Kosár: két fontos csata előtt a fiú-juniorbajnokság

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.28. 21:44
Címkék
Két mérkőzéssel folytatódik a fiú juniorbajnokság felsőházi rájátszása. A hétvégi Vasas−Debrecen párharc hazai győzelmet hozott, most fordított felállásban vehet revansot a keleti gárda. A Pécs ismét hazai pályán játszik, a Nyíregyháza csapatát fogadja.

B. D. − utanpotlassport.hu Négy nappal a Vasas−Debrecen rangadó után jöhet a mérkőzés visszavágója. Ugyanazok a csapatok, fordított előjellel. Az előző összecsapáson 72−67-es Vasas-siker született, ám ezúttal a piros-kékeknek kell majd órákat utazniuk a mérkőzés helyszínére, ami a hazaiak malmára hajthatja a vizet. A rájátszás rajtja előtt a debreceniek edzője éppen az otthon játszott mérkőzéseket emelte ki, szerinte aki azokat nagyobb százalékban tudja hozni, az biztosan döntőbe jut.B. D. − utanpotlassport.hu Négy nappal a Vasas−Debrecen rangadó után jöhet a mérkőzés visszavágója. Ugyanazok a csapatok, fordított előjellel. Az előző összecsapáson 72−67-es Vasas-siker született, ám ezúttal a piros-kékeknek kell majd órákat utazniuk a mérkőzés helyszínére, ami a hazaiak malmára hajthatja a vizet. A rájátszás rajtja előtt a debreceniek edzője éppen az otthon játszott mérkőzéseket emelte ki, szerinte aki azokat nagyobb százalékban tudja hozni, az biztosan döntőbe jut.

A Vasas Debrecenben javítaná tovább a mérlegét Forrás: vasasbasketball.hu
A Vasas Debrecenben javítaná tovább a mérlegét Forrás: vasasbasketball.hu

A Vasas Debrecenben javítaná tovább a mérlegét  •  Forrás: vasasbasketball.hu

A Vasas játszotta eddig a legkevesebb meccset a rájátszásban, így a fővárosiak programja besűrűsödik az elkövetkező hetekben, a Debrecen ellenben mindenki előtt jár, a Vasasnál például hárommal több meccset tudhat maga mögött.

A Pécs−Nyíregyháza mérkőzés pikantériáját az adja, hogy ugyan a hazaiak a bajnokság utolsó helyén állnak, a vendégek pedig másodikak, de még egyikük sem kapott ki hazai pályán, és egyikük sem nyert idegenben a rájátszásban, így biztosan kiélezett, izgalmas csatát láthatunk. Ha az előző párharcról megemlítettük az utazást, mint befolyásoló tényezőt, itt sem felejthetjük el, hogy a szabolcsi együttes jó öt órát buszozik a helyszínre, ami akár jelentősen megterheli a csapatot.

Az előző találkozón, még február elején a Nyíregyháza mindössze 8 ponttal győzött, vagyis itt is éles csatára van kilátás.

Fiú juniorbajnokság, rájátszás, felsőház
2018. március 1.
Debreceni KA−Vasas Akadémia, Debrecen, 16.15
KA Pécs−Nyíregyházi Sportcentrum, Pécs, 17

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik