Kosár: szekszárdi kupagyőzelem, fiatalok főszereplésével

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.27. 11:52
Címkék
Ezúttal kevesebb húsz éven aluli játékos tudott megvillanni a nemzetközi kupában szereplő magyar női kosárlabdacsapatokban, de a szekszárdi trió nagyszerű győzelemhez segítette együttesét.

L. G. Újabb fordulót rendeztek a női kosárlabdázók nemzetközi kupasorozataiban, mi pedig szemügyre vesszük, hogy a magyar csapatokban mennyi lehetőséget kaptak az U20-as játékosok. Győzelemnek ezúttal csak két csapatunk örülhetett, igaz, rendkívül nehéz mérkőzések vártak a magyarokra.L. G. Újabb fordulót rendeztek a női kosárlabdázók nemzetközi kupasorozataiban, mi pedig szemügyre vesszük, hogy a magyar csapatokban mennyi lehetőséget kaptak az U20-as játékosok. Győzelemnek ezúttal csak két csapatunk örülhetett, igaz, rendkívül nehéz mérkőzések vártak a magyarokra.

Studer Ágnes EK
Studer Ágnes EK

Studer Ágnes hétről hétre remekel Szekszárdon  •  Forrás: FIBA

Az Euroligában a Sopron Basket a címvédő Dinamo Kurszk együttesét fogadta, és bár 88-74-es vereséget szenvedett, végig tartotta a lépést az esélyesebb orosz gárdával. Dubei Debóra (20) negyedórát töltött a pályán az egyik legerősebb női csapat ellen, ezalatt két pontot és három lepattanót jegyzett. Bakó Patrícia (20), Weninger Virág (20), Czukor Dalma (18) és Böröndy Dominika (20) a kispadon maradt.

Az Európa Kupában a PEAC-Pécs is hazai pályán maradt alul, a francia listavezető Flammes Carolo Basket 67-59-re győzött a Lauber Dezső Sportcsanokban. A fiatalok ezúttal epizódszerepet kaptak, Szűcs Lilla (20) két percet, Tenyér Zsófia (18) és Sellei Dalma (20) egy-egy percet játszott, Demeter Nóra (19) pedig végig a padon maradt. Pontot egyik pályára küldött U20-as sem jegyzett.

Gereben Lívia EK
Gereben Lívia EK

Gereben Lívia a szekszárdiak meghatározó játékosa  •  Forrás: FIBA

Az Atomerőmű KSC magabiztosan nyert odahaza a portugál GDESSA-Barreiro ellen. A szekszárdi együttesben Studer Ágnes (19) és Gereben Lívia (17) ismét a kezdőcsapat tagja volt. Az irányító Studer Ági 29 perc alatt 6 pontot, 4 lepattanót, 6 gólpasszt és 4 labdaszerzést tett a közösbe, míg Gereben Lívi 30,5 perc alatt 13 pontig, 2 lepattanóig és 7 gólpasszig jutott. A két fiatal ismét alaposan kivette a részét csapata sikeréből. Az is örvendetes, hogy Kiss Virág (19) közel negyedórát játszott, 2 pont és 6 lepattanó volt a mérlege. Antóni Csenge (16) és Vincze Nikolett (15) végig a padon maradt.

A harmadik fordulóban még egy magyar csapat, a DVTK örülhetett győzelemnek. A miskolciak odahaza nagy csatában, 81-78-ra győztek a német Rutronik Stars Keltern ellen, a fiatalok közül ezúttal Bach Boglárkának (20) jutott szűk négy perc, és abba egy gólpassz fért, míg Kiss Angelika (16) ezúttal a kispadról figyelhette a társakat.

A CMB Cargo UNI Győr otthon kapott ki a belga Namurtól, a beragadó zöld-fehérek 82-72-re maradtak alul. Török Ágnes (19) bő 13 perc alatt hat pontig jutott egy triplával és egy 2+1-es akcióval, Markó Dorina (20) bő 15 perc alatt egy triplát jegyzett.

A Cegléd nagy verésbe szaladt bele a spanyol Girona vendégeként, a hazai csapat 86-55-re győzött. Kányási Veronika (18) hat és fél percnyi lehetőséghez jutott, ezalatt egy pont került a neve mellé a statisztikába, más fiatal ezúttal nem került a meccskeretbe.

A jövő héten újabb kupaforduló következik.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik