Kosárlabda: az 5-8. helyért játszhat válogatottunk az U20-as női Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 22:31
Címkék
A magyar női válogatott vereséget szenvedett a címvédő spanyoloktól a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így a hét végén az 5-8. helyért játszhat tovább. Csapatunk sokáig tartotta a lépést a favorittal, de a harmadik negyedben eldőlt a mérkőzés.

Lakner Gábor Ahogyan azt az előző napi tudósításunkban jeleztük, minden eddiginél nehezebb ellenféllel került szembe a magyar válogatott a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A sikerrel megvívott nyolcaddöntő „jutalma” a címvédő spanyolok elleni összecsapás volt.Lakner Gábor Ahogyan azt az előző napi tudósításunkban jeleztük, minden eddiginél nehezebb ellenféllel került szembe a magyar válogatott a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A sikerrel megvívott nyolcaddöntő „jutalma” a címvédő spanyolok elleni összecsapás volt.

U20 magyar spanyol
U20 magyar spanyol

Nem sikerült megállítani a spanyolokat  •  Forrás: FIBA

A mérkőzésnek egyértelműen a hispánok voltak a favoritjai, ennek ellenére a magyar válogatott remekül küzdve egészen sokáig tartotta a lépést a végső győzelemre az idén is esélyes ellenfelével. Erre nem sokan számítottak, még a torna honlapján is vezető hír volt, hogy csapatunk mindössze négypontos hátrányban van a nagyszünetben.

A második félidő elején aztán érvényesült a papírforma, a spanyolok tíz pont fölé növelték a különbséget, és a 19-5-re megnyert harmadik szakasszal gyakorlatilag el is döntötték a négy közé jutást. A magyar válogatott nem adta fel a küzdelmet – ennek a csapatnak különben sem szokása – de az utolsó negyedben csak picit tudott feljebb zárkózni. A vége 67-53-as vereség lett, ami egyáltalán nem a világ vége.

Ahogy a győztes nyolcaddöntőt követően írtuk, a magyar válogatott mindenképpen sikeres Európa-bajnokságot zár, történjen bármi is a folytatásban. A címvédővel szemben vállalható vereség következett, így a csapatunk az 5-8. helyért játszhat a pénteki szünnapot követően. Az első ellenfél kiléte a cikk írásakor még nem volt ismert, de pénteken természetesen közöljük a hétvége programját.

További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U20-AS NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA)
Negyeddöntő
Spanyolország–Magyarország 67-53 (18-14, 20-20, 19-5, 10-14)
Magyarország: Studer 18/9, Aho 6/3, Dubei 11/3, Török 9/3, Kuttor 3. Cs: Kiss A. 4, Weninger, Markó 2, Bach. Szövetségi edző: Cziczás László

Korábbi írásaink az Eb-ről:
Beharangozó
1. nap
2. nap
3. nap
4. nap
5. nap

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik