe jutást jelentett. A fináléban ismét a szlovének következtek, a játék pedig még annál is hullámzóbb volt, mint az elődöntőben. Az utolsó percek ezúttal az ellenfélnek sikerültek jobban, a házigazda 50-44-re győzött, a magyar csapat így ezüstéremmel zárt.

Azt már eddig is tudtuk, hogy ígéretes korosztályról van szó, ezúttal a nemzetközi porondon is bebizonyosodott, hogy a lányokra érdemes lesz odafigyelni a következő években.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Az ezüstérmes magyar válogatott
Balogh Liza, Dúl Terka, Gottschling Petra, Habling Lara, Kötő Luca, Krasovec Lili, Miklós Melinda, Rakita Lili, Renczes Rebeka, Suhajda Vanda, Tamás Gréta, Telegdy Zsófia. Szövetségi edzők: Tursics Krisztián és Eördögh Edit

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik