utanpotlassport.hu 2018.02.14 09:11 Frissítve: 2018.02.14 09:30

Kosár: teljes a fiú-kadétbajnokság rájátszásának mezőnye

Nyolc csapatnak volt esélye arra, hogy a fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásába, a legjobb 16 csapat közé jusson. Az oda-visszavágós keresztjátékból végül az AKMÉ Körmendi Törpördögök, a Zalakerámia ZTE KK, a Vásárhelyi Kosársuli és a Nyíregyházi Sportcentrum alakulata került ki győztesen.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásának rajtjához mindössze annyi hiányzott, hogy összegyűljön a 16 legjobb csapat. Ezért nyolc együttes között rendeztek keresztjátékot, két fordulóban.

A legnagyobb küzdelem a Nagykőrösi Sólymok KE és a Vásárhelyi Kosársuli között alakult ki, mivel mindkét alakulat nyerni tudott otthonában. Nagykőrösön 70-69, míg Hódmezővásárhelyen 65-50 lett a párharc végeredménye. Ebben az esetben az összesített kosárkülönbség dönt a továbbjutás sorsáról, ami 134-120 lett a Csongrád megyeiek javára.

Az ELITE Basket Törökbálint és az AKMÉ Körmendi Törpördögök első mérkőzését a vasiak idegenben 75-61-re megnyerték, így bizakodva készülhettek a hazai visszavágóra, amelyen némiképp szorosabb csata alakult ki, viszont a Körmend ismét győzni tudott. Ezúttal 73-65-re, így, mondhatni, magabiztosan jutott a rájátszásba.

Kurucz Ádám 64 pontot dobott összesen az Újpest-MT  ellen

Kurucz Ádám 64 pontot dobott összesen az Újpest-MT ellen

Az első találkozón a Nyíregyházi Sportcentrum fogadta az Újpest-MT csapatát, és 86-58-ra diadalmaskodott. A budapesti visszavágón is stabil teljesítményt nyújtott a szabolcsi gárda, és 82-60-ra felülkerekedett ellenfelén. A nyíregyháziak továbbjutásához nagyban hozzájárult Kurucz Ádám, aki a két mérkőzés során összesen 64 pontot dobott.

Az utolsó pár első találkozóján az Alba Fehérvár B vívta a Zalakerámia ZTE KK ellen, amelyet az egerszegiek nyertek 96-85-re idegenben, majd hazai pályán is sikerült megszerezniük a továbbjutást érő győzelmet, akkor 90-73 lett a vége.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.21 15:37:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az U18-as és az U21-es mezőnyben is nyert mérkőzést a mindössze 11 éves (!) Révész Bulcsú a szófiai sznúker Európa-bajnokságon. Az ötödikes fiú az összes meccsén kiválóan helytállt, még a sportág egyik legígéretesebb fiataljától, az angol Sean Maddocks-tól is sikerült frémet lopnia.

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.