Kosár: győzelemmel zárta a csoportkört az U20-as férfiválogatott az Eb-n

Vágólapra másolva!
2017.07.19. 18:48
Címkék
Győzelemmel zárta a csoportkört a magyar férfi kosárlabda-válogatott a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, a csapat küzdelmes mérkőzésen, a záró negyedben vitte döntésre a dolgot az írek ellen.

L. G. A magyar férfi kosárlabda-válogatottnak a csoportkör utolsó fordulójában még volt esélyes megszerezni a nyolc közé jutást érő második helyet a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, ehhez az írek legyőzése mellett a koszovóiak bravúrjára volt szükség a portugálok ellen.L. G. A magyar férfi kosárlabda-válogatottnak a csoportkör utolsó fordulójában még volt esélyes megszerezni a nyolc közé jutást érő második helyet a Romániában zajló U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, ehhez az írek legyőzése mellett a koszovóiak bravúrjára volt szükség a portugálok ellen.

Kerpel-Fronius
Kerpel-Fronius

Kerpel-Fronius Gáspár volt a csapat vezére  •  Forrás: FIBA

A mérkőzés meglehetősen nyögvenyelősen kezdődött, mindkét oldalon sok volt a hiba, és amikor úgy tűnt, a magyar csapat végre el tud lépni ellenfelétől, jött a hullámvölgy. Azt az írek ki is használták, és megnyerték az első tíz percet.

A második negyedben sem sikerült rendezni a sorokat. A fiúk csak annyit tudtak elérni, hogy a már hét ponttal is vezető írek ne szakítsák le őket. Kerpel-Fronius Gáspár kosaraival látótávolságon belül maradt válogatottunk, és a nagyszünetig két pontra zárkózott fel.

Térfélcsere után is pontatlan maradt a támadójáték, de a sok hiba ellenére Kucsora Csaba triplájával végre újra a magyar csapat vezetett. Ismét úgy tűnt, végre sikerül leszakítani az íreket, de az ellenfél ismét felzárkózott egyetlen pontra, a záró negyed pedig hárompontos magyar vezetésről indult.

Az utolsó tíz percre aztán összeállt az, ami addig egyáltalán nem: a magyar csapat támadásban pontosabbá vált, amellett a védekezés is működött. Válogatottunk felőrölte az írek ellenállását, és a hajrá jó játékával 58-46-ra nyert.

Inkább küzdelmes, mint szép volt ez a győzelem, de hogy ér-e negyeddöntőt, az csak a késő esti Portugália–Koszovó- mérkőzés végén derül ki.

Figyeljék honlapunk gyorshíreit!

További korosztály hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aldolalunkon.

FÉRFI U20-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYVÁRAD
D csoport, 5. forduló
Magyarország–Írország 58-46 (13-17, 13-11, 17-12, 15-6)
Magyarország: Kerpel-Fronius 21/6, Kucsora 7/3, Németh 6/6, Demeter 8/3, Pápai 5. Cs: Buzás, Fülöp 2, Buzsáki, Márton 7/3, Krnjajski 2. Szövetségi edző: Forray Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik