HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.14 09:11 Frissítve: 2018.02.14 09:30

Kosár: teljes a fiú-kadétbajnokság rájátszásának mezőnye

Nyolc csapatnak volt esélye arra, hogy a fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásába, a legjobb 16 csapat közé jusson. Az oda-visszavágós keresztjátékból végül az AKMÉ Körmendi Törpördögök, a Zalakerámia ZTE KK, a Vásárhelyi Kosársuli és a Nyíregyházi Sportcentrum alakulata került ki győztesen.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A fiú kadét kosárlabda-bajnokság rájátszásának rajtjához mindössze annyi hiányzott, hogy összegyűljön a 16 legjobb csapat. Ezért nyolc együttes között rendeztek keresztjátékot, két fordulóban.

A legnagyobb küzdelem a Nagykőrösi Sólymok KE és a Vásárhelyi Kosársuli között alakult ki, mivel mindkét alakulat nyerni tudott otthonában. Nagykőrösön 70-69, míg Hódmezővásárhelyen 65-50 lett a párharc végeredménye. Ebben az esetben az összesített kosárkülönbség dönt a továbbjutás sorsáról, ami 134-120 lett a Csongrád megyeiek javára.

Az ELITE Basket Törökbálint és az AKMÉ Körmendi Törpördögök első mérkőzését a vasiak idegenben 75-61-re megnyerték, így bizakodva készülhettek a hazai visszavágóra, amelyen némiképp szorosabb csata alakult ki, viszont a Körmend ismét győzni tudott. Ezúttal 73-65-re, így, mondhatni, magabiztosan jutott a rájátszásba.

Kurucz Ádám 64 pontot dobott összesen az Újpest-MT  ellen

Kurucz Ádám 64 pontot dobott összesen az Újpest-MT ellen

Az első találkozón a Nyíregyházi Sportcentrum fogadta az Újpest-MT csapatát, és 86-58-ra diadalmaskodott. A budapesti visszavágón is stabil teljesítményt nyújtott a szabolcsi gárda, és 82-60-ra felülkerekedett ellenfelén. A nyíregyháziak továbbjutásához nagyban hozzájárult Kurucz Ádám, aki a két mérkőzés során összesen 64 pontot dobott.

Az utolsó pár első találkozóján az Alba Fehérvár B vívta a Zalakerámia ZTE KK ellen, amelyet az egerszegiek nyertek 96-85-re idegenben, majd hazai pályán is sikerült megszerezniük a továbbjutást érő győzelmet, akkor 90-73 lett a vége.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS