Kosárlabda: a 7. helyért játszhat az U16-os EYBL-döntőben az Alba Fehérvár

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 21:47
Címkék
Egy vesztes és egy nyertes párharcot követően az Alba Fehérvár U16-os fiúcsapata már csak a hetedik helyért harcolhat tovább a Rigában zajló Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) szuperdöntőjében. Szombaton a hazai pálya előnyét élvező Kraukla ellen bizonyíthat.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huLezajlott Rigában a fiú U16-os Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga szuperdöntőjének az első napja, amelyen az Alba Fehérvár együttese is érdekelt volt. A nyitányon először a tallinni TTÜ KK alakulatával találkozott, s nem akármilyen izgalmakat hozott apéntek délelőtti összecsapás.Krasznai Bence –utanpotlassport.huLezajlott Rigában a fiú U16-os Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga szuperdöntőjének az első napja, amelyen az Alba Fehérvár együttese is érdekelt volt. A nyitányon először a tallinni TTÜ KK alakulatával találkozott, s nem akármilyen izgalmakat hozott apéntek délelőtti összecsapás.

Az első negyedben egyértelműen a fehérváriak domináltak, s folyamatosan sikerült áttörték a lettek védelmét. Végül 16−9-re hozták a játékrészt. A második etapban feléledt a Tallinn, és fordulni látszott a kocka, ugyanis 7 ponttal húzták be a negyedet, így döntetlenre állt a mérkőzés (28−28).

A harmadik tíz perc rendkívül kiélezett párharcot hozott, végül minimális különbséggel, de ezt a negyedet is elvitték a lettek (14−12). Az utolsó, negyedik játékrészben sem jöttek be igazán a magyarok triplái (a találkozó végére 17-ből nulla volt a mérleg), és talán emiatt nem sikerült a fordítás. Habár az Alba feljött 2 pontra fél perccel a meccs vége előtt, a TTÜ megtartotta előnyét, s végül 53−48-ra megnyerte az összecsapást.

Az Alba Fehérvár csapata (fehérben) kikapott első mérkőzésén, így már csak a hetedik helyért van csatában
Az Alba Fehérvár csapata (fehérben) kikapott első mérkőzésén, így már csak a hetedik helyért van csatában

Az Alba Fehérvár csapata (fehérben) kikapott első mérkőzésén, így már csak a hetedik helyért van csatában

Pethő Ákos, a Fehérvár edzője összegezte a történteket:

„Remek szerkezete volt a letteknek, és kiválóan egy-egyeztek. Csalóka volt az első negyed sikere, mivel rengeteg kosarat hagyott ki a TTÜ, s így tudtunk valamelyest elhúzni. Összességében azt tudom mondani, hogy a jobb csapat nyert, még akkor is, ha kicsit szerencsésebb forgatókönyvvel akár győzhettünk is volna. Sajnos ezt a fiúk is érezték, és csalódottak voltak.”

A vereség azt jelentette a Fejér-megyei együttesnek, hogy már csak a hetedik helyért léphet pályára, azonban ehhez meg kell nyernie még két mérkőzést. Először péntek este a litván BK Ridzene gárdáján kellett túljutnia.

A fehérvári fiúkon látszódott egy kicsit az elkeseredettség. Nem ment jól a játék az első negyedben, s ezt mutatta az is, hogy nyolc pontos hátrányba kerültek. Azonban elkezdtek lassan, de biztosan felkapaszkodni a lettek nyakára. A második tíz percet 19−17-re, míg a harmadikat 22-20-ra nyerték meg.

A Ridzenében Toms Skuja 33, míg Gatis Vegners 22 pontot dobott. A fehérváriak nem voltak képesek semlegesítenie két fiút, akik rendre megcsinálták maguknak a helyzeteket. Viszont az bebizonyosodott, hogy ez csapatjáték, amelyben össze kell dolgozni. Ez remekül sikerült az Alba együttesének, hiszen az utolsó negyedet 27−21-re, a párharcot pedig 80−78-ra nyerte meg.

Pethő így vélekedik a látottakról:

„Két kiemelkedő kosarasuk volt, akiket egyáltalán nem tudtunk megfogni. Kiválóan játszottak. A csapaton egyértelműen érezhető volt némi csalódottság az első meccs után, azonban a második negyedben új erőre kaptak, s feloldódtak. Örülök a sikernek, és mindent beleadunk majd szombaton azért, hogy megszerezzük a hetedik helyet. A Kraukla ellen játszunk majd, amely a hazai pálya előnyét élvezi.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik