HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.14 09:11 Frissítve: 2018.02.14 09:30

Kosár: teljes a fiú-kadétbajnokság rájátszásának mezőnye

Nyolc csapatnak volt esélye arra, hogy a fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásába, a legjobb 16 csapat közé jusson. Az oda-visszavágós keresztjátékból végül az AKMÉ Körmendi Törpördögök, a Zalakerámia ZTE KK, a Vásárhelyi Kosársuli és a Nyíregyházi Sportcentrum alakulata került ki győztesen.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásának rajtjához mindössze annyi hiányzott, hogy összegyűljön a 16 legjobb csapat. Ezért nyolc együttes között rendeztek keresztjátékot, két fordulóban.

A legnagyobb küzdelem a Nagykőrösi Sólymok KE és a Vásárhelyi Kosársuli között alakult ki, mivel mindkét alakulat nyerni tudott otthonában. Nagykőrösön 70-69, míg Hódmezővásárhelyen 65-50 lett a párharc végeredménye. Ebben az esetben az összesített kosárkülönbség dönt a továbbjutás sorsáról, ami 134-120 lett a Csongrád megyeiek javára.

Az ELITE Basket Törökbálint és az AKMÉ Körmendi Törpördögök első mérkőzését a vasiak idegenben 75-61-re megnyerték, így bizakodva készülhettek a hazai visszavágóra, amelyen némiképp szorosabb csata alakult ki, viszont a Körmend ismét győzni tudott. Ezúttal 73-65-re, így, mondhatni, magabiztosan jutott a rájátszásba.

Kurucz Ádám 64 pontot dobott összesen az Újpest-MT  ellen

Kurucz Ádám 64 pontot dobott összesen az Újpest-MT ellen

Az első találkozón a Nyíregyházi Sportcentrum fogadta az Újpest-MT csapatát, és 86-58-ra diadalmaskodott. A budapesti visszavágón is stabil teljesítményt nyújtott a szabolcsi gárda, és 82-60-ra felülkerekedett ellenfelén. A nyíregyháziak továbbjutásához nagyban hozzájárult Kurucz Ádám, aki a két mérkőzés során összesen 64 pontot dobott.

Az utolsó pár első találkozóján az Alba Fehérvár B vívta a Zalakerámia ZTE KK ellen, amelyet az egerszegiek nyertek 96-85-re idegenben, majd hazai pályán is sikerült megszerezniük a továbbjutást érő győzelmet, akkor 90-73 lett a vége.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

2018.05.18 16:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

2018.05.15 19:13:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

2018.05.05 08:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS