Kosár: fehérvári henger a kadét fiúrangadón

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 09:12
Címkék
Megmérkőzött egymással a fiú kadét kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában az Alba Fehérvár és a Szombathelyi SI KA. A tabella első két helyezettje nézett egymással farkasszemet. A várakozásokhoz képest sokkal nagyobb különbségű fehérvári győzelem született, 90–58 arányban arattak diadalt. Mindkét edző értékeli a történteket.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA fiú kadét kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában az Alba Fehérvár és a Szombathelyi SI KA együttese mérte össze tudását. Izgalmas párharcnak ígérkezett, mivel a tabella első két helyezettje állt fel egymással szemben, de a meccs sima lett. 32 pontos különbséggel, 90–58-ra a Fejér megyei csapat győzött, így szinte biztosította listavezető pozícióját az alapszakaszban.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA fiú kadét kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában az Alba Fehérvár és a Szombathelyi SI KA együttese mérte össze tudását. Izgalmas párharcnak ígérkezett, mivel a tabella első két helyezettje állt fel egymással szemben, de a meccs sima lett. 32 pontos különbséggel, 90–58-ra a Fejér megyei csapat győzött, így szinte biztosította listavezető pozícióját az alapszakaszban.

Pető Ákos, az Alba Fehérvár edzője így emlékezik vissza a találkozóra:
„Egy hónapos szünet után léptünk ismét pályára, így az első negyedben érezhető volt, hogy be vagyunk rozsdásodva. A védekezésünk volt az, ami kezdetektől tökéletesen működött, de a második játékrésztől a támadásunk is rendben volt. Hat játékosunk is tíz pontot, vagy afelett dobott és ennek kifejezetten örülök. Az előzetes várakozásokhoz képest meglepő lehetett a harminckét pont különbség, de nekünk nem volt az, főleg a játék képét látva.”

Az Alba Fehérvár fiataljai ezen a mérkőzésen is szárnyaltak
Az Alba Fehérvár fiataljai ezen a mérkőzésen is szárnyaltak

Az Alba Fehérvár fiataljai ezen a mérkőzésen is szárnyaltak

Székesfehérváron nagyon jó esélyeket látnak a rájátszás előtt. Pető Ákos elárulta, mindenképpen szeretnének a legjobb négy közé kerülni, viszont az, hogy ott mi fog történni, megjósolhatatlan. A nagy ellenfél a Debreceni KA, a Vasas Akadémia és a Szombathely.

A vasiak képviseletében Simon Bence edző magyarázta a gyenge teljesítményt:
„December vége óta más típusú felkészülésünk van. A januári időszakban elsődleges célunk a feszültséglevezetés és stresszoldás volt, ennek megfelelő feladatokat végeztünk. Több fiú is betegséggel küzdött, emellett két játékosunk is sérült. Nem az eredményért mentünk, és ezt a fiúk is tudták. Ettől eltekintve személy szerint elégedett voltam a látottakkal, és sok biztató jelet tapasztaltam. Kenéz Csaba és Sövegjártó Ábel is remek teljesítményt nyújtott. Tisztában vagyunk vele, milyen erőt képviselünk és a rájátszásban a legjobb hatban szeretnénk lenni. Az érem sem elképzelhetetlen, viszont ahhoz rengeteget kell még dolgoznunk. Ebben a korosztályban azonban nem az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy minél több profi játékost neveljünk az élvonalba.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik