Kosárlabda: az EYBL szuperdöntői (egyelőre) még magyarok nélkül

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.03. 16:10
Címkék
Magyar csapat nélkül rendezik meg az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) szuperdöntőit, miután a debreceni regionális fináléból egyik hazai csapat sem vívta ki a továbbjutást. Az U14-es között szerepelt jobban a vendéglátó: harmadik lett.

L. G. Az U15-ös és U17-es korosztály székesfehérvári regionális döntője után az U14-es és U16-os fiúkét is lejátszották az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). A debreceni fináléban mindkét korcsoportban a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI együttese képviselte a magyar színeket – rendezőként.L. G. Az U15-ös és U17-es korosztály székesfehérvári regionális döntője után az U14-es és U16-os fiúkét is lejátszották az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). A debreceni fináléban mindkét korcsoportban a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI együttese képviselte a magyar színeket – rendezőként.

U14 EYBL Debrecen-Bayern
U14 EYBL Debrecen-Bayern

Jelenet a Bayern-Debrecen mérkőzésről

Az U14-esek között a szerb KK Mladoszt Zemun, a macedón KK Feniksz a német Bayern München és a román LPS Bihorul Oradea, míg az U16-osok mezőnyében a finn KTP Kotka és Tapiolan Honka, a német TS Jahn München és a cseh USK Praha lépett parkettára. Érdekesség, hogy az U16-os tornán meghívott vendégként az iráni korosztályos válogatott is részt vett, de csak versenyen kívül, vagyis az ellenük elért eredmények nem számítottak a végelszámolásban.

A fiatalabbak között győzelemmel kezdett a debreceni alakulat: Sarkadi Ferenc tanítványai 89-68-ra nyertek a macedónok ellen. A szerbek már túl nagy falatnak bizonyultak, a Mladoszt 100-59-re múlta felül a házigazdákat. A Bayern München ellen óriási csatában, mindössze négy ponttal maradtak alul a debreceniek, akik a 70-66-os vereség ellenére is emelt fővel jöhettek le a pályáról. Zárásként az aradiak ellen 85-64-re nyertek a vendéglátók, akik így a dicséretes harmadik helyen végeztek. A szuperdöntőbe a veretlen Mladoszt Zemun és az egyszer kapituláló Bayern München jutott.

Az U16-osok mezőnyében nem örülhetett győzelemnek a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI. Kovács Balázs együttese a prágaiaktól 85-51-re, a finn Honkától 83-70-re kapott ki, a versenyen kívüli, iráni válogatott elleni összecsapáson pedig 79-47-re maradt alul. A szuperdöntőbe a hibátlan USK Praha és a Tapiolan Honkka jutott.

EYBL regionális döntő, Debrecen
U16: 1. USK Praha (cseh), 2. Tapiolan Honkka (finn), 3. KTP Kotka (finn), 4. TS Jahn München (német), 5. Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI
U14: 1. KK Mladoszt Zemun (szerb), 2. Bayern München (német), 3. Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI, 4. KK Feniksz (macedón), 5. LPS Bihorul Oradea (román)

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik