Kosár, női U20-as Eb: újabb győzelem; a nyolc közé jutásért szerdán a szerbek ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 00:20
Címkék
A magyar U20-as női kosárlabda-válogatott győzelemmel zárta a csoportkört a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokságon. Cziczás László együttese a második helyet szerezte meg a kvartettben, így szerda este a szerbekkel csap össze a nyolc közé jutásért.

Lakner Gábor Az U20-as női kosárlabda-válogatott az A divíziós Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában a nyeretlen bosnyákok ellen lépett parkettára, méghozzá éjszakába nyúló mérkőzésen. Az ellenfelet a két veresége ellenére is badarság lett volna lebecsülni, hiszen az a szlovénekkel és a franciákkal is szoros meccset játszott.Lakner Gábor Az U20-as női kosárlabda-válogatott az A divíziós Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában a nyeretlen bosnyákok ellen lépett parkettára, méghozzá éjszakába nyúló mérkőzésen. Az ellenfelet a két veresége ellenére is badarság lett volna lebecsülni, hiszen az a szlovénekkel és a franciákkal is szoros meccset játszott.

Weninger Virag
Weninger Virag

Weninger Virág a csapat egyik húzójátékosa volt  •  Forrás: FIBA

A mérkőzés elején a szlovének ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a magyar csapat most nem engedte ellépni ellenfelét úgy, mint előző nap a szlovéneket. A mieink szoros tapadtak, és a második negyedben Studer Ágnes duplája után először mutatott magyar vezetést az eredményjelző (13. perc: 27-25). Onnan felváltva vezettek a felek, a hajrá azonban a magyar válogatottnak sikerült jobban. Miután Dubei Debóra és Aho Nina is beemelt egy-egy hármast, ötpontos magyar előnnyel vonultak pihenőre a csapatok (47-42).

Hogy mi hangzott el a magyar öltözőben a nagyszünetben, azt sosem tudjuk meg, mindenesetre valamit nagyon eltalált a szakmai stáb. Összeállt a védekezés, Studer Ágnes és Weninger Virág szórta a pontokat, és mire a bosnyákok észbe kaptak, már tizennyolc pontos volt a magyar előny (60-42). Az ellenfél aztán megmutatta, hogyan is játszott eddig szoros meccseket, ugyanis nem adta fel a küzdelmet. A folytatásban hullámzott a játék, a bosnyákok hol felzárkóztak tíz pont környékére, hol leszakadtak közel hússzal. A magyar csapat nem engedhetett ki, de nem is tette azt, magabiztosan őrizte előnyét, olykor az órával is játszva. A vége tizenöt pontos győzelem (97-82) lett, egységes és helyenként nagyszerű játékkal, a külső sor tagjainak remek egyéni teljesítményével.

A csoportkörnek ezzel vége, kedden szünnap következik, majd jön az a mérkőzés, amely eldönti, ki jut a nyolc közé és ki küzd a kiesés ellen a folytatásban. Cziczás László együttese hármas holtversenyben másodikként zárt a C csoportban, így a B csoport harmadik helyén záró szerbek ellen lép pályára szerdán, magyar idő szerint 21.45-től.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U20-AS NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA)
C csoport, 3. forduló
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 97-82 (18-22, 29-20, 23-17, 27-23)
Magyarország: Studer 31/21, Aho 14/6, Dubei 21/9, Török 2, Kuttor. Cs.: Weninger 22/9, Kiss A. 2, Bach, Kocsis, Markó 5/3, Tóth T., Benke. Szövetségi edző: Cziczás László
A csoport végeredménye: 1. Szlovénia 5 pont, 2. Magyarország 5, 3. Franciaország 5, 4. Bosznia-Hercegovina 3

Korábbi írásainknk az Eb-ről:
Beharangozó
1. nap
2. nap

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik