Kosár: teljes lett a jövő évi leány U17-es vb mezőnye

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.30. 14:05
Címkék
Az utolsó négy kiadó hely is elkelt a jövő évi leány U17-es kosárlabda-világbajnokságra, amelyre az U16-os Európa-bajnoki ezüstérmével a nyáron a magyar válogatott is kvalifikálta magát.

L. G. Ahogyan arról a nyáron beszámoltunk, az U16-os leányválogatott a Bourges-ban megrendezett A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon nyert ezüstérmével kvalifikálta magát a jövő évi U17-es világbajnokságra. A tornát Minszkben rendezik meg 2018. július 21-29-én, tizenhat csapat részvételével.L. G. Ahogyan arról a nyáron beszámoltunk, az U16-os leányválogatott a Bourges-ban megrendezett A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon nyert ezüstérmével kvalifikálta magát a jövő évi U17-es világbajnokságra. A tornát Minszkben rendezik meg 2018. július 21-29-én, tizenhat csapat részvételével.

Ausztrália U16
Ausztrália U16

Az ausztrál válogatottnál Ázsiában sem volt jobb  •  Forrás: FIBA

A világbajnokságra az indiai Bengaluruban megrendezett U16-os Ázsia-bajnokságon elkelt az utolsó négy kiadó hely is. Korábban Európából öt, Amerikából négy, Afrikából két csapat harcolhatta ki a részvételt, míg a fehéroroszok rendezőként automatikus résztvevői lesznek a tornának.

A korosztályos Ázsia-bajnokság az idén már csak a nevében volt ázsiai, ugyanis az új lebonyolítás miatt ebben a mezőnyben indult az óceániai zónában egyeduralkodónak számító ausztrál csapat és a mögötte örök második új-zélandi válogatott. Mindkét együttes kvalifikálta is magát a vb-re, míg a valóban ázsiai együttesek közül a japánok és a kínaiak váltották meg minszki repülőjegyüket a négy közé jutással.

A döntőben az ausztrálok emlékezetes mérkőzésen, mindössze egyetlen ponttal győzték le a japánokat. Az ausztrál csapat tizenhárom pontos hátrányból jött vissza, és a kiélezett végjátékban 61-60-ra győzött. A bronzérmet a kínaiak szerezték meg, akik magabiztosan, 60-43-re verték az új-zélandiakat. A tornáról egyértelműen kiemelkedtek az évek óta nagyszerűen szereplő ausztrálok és az utóbbi időben hatalmas fejlődésen keresztülment japánok.

A Buenos Aires-ben megrendezett Amerika-bajnokságról az amerikaiak, a kanadaiak, a házigazda argentinok és a kolumbiaiak, a Bourges-ban lezajlott Európa-bajnokságról a francia, a magyar, az olasz, a lett és a spanyol együttes, a mozambiki Beirában lebonyolított Afrika-bajnokságról a mali és az angolai válogatott kvalifikálta magát a világbajnokságra.

U17-ES LEÁNY KOSÁRLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, MINSZK
A résztvevők
Amerika: Egyesült Államok, Kanada, Argentína, Kolumbia
Afrika: Mali, Angolare
Ázsia: Ausztrália, Japán, Kína, Új-Zéland
Európa: Franciaország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Spanyolország
Rendező: Fehéroroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik