Kosár: olasz szakemberek tartanak továbbképzést Szolnokon

Vágólapra másolva!
2017.11.02. 16:48
Címkék
Négy napon át az olasz elitakadémia, a Stellazzura Roma szakemberei tartanak továbbképzést a Szolnoki Sportcentrum férfi kosárlabda-szakosztályában, amelyből az edzők és a gyerekek is rengeteget tanulhatnak.

L. G. Ahogyan arról beszámoltunk, az akadémiai auditálásért harcba szálló Szolnoki Sportcentrum férfi kosárlabda-szakosztálya együttműködési megállapodást kötött a kontinens egyik legnevesebb akadémiájával, az olasz Stellazzura Romával.L. G. Ahogyan arról beszámoltunk, az akadémiai auditálásért harcba szálló Szolnoki Sportcentrum férfi kosárlabda-szakosztálya együttműködési megállapodást kötött a kontinens egyik legnevesebb akadémiájával, az olasz Stellazzura Romával.

Szolnoki Sportcentrum
Szolnoki Sportcentrum

Szolnok készen áll a rómaik látogatására  •  Forrás: iszolnok.hu

A megállapodás értelmében a szolnokiak a gyerekek és az edzők képzésében, a szakmai programok kidolgozásában, valamint a kiemelt tehetségek egyéni képzésében kapnak komoly segítséget az olasz klubtól. A Tisza-partiak az idén már kétszer jártak az olasz fővárosban, az egyik alkalommal három fiatal játékos is az edzőkkel tartott, akik részt vettek a rómaiak tréningjein.

A héten négy napon át az olasz akadémia munkatársai viszonozzák a látogatást, a csütörtök délutántól vasárnapig tartó programban edzések, fizikai tesztek, előadások, edzői konzultáció és gyakorlati bemutató is szerepel. A szolnokiak korosztályos csapatai közül az U14-es és az U16-os vesz részt az olasz napokon.

„Fizikai, technikai és taktikai jellegű bemutatót is tartanak az életkori sajátosságok figyelembevételével az olasz szakemberek, akik ezen kívül még egyszer ellátogatnak Szolnokra. Direkt az őszi szünetre időzítettük ezt a látogatást, hiszen ilyenkor a gyerekek is könnyebben mozdíthatóak, a demócsapatainkat a sportcentrum legtehetségesebb fiataljaiból állítottuk össze. Az edzők számára természetesen kötelező a megjelenés minden programon, hiszen mindenki rengeteget tanulhat a négy nap alatt” – fogalmazta meg a célokat Pór Péter szakmai igazgató.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik