Kosárlabda: csoportgyőzelem az U18-as leány Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.07. 20:04
Címkék
Az U18-as leányválogatott harmadik mérkőzését is megnyerte a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, azzal csoportelsőként érkezik a szerdai nyolcaddöntőbe. A görögök annak is örültek, hogy harminc ponton belül maradtak.

L. G. Utolsó csoportmérkőzésén a görögök ellen lépett pályára az U18-as leányválogatott a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A képlet egyszerű volt: amennyiben Balogh Judit együttese győz, megnyeri csoportját, és könnyebb ellenfelet kap a nyolcaddöntőben.L. G. Utolsó csoportmérkőzésén a görögök ellen lépett pályára az U18-as leányválogatott a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. A képlet egyszerű volt: amennyiben Balogh Judit együttese győz, megnyeri csoportját, és könnyebb ellenfelet kap a nyolcaddöntőben.

U18 Juhász Dorka
U18 Juhász Dorka

Juhász Dorka huszonöt pontot tett a közösbe  •  Forrás: FIBA

Kiegyenlített első percek után a magyar csapat kemény védekezésével fokozatosan őrölte fel a görögök ellenállását, és a mindössze negyvenkét százalékos büntetőzés ellenére már az első negyedben kétszámjegyű lett a különbség.

A második szakaszban aztán nem nőtt tovább a szakadék, a keményebben védekező görögök tartották a tíz pont körüli távolságot. A félidő vége a magyar csapatnak sikerült jobban, így a nagyszünetben tizennégy pontos vezetést mutatott az eredményjelző.

Térfélcsere után a mezőnyből hibátlanul célzó (5/5) Lelik Réka második triplájával végre elérte a húsz pontot a különbség (23. perc: 53-33). A folytatásban is potyogtak a magyar kosarak, a görög védekezés már koránt sem volt olyan hatékony, mint a második tíz percben.

A záró negyed magabiztos, huszonöt pontos magyar vezetésről indult, a kezdőötös tagjai pedig már a padon pihentek. A görögök már csak azért küzdöttek, hogy a különbség ne érje el a harminc pontot, ezt végül sikerrel tették. Válogatottunk huszonnégy ponttal, 87-63-ra győzött, azzal hibátlan teljesítménnyel megnyerte csoportját.

A keddi szünnapot követően a magyar csapat szerdán 18 órakor az A csoport negyedik helyén záró, nyeretlen horvátokkal találkozik a nyolcaddöntőben.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U18-AS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOPRON
B csoport, 3. forduló

Magyarország–Görögország 87-63 (23-12, 19-16, 27-16, 18-19)
Magyarország: Lelik 14/6, Pusztai 12/6, Gereben 9, Mérész 4, Juhász 25/3. Cs.: Kovács K. 7, Boros 1, Kányási 6, Karagits 5, Varga K. 2, Dúl, Czukor 2. Szövetségi edző: Balogh Judit

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik