Kosár: félidő a fiú-kadétbajnokság rájátszásában

Vágólapra másolva!
2018.03.12. 12:21
Címkék
Egyre közeleg a nyolcasdöntő a kosárlabda fiú-kadétkorosztályban, most féltávnál jár a felsőházi rájátszás, amelyet ugyan csak minimális előnnyel, de a Vasas vezet.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu A nyolc rájátszásbeli fordulónak épp a felénél jár a fiú kadét kosárlabdázók mezőnye, amelyben a hét végén az első helyezett Alba Fehérvár és a második Vasas mérkőzése négypontos rangadót hozott, de a többi találkozón sem kúszott tíz pont fölé a különbség.Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu A nyolc rájátszásbeli fordulónak épp a felénél jár a fiú kadét kosárlabdázók mezőnye, amelyben a hét végén az első helyezett Alba Fehérvár és a második Vasas mérkőzése négypontos rangadót hozott, de a többi találkozón sem kúszott tíz pont fölé a különbség.

A Debrecen Szombathelyen tudott nyerni Forrás: debka.hu
A Debrecen Szombathelyen tudott nyerni Forrás: debka.hu

A Debrecen Szombathelyen tudott nyerni  •  Forrás: debka.hu

A Szombathely‒Debrecen összecsapás tétje a dobogós helyezés megerősítése volt. A vendégek az első félidőben tizenegy pontos előnyt építettek ki Somi Miklós vezérletével, amelyet aztán a harmadik negyedben meg is dupláztak, ám a Falco húszról is visszakapaszkodott, de a fordításra már nem maradt ereje, így a hajdúságiak átvették a harmadik helyet.

A legjobban várt mérkőzést a Gáz utcai sportcsarnokban rendezték Fehérváron, ahol az Alba a Vasast fogadta, és annak ellenére parázs mérkőzést játszottak a csapatok, hogy mindketten biztosították már a helyüket az országos döntőben. Gászner Flórián vezette a piros-kékeket, 22 pontjával és értékmutatójával a mezőny legjobbjának bizonyult. Mindkét csapat jó formában dobott, mégis a büntetők döntötték el a csatát, a hazaiak ugyanis csak 57 százalékkal dobtak a vonal mögül, 9 büntetőt hagytak ki, ami a győzelemükbe került. A fővárosiak a sikerükkel az első helyre ugrottak.

A Honvéd a Kiss Lenke KS-sel vívott élet-halál harcot, a tét rányomta bélyegét a mérkőzésre, a két csapat együtt alig lépte át a száz pontos határt. A KLKS kezdett jobban, a Honvéd képtelen volt tartani a centereiket, Gaál és Duka 29-et vállalt csapata 55 pontjából. A hazaiak rengeteg triplát dobtak rá, kevés sikerrel, más fegyvert pedig nem tudtak bevetni a hullámzóan játszó vendégek ellen, 55‒49 lett a vége a KLKS javára.

A Szolnok úgy utazott a Menyecske utcába, hogy szeretett volna zárkózni az élmezőnyhöz, ehhez képest mostantól inkább hátrafelé kell kacsintgatnia, ugyanis a MAFC 58‒52-re győzött ellene. Itt is hullámzott a mérkőzés színvonala, a harmadik negyedben összesen 17 pontot dobott a két csapat, mindenesetre a piros-feketék kulcsfontosságú győzelmet arattak.

Fiú kadétbajnokság, rájátszás, felsőház
március 9.: Szombathelyi SI-KA‒Debreceni KA 76‒86 (17‒19, 19‒28, 17‒15, 23‒24)
március 11.: Alba Fehérvár‒Vasas Akadémia 76‒80 (20‒17, 23‒25, 19‒17, 14‒21), Budapesti Honvéd‒Kiss Lenke KS 49‒55 (11‒18, 15‒8, 14‒21, 9‒8), MAFC Kosársuli‒Szolnoki Sportcentrum 58‒52 (16‒11, 13‒18, 8‒9, 21‒14)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik