Kosár: rangadók a junior-fiúbajnokság alapszakaszában

Vágólapra másolva!
2017.12.05. 20:21
Címkék
Az ifjú férfiemberek kosárlabda-bajnokságának alapszakasza rangadókat produkált az elmúlt napokban. A mérkőzések sorsát jellegzetesen egy-egy elsöprő negyed döntötte el. A helyi médiumok többsége alig-alig foglalkozik a korosztályos csapatok küzdelmével. Követendő példának tartjuk a debreceni akadémia honlapját, és meg is mutatjuk, hogyan számolt be a csapat budapesti sikeréről.

Sz. I. – utanpotlassport.hu Rangadókat hoztak az elmúlt napok a junior (U18-as) fiúbajnokság alapszakaszában. Rendhagyó összefoglalónkban a Nyugati és a Keleti csoport csúcstalálkozóit idézzük fel.Sz. I. – utanpotlassport.hu Rangadókat hoztak az elmúlt napok a junior (U18-as) fiúbajnokság alapszakaszában. Rendhagyó összefoglalónkban a Nyugati és a Keleti csoport csúcstalálkozóit idézzük fel.

Nyugaton a Vasas Akadémia állt az élen, tizenegy mérkőzésen mindössze egy vereséget szenvedve (21 pont). Az Alba Fehérvár – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – volt a második (19), míg a Kosárlabda Akadémia Pécs (19) a harmadik.
Az első két helyezett Fehérvárott csapott össze:
Alba Fehérvár–Vasas Akadémia A 68–55 (27–13, 15–18, 13–13, 13–11)
Jól láthatóan az első negyed mindent eldöntött. A hazaiak 14 pontos előnye a folytatásban 13-ra csökkent. Jelentős különbség (42–31) csak a lepattanókban rajzolódott ki a statisztikában, de hát ezt a sportágat sem strigulákra játsszák.
A harmadik helyezett pécsiek a szombathelyi oroszlánbarlangba látogattak el, vesztükre:
Falco Szombathely – KA Pécs 84–70 (20–18, 28–14, 18–18, 18–20)
Összességében nagyon precíz döntetlent (56–56) hozott az első, illetve a két utolsó negyed. De volt második is, amelyet – no, tessék, már megint – 14 ponttal nyertek a hazaiak. A szombathelyi Körmendi volt a mérkőzés legeredményesebb szereplője, 22 ponttal.
Ami most következik: Vasas–Falco (Pasaréti Sportcentrum, hétfő 19.50 óra), Falco–Alba Regia (Szombathely, 12-én, szerdán 15 órakor).

Keleten a forduló előtt a Honvéd és a Debrecen egyformán állt: 20-20 pont, 9 győztes, 2 vesztes mérkőzés. Versenyben van azonban a Nyíregyházi Sportcentrum is: úgy foglalt a el a dobogó harmadik fokát, hogy két találkozóval kevesebbet játszott a vezető kettősnél, a vesztett pontokban pedig egyformán állt velük.
A nyírségieknek a hetedik Törökbálint ellen a papírforma szerint kötelező volt nyerniük. Megtörtént:
Nyíregyházi Sportcentrum–Elite Basket Törökbálint 90–55 (26–14, 24–14, 25–7, 15–20)
Egyenlőtlen küzdelem folyt, leszámítva az utolsó játékrész ötpontos vendégsikerét.

Tóth Bence már a nagycsapatban is játszik Fotó: haon.hu/Berencsényi István
Tóth Bence már a nagycsapatban is játszik Fotó: haon.hu/Berencsényi István

Tóth Bence már a nagycsapatban is játszik  •  Fotó: haon.hu/Berencsényi István

A debreceniek Budapestre utaztak, hogy a Simon János Kosárlabdacsarnokban megmérkőzzenek a Honvéd fiataljaival. A „hivatalos”, felnőtt média nem kényezteti el a figyelmével a korosztályt, mégis van mód tájékoztatni az érdeklődőket.
Követendő példa gyanánt szó szerint közöljük a Debreceni Kosárlabda Akadémia honlapjának a beszámolóját a rangadóról…

„Sorozatban negyedik győzelmét is megszerezte a Ráthonyi Tamás által irányított U18-as csapatunk, miután idegenben győzte le a közvetlen rivális Budapesti Honvéd együttesét. Az első negyedben állva hagyták ellenfelüket a debreceni fiatalok, s bár a következő tíz percben kisebb hullámvölgybe kerültek, a megszerzett előnyt végül sikerült beosztani a végéig. A nemrég a DEAC első csapatában is bemutatkozó Tóth Bence egészen kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a fővárosban, 38/21-es pontmutatója mellé 11 gólpasszt, 12 kiharcolt faultot, 5 lepattanót és két szerzett labdát (53 VAL) is betett a közösbe. A juniorok ezzel két mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt 10-2-es mérleggel az első helyen állnak a Keleti-csoportban.
Budapesti Honvéd–Debreceni Kosárlabda Akadémia 63–77 (4–32, 24–9, 21–20, 14–16)
DKA: Tóth B. 38/21, Csomor 22/12, Balázs 7, Balázsi 7, Virágh 7, Csikai 5, Sólyom -.
Edzők: Ráthonyi Tamás, Kádár Tamás
Ráthonyi Tamás: Nagyon koncentráltan kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk fegyelmezett volt, és nagyon jól dobtunk távolról, így nagy előnyre tettünk szert. A második negyedben 3-2-es zónára váltott ellenfelünk, amellyel újra szorossá tudták tenni a mérkőzést. Tóth Bence és Csomor Péter extra teljesítményével végül sikerült nyernünk, úgy gondolom, hogy a csoport egyik legerősebb ellenfelét győztük le. Azért volt fontos ez a siker, mert ha a hátralévő két mérkőzésünket meg tudjuk nyerni, akkor első helyen végzünk az alapszakaszban, és 4-2-es mérleggel juthatnánk tovább.”

A tudósításban a játékosok neve mellett jegyzett pontok nem egyeznek a csapat összpontjával, nyilván hiba csúszott be valahogyan. (Mi, hivatásos újságírók sem tudjuk mindig elkerülni az ilyesmit.) A kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében a fővárosiak pontjait is leírjuk, remélhetőleg hibátlanul: Valerio 19, Kopácsi 13, Martinez 9, Szentirmai 8, Baranyi, Forgács, Varga B. 4-4, Józsa 2.

Pénteken 17.30-kor a nyírségiek a Bencs László Szakközépiskolában fogadják a Budapesti Honvéd fiataljait.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik