Kosárlabda: Vasas–Csata meccset rendeznek a leány juniorbajnoki címért

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.10. 20:29
Címkék
Nem született meglepetés a leány juniorbajnokság nyolcasdöntőjének utolsó előtti játéknapján, az esélyes Vasas sima, míg a szintén favorit Csata szoros meccsen jutott a miskolci fináléba. A bronzéremért a házigazda DVTK és a PEAC mérkőzhet meg.

B. D. ‒ utanpotlassport.hu A DVTK csak egy félidőig tudta tartani magát a Vasas ellen, míg a Pécs hősiesen küzdött az utolsó percig, mégis alulmaradt a Csatával szemben, így a várakozásoknak megfelelően Vasas‒Csata finálét rendeznek vasárnap a leány juniorbajnokság nyolcasdöntőjében.B. D. ‒ utanpotlassport.hu A DVTK csak egy félidőig tudta tartani magát a Vasas ellen, míg a Pécs hősiesen küzdött az utolsó percig, mégis alulmaradt a Csatával szemben, így a várakozásoknak megfelelően Vasas‒Csata finálét rendeznek vasárnap a leány juniorbajnokság nyolcasdöntőjében.

A hazaiak csak egy félidőn át tudták tartani a Vasast Forrás: MKOSZ
A hazaiak csak egy félidőn át tudták tartani a Vasast Forrás: MKOSZ

A DVTK (pirosban) csak egy félidőn át tudta tartani a Vasast  •  Forrás: MKOSZ

Szombat reggel az 5–8. pozícióért zajló helyosztókkal kezdődött a program Miskolcon. Az ötödik helyért a BEAC és a Győr játszhat majd, miután mindkét csapat szoros meccsen verte ellenfelét.

Délután a rendező Diósgyőr lépett parkettre az esélyesebb Vasas ellen, és a nagy szünetig tartotta is magát. Az első negyed gyors, helyenként kapkodó játékkal indult, mindkét csapaton látszott a győzni akarás, ez pedig a befejezések pontatlanságában és a rossz döntésekben is megmutatkozott. Ennek ellenére mindkét együttes hamar rendezte a sorait, és a „félidőig” nem is sikerült jelentősen ellépnie egyik csapatnak sem. A harmadik játékrész aztán gyökeres változást hozott. A Vasas Varga Alíz, Dombai Réka és Tóth Orsolya vezérletével pillanatok alatt húszpontos különbséget rajzolt az eredményjelzőre, a DVTK pedig nem tudta visszaverni a rohamot, és hibát hibára halmozott, ami meg is pecsételte a vendéglátó sorsát. A különbség már csak nőtt, a fővárosiak 84‒56-os sikerükkel biztosították helyüket a fináléban. Szkocsovszki Igor, a fővárosiak vezetőedzője szerint ellentétes félidőket produkáltak a csapatok, sajátjai a harmadik játékrésztől kezdve hozták az elvárt szintet, míg Király Sándor, a hazaiak trénere a bíráskodást dicsérte, illetve kiemelte, hogy adottságokat tekintve egyértelműen a jobb csapat győzött.

Majdnem meglepte a Pécs a Csatát Forrás: MKOSZ
Majdnem meglepte a Pécs a Csatát Forrás: MKOSZ

Majdnem meglepte a Pécs a Csatát  •  Forrás: MKOSZ

A másik ágon még biztosabbnak tűnt a döntőbe jutó kiléte, ám a Csata DSE nem várt akadályba ütközött. Saját magukon kívül a Pécsnek is óriási szerepe volt abban, hogy ugyan győztesen, de nem feltétlenül jó szájízzel hagyták el a pályát. A találkozó szaggatottan, rapszodikusan indult; kihagyott ziccer az egyik oldalon, eladott labda a másikon, és fordítva. A baranyaiak az első félidőben 13 labdát ajándékoztak ellenfelüknek, mégis csak hat ponttal voltak lemaradva a második játékrész végén. A harmadik negyed 8. percében Mányoky Réka büntetője közel háromperces kosárcsendnek vetett véget, ráadásul először duzzadt tízpontosra a különbség, amit a záró etap közepéig őrzött is a Csata. Talán éppen ez törte meg a budapestieket, a végjátékra ugyanis rendre magabiztosan szoktak vezetni, ezúttal azonban pocsék, alig 30 százalékos dobóformájuk miatt nem tudtak ellépni. A Pécs megérezte a vérszagot, és az utolsó percben Wentzel triplájával négy pontra zárkózott fel. Egy gyors időkéréssel aztán rendezte a sorokat Tursics Krisztián tréner, és a Csata végül nagy küzdelemben, négy ponttal nyerte meg a mérkőzést. A győztesek edzője szerinttanítványai enerváltan mozogtak, és pontatlanok voltak, de azt ígérte, a döntőre összekapják magukat. Hartung Anita, a PEAC KA vezetőedzője gratulált a győztesnek, szerinte a jobb csapat győzött, de érthetően nagyon sajnálta a vereséget.

LEÁNY-JUNIORBAJNOKSÁG, NYOLCAS DÖNTŐ, MISKOLC
Keresztjáték
Az 5–8. helyért: BEAC-Újbuda KA‒Kecskeméti KC 59‒54 (14‒12, 13‒16, 23‒14, 9‒12), Széchenyi KA‒Soproni Darazsak Akadémia 77‒65 (16‒14, 29‒16, 22‒17, 19‒18)
Elődöntő: Vasas Akadémia‒DVTK 86‒54 (21‒22, 22‒14, 26‒12, 15‒8) Ld. Varga A. 15, Tóth O. és Dombai 11-11, ill. Frindt 16, Kiss A. 14, Ocsenás 13. Csata DSE‒PEAC-KA Pécs 66‒62 (13‒8, 18‒17, 14‒8, 21‒29) Ld. Angyal 23, Mányoky 13, Horváth F. 12, ill. Wentzel 23, Vojinovic és Kovács 10-10
A vasárnapi műsor
A 7. helyért: Kecskemét‒Sopron 9 óra
Az5. helyért: BEAC‒Széchenyi KA 11
A 3. helyért: DVTK‒PEAC-Pécs 13
Döntő: Vasas‒Csata 15

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik