Kosár: rajt a férfi U20-as bajnokság egyenes kieséses rendszerű, nyolcas döntőjében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.03. 15:28
Címkék
A fővárosi Sport11-csarnokban rendezik meg az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjét, amelyet egyenes kieséses rendszerben játszanak le csütörtöktől szombatig. Két csapat – a Honvéd és a TF-Budapest – veretlenül érkezik a fináléba.

L. G. Gyakori vendég a kosárlabda a fővárosi Sport11-csarnokban, ugyanis a Vasas férficsapata ott játssza hazai élvonalbeli bajnoki mérkőzéseit. Csütörtöktől szombatig ismét ez a sportág lesz a középpontban, de ezúttal az U20-as férfibajnokság nyolcas döntőjét bonyolítják le a Kánai úti létesítményben, méghozzá a TF-Budapest rendezésében.L. G. Gyakori vendég a kosárlabda a fővárosi Sport11-csarnokban, ugyanis a Vasas férficsapata ott játssza hazai élvonalbeli bajnoki mérkőzéseit. Csütörtöktől szombatig ismét ez a sportág lesz a középpontban, de ezúttal az U20-as férfibajnokság nyolcas döntőjét bonyolítják le a Kánai úti létesítményben, méghozzá a TF-Budapest rendezésében.

PVSK-U20
PVSK-U20

Az A csoportban a pécsiek voltak a legjobbak

A nyolcas döntőbe az NB I/A-s csoport első négy helyezettje és az NB I/B-s csoportok első két-két helyén végzett csapatok jutottak. Az élvonalbeli klubok korosztályos csapatait tömörítő csoportot a PVSK-Pannonpower nyerte meg, mindössze két vereséget elszenvedve. A MAFC és a Vasas ugyanolyan mérleggel végzett a második és harmadik helyen, negyedikként a Falco KC Szombathely ért célba. Az NB I/B-s csoportot nyugaton a Tehetséges Fiatalok-Budapest, keleten a Budapesti Honvéd nyerte meg veretlenül. Másodikként az MTK-Törökbálint és a DEAC csatlakozott a résztvevőkhöz.

A korosztály fináléjában a többi utánpótlás-bajnokságtól eltérően nem két csoportra bontva küzdenek a csapatok, hanem rögtön egyenes kieséses rendszerben kezdődik a küzdelem, a nyolcas döntő azért is tart a szokásos négy helyett csupán három napig.

A csütörtöki negyeddöntőben a PVSK-Pannonpower a másodosztály keleti csoportjában második helyen végzett DEAC együttesével mérkőzik, a Falco fiataljai pedig a B csoportban veretlenül zárt Budapesti Honvéd csapatával néznek farkasszemet. A másik ágon a Vasas a B csoportban szintén veretlenül végzett TF-Budapesttel, míg a MAFC az MTK Törökbálinttal csap össze.

A győztesek pénteken az elődöntőben folytatják, de a vesztesek sem búcsúznak el a döntőtől, ők az ötödik-nyolcadik helyért játszanak tovább. Szombaton a helyosztókkal zárul a fővárosi torna, a fináléban a tervek szerint 18.45-kor dobják fel a labdát. A részletes program megtalálható a szövetség honlapján.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik