Kosárlabda: a magyar válogatott nyolc közé jutott a női U20-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 00:15
Címkék
A magyar női U20-as kosárlabda-válogatott nyolc közé jutott a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokságon, miután küzdelmes mérkőzésen legyőzte a szerbeket. Az elődöntőért a címvédő spanyolokkal csap össze Cziczás László csapata.

Lakner Gábor A Portugáliában zajló női U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság legfontosabb mérkőzése várt a magyar válogatottra szerdán késő este. A lebonyolítás sajátossága miatt egyetlen mérkőzés, jelesül a nyolcaddöntő hivatott dönteni arról, melyik csapat küzdhet tovább magasabb célokért, és melyik harcolhat a folytatásban a bennmaradásért. A magyar csapat ellenfele az a szerb válogatott volt a sorsdöntő mérkőzésen, amely tavaly a negyedik helyen zárta a kontinensviadalt.Lakner Gábor A Portugáliában zajló női U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság legfontosabb mérkőzése várt a magyar válogatottra szerdán késő este. A lebonyolítás sajátossága miatt egyetlen mérkőzés, jelesül a nyolcaddöntő hivatott dönteni arról, melyik csapat küzdhet tovább magasabb célokért, és melyik harcolhat a folytatásban a bennmaradásért. A magyar csapat ellenfele az a szerb válogatott volt a sorsdöntő mérkőzésen, amely tavaly a negyedik helyen zárta a kontinensviadalt.

Studer Ágnes 2
Studer Ágnes 2

Studer Ágnes ismét remekelt  •  Forrás: FIBA

A tavaly még a B divízióban szereplő válogatottunk rendkívül elszántan kezdte a mérkőzést, Studer Ágnes vezérletével rögtön 10-0-s rohammal jelezte ellenfelének, hogy komolyan gondolja a nyolc közé jutást. A lányok végig keményen küzdöttek, sem támadásban, sem védekezésben nem ismertek elveszett labdát, pedig közben jó néhány pofont is begyűjtöttek.

A szerbek ezzel ellentétben csak akkor kezdtek igazán hajtani, amikor már nagyon égett a ház, ez pedig csupán egyszeri fordításra volt elég a második negyed derekán. A szerbek akkor vezettek először és utoljára. A magyar csapat, amikor kellett, szigorított a védekezésén, a kikényszerített hibákból és a szemfüles labdaszerzésekből rendre gyors támadásokat vezetett, majd könnyű kosarakat szerzett.

A szerbek ugyan végig nyomás alatt tartották válogatottunkat, de mindig volt valaki, aki lódított egyet a magyar csapat szekerén. A harmadik és a negyedik negyed első perceiben pedig egészen parádés sorozatot produkált Cziczás László együttese, olyat, mint a mérkőzés legelején. A csapatunk amellett, hogy jobban harcolt, a kosárlabdázásból is többet mutatott ellenfelénél.

U20-as ünneplés
U20-as ünneplés

Nagy volt az öröm a végén  •  Forrás: FIBA

Amikor a szerbek a hajrában kétségbeesett hajrát nyitottak, és tizenkilenc pontos hátrányból nyolc pontra zárkóztak fel, Aho Nina beemelt egy hármast, az ismét remeklő Studer Ágnes ziccerével pedig két perccel a vége előtt végleg eldőlt a mérkőzés. A magyar válogatott 86-72-re győzött, és bejutott a nyolc közé.

Cziczás László ezt várta a lányoktól az Eb előtt, ők pedig hozták a bravúrt. Bármi is történik a folytatásban, ez a kontinensviadal már egészen biztosan pozitívan zárul a magyar csapatnak.

A negyeddöntőben minden eddiginél nehezebb ellenféllel találkozik a válogatott, hiszen csütörtökön – magyar idő szerint 19.30-tól – a címvédő spanyolok következnek. A nyomás azonban egészen biztosan a torna egyik favoritján lesz, a mieink pedig a biztos bennmaradás és az alapcél teljesítése után felszabadultan játszhatnak.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U20-AS NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA)
Nyolcaddöntő
Magyarország–Szerbia 86-72 (16-10, 16-21, 23-15, 31-26)
Magyarország: Studer 24/12, Aho 12/6, Dubei 12/6, Török 8, Kuttor 18/3. Cs.: Weninger 8/3, Markó, Kiss A. 2, Bach 2. Szövetségi edző: Cziczás László
Kipontozódott: Török (34. perc)

Korábbi írásaink az Eb-ről:
Beharangozó
1. nap
2. nap
3. nap
Szünnap

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik