Kosár: teljes lett a kadét-leánybajnokság döntőjének a mezőnye

Vágólapra másolva!
2017.05.09. 13:58
Címkék
Teljessé vált a nyolcas döntő mezőnye a kadet leányok kosárlabda-bajnokságában, az utolsó két kiadó helyet a győri Széchenyi KA és a Kecskeméti KA kettős győzelemmel szerezte meg a keresztjáték során.

L. G. Ahogyan arról beszámoltunk, a múlt héten véget ért felsőházi rájátszásban hat csapat már biztosította a helyét a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében. Az első helyezett Vasas Akadémia mellett a Csata DSE két csapattal is képviselteti magát a fináléban, hiszen a korosztálynak megfelelő játékosokból álló A csapat mellett az eggyel fiatalabb, serdülőkből álló együttes is könnyedén harcolta ki a részvételt. Páholyban volt a Rátgéber Akadémia, a DVTK-ÉLKSK és a Soproni Darazsak Akadémia is.L. G. Ahogyan arról beszámoltunk, a múlt héten véget ért felsőházi rájátszásban hat csapat már biztosította a helyét a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében. Az első helyezett Vasas Akadémia mellett a Csata DSE két csapattal is képviselteti magát a fináléban, hiszen a korosztálynak megfelelő játékosokból álló A csapat mellett az eggyel fiatalabb, serdülőkből álló együttes is könnyedén harcolta ki a részvételt. Páholyban volt a Rátgéber Akadémia, a DVTK-ÉLKSK és a Soproni Darazsak Akadémia is.

szechenyi_kadet_2017
szechenyi_kadet_2017

A Gálos László irányította győri kadetcsapat bejutott a nyolcas döntőbe  •  Forrás: szechenyikosarakademia.hu

Az utolsó két kiadó helyért a felsőházi rájátszás utolsó két helyezettje, a Kecskeméti KA és a KSC Szekszárd az alsóház két legjobbjával, a Nyíregyházi Kosársulival és a győri Széchenyi KA-val csapott össze. A két felvonásos párharc győztese csatlakozhatott a döntő résztvevőihez.

A győriek hazai pályán remekül kezdtek a szekszárdiak ellen, a nagyszünetben már tizennégy ponttal vezettek. A harmadik negyedben aztán erőre kaptak az eredmény után addigi loholó vendégek, és a szakasz végére két pontra zárkóztak fel, mi több, a 31. perc végén kiegyenlítettek (63-63). Közel négy perc kosárcsend után döntetlenről kezdődött meg az utolsó három perc, amelyet Rácz Karolina vezérletével 14-6-ra nyertek meg a győriek, akik 81-73-as győzelmükkel nagyot léptek a döntő felé.

A visszavágó első negyedét Szekszárdon is megnyerték a győriek, méghozzá négy ponttal. Az pedig döntőnek bizonyult, a hazaiak ugyanis összesen kettőt bírtak lefaragni ebből a hátralévő három negyedben. A találkozó végig kiegyenlített csatát hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett néhány ponttal. A végjáték ismét a győriek forgatókönyve szerint alakult, akik 71-69-re nyertek, így kettős győzelemmel jutottak a nyolcas döntőbe.

A Kecskeméti KA ugyanakkor rendkívül magabiztosan nyerte meg a Nyíregyházi Kosársuli elleni párharcot. A kecskemétiek már az első, Nyíregyházán lejátszott mérkőzésen is fölényesen győztek: az idegenbeli, 74-48-as győzelem után nem sok kérdés maradt a visszavágóra. A kecskemétiek a biztonság kedvéért azt is behúzták: a 61-43-as siker azt jelentette, hogy kettős győzelemmel az övék az utolsó kiadó hely a nyolcas döntőben.

Amelyet így nagy valószínűség szerint Kecskeméten is rendeznek meg. Információink szerint Miskolc és Kecskemét pályázott a nyolcas döntő lebonyolítására, de a DVTK teremproblémák miatt csak hétköznap tudná vállalni a rendezést, a Kecskeméti KA pedig az eredeti időpontban is, csütörtöktől vasárnapig, május 25-28-án.

További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik