Kosár, női U20-as Eb: a belgák ellen kezdjük a versenyfutást az 5. helyért

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.14. 09:31
Címkék
A magyar női válogatott az ötödik helyért küzdhet tovább a Portugáliában zajló U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Az első ellenfél a belga együttes lesz, amelyik az idén nem tűnik olyan erősnek, mint egy évvel ezelőtt.

Lakner Gábor Pénteken újabb pihenőnap vár a csapatokra a Portugáliában zajló U20-as női A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott Cziczás László szövetségi edző előzetes várakozásának megfelelően a nyolc közé jutott, de a negyeddöntőben a címvédő spanyolok megállították.Lakner Gábor Pénteken újabb pihenőnap vár a csapatokra a Portugáliában zajló U20-as női A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott Cziczás László szövetségi edző előzetes várakozásának megfelelően a nyolc közé jutott, de a negyeddöntőben a címvédő spanyolok megállították.

U20 időkérés
U20 időkérés

Cziczás László együttesének van még miért küzdenie  •  Forrás: FIBA

A magyar válogatott így a torna utolsó két napján az 5-8. helyért csatázhat, méghozzá a belgák, a lettek és az olaszok társaságában. Válogatottunk előbb a belgákkal találkozik szombaton 16 órakor, míg a lettek az olaszokkal csapnak össze. A két mérkőzés győztese vasárnap 19.45-től az ötödik helyért, a két vesztes pedig 17.30-tól a hetedik helyért lép parkettára.

A tavaly az Eb ötödik helyét megszerzett belgák az idén egyáltalán nem tűnnek verhetetlennek. A csoportkörben a lengyelek és a négy közé jutásért a mieinket legyőző spanyolok is alaposan elpáholták őket, és csupán a svédeket tudták felülmúlni. A nyolcaddöntőben a házigazda nem túlzottan erős válogatottját ugyan kiütötték, de a negyeddöntőben az oroszok már túl nagy falatnak bizonyultak. Az oroszok az első negyedben állva hagyták őket, és végig csak futottak az eredmény után, de hiába.

Azt, hogy a magyar válogatott mennyire erős csoportban szerepelt – és lett hármas holtversenyben a második – jól szemlélteti a szlovén és a francia válogatott négy közé jutása. Rajtuk kívül a már említett oroszok és a minket legyőző spanyolok küzdhetnek az érmekért. Az első elődöntőben spanyol–orosz, a másodikban francia–szlovén mérkőzést rendeznek, megismétlődik tehát a csoportunkban már létrejött csata. Akkor a franciák négy ponttal jobbnak bizonyultak, és ha tippelnünk kellene, akkor spanyol–francia finálé mellett tennénk le a voksunkat.

Vessünk egy pillantást a hátsó régióra is, hiszen eldőlt, melyik az a négy csapat, amelyikből három a B divízióban szerepel a jövő nyáron. Az utolsó, bennmaradást érő helyért a magyarok által a csoportban legyőzött bosnyákok, a tavaly válogatottunkkal együtt a B divízióból feljutott litvánok, a svédekkel szemben egyetlen ponttal alulmaradt hollandok, valamint a törökök küzdenek. Érdekesség, hogy az utóbbi válogatott tavaly is átélte ezt a helyzetet, és akkor elcsípte az áhított tizenharmadik helyet.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Korábbi írásaink az Eb-ről:
Beharangozó
1. nap
2. nap
3. nap
4. nap
5. nap
6. nap

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik