Kosár: történetük első felnőttbajnokiját 114–33-ra nyerték a Csata DSE leányai

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 17:11
Címkék
A Csata DSE utánpótláskorú játékosokból álló felnőttcsapata kiütéses győzelemmel kezdett a női másodosztályú kosárlabda-bajnokságban, ennél szebben nem is sikerülhetett volna a bemutatkozás.

L. G. Története első felnőttmérkőzésére készült az ország egyik legkiemelkedőbb utánpótlás-nevelő kosárlabda-egyesülete, a Csata DSE. Ahogyan arról beszámoltunk, Tursics Krisztián együttesét kizárólag húsz éven aluli játékosok alkotják az új évadban, a cél elsősorban az ő fejlődésük, de a női másodosztály megnyerése is szerepel a közeli jövő tervei között.L. G. Története első felnőttmérkőzésére készült az ország egyik legkiemelkedőbb utánpótlás-nevelő kosárlabda-egyesülete, a Csata DSE. Ahogyan arról beszámoltunk, Tursics Krisztián együttesét kizárólag húsz éven aluli játékosok alkotják az új évadban, a cél elsősorban az ő fejlődésük, de a női másodosztály megnyerése is szerepel a közeli jövő tervei között.

Aki esetleg féltette volna a Csata utcai csikócsapatot a felnőttmezőnytől, az a nyitóforduló után meggyőződhetett arról, hogy a fiatalok nem csupán saját korosztályukban képesek kiemelkedő teljesítményre. Hazai pályán 114-33-ra ütötték ki az ELTE Fortis csapatát, jelezve, hogy komolyan kell venni a feljutásról szőtt álmukat.

Csata felnőtt
Csata felnőtt

A Csata DSE fiatal felnőttcsapata

Persze, volt ennek előzménye, az élvonalbeli MTK-val szemben mindössze négy ponttal elveszített felkészülési mérkőzés előrevetítette, hogy lesz keresnivalójuk a fiataloknak a felnőttmezőnyben. Arról nem is beszélve, hogy ugyan húsz éven aluli játékosokról beszélünk, de ők a korosztályukban az ország legjobbjai közé tartoznak.

Nyilván találkozik még nagyobb ellenállással is a fiatal együttes, de a rajt mindenképpen komoly erődemonstráció volt. Az első negyedet 27-11-re, a másodikat 33-11-re nyerte a hazai együttes, a mérkőzés így már a nagyszünetre eldőlt. Persze nem a Csatáról beszélnénk, ha a második félidőben a nagy különbség ellenére lazított volna az együttes: a harmadik negyedet 24-2-re, az utolsó szakaszt pedig 30-9-re nyerte a végig hajtó csikócsapat.

A Csata játékosai közül hatan is eljutottak tíz pont fölé, a legeredményesebb Mányoky Réka volt a maga 21 pontjával, Angyal Barbara 17 pontot tett a közösbe, Solymosi Noémi 14 pontig jutott. Egyaránt 12 pontot szerzett Bernáth Réka és Pálinkás Enikő, míg Boros Dorka kereken tíz pontot jegyzett. Boros Júlia 11 lepattanójával, Angyal Barbara 9 gólpasszával emelkedett még ki a mezőnyből.

A bemutatkozás álomszerűen sikerült, jöhetnek a következő mérkőzések.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik