Kosár: elkészült a korosztályos Eb-k csoportbeosztása

Vágólapra másolva!
2018.01.19. 19:29
Címkék
Kisorsolták Münchenben a korosztályos kosárlabda Európa-bajnokságok csoportjait. Székely Norbert (a magyar női válogatott szövetségi kapitánya és utánpótlás-szakmai koordinátora) és Ivkovics Sztojan (a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya) is beszél a várakozásokról, az új szakmai koncepcióról és arról, miben kell leginkább fejlődni.

Krasznai Bence –utanpotlassport.hu Münchenben kisorsolták a korosztályos Európa-bajnokságok csoportbeosztását. Mondhatni, érdekes párharcok várnak a mezőnyre.Krasznai Bence –utanpotlassport.hu Münchenben kisorsolták a korosztályos Európa-bajnokságok csoportbeosztását. Mondhatni, érdekes párharcok várnak a mezőnyre.

„Esélyeket latolgatni nehéz, mivel a fiatalok sorsolásáról sosem lehet tudni, jó-e az adott sorsolás vagy sem. Az az oka, hogy évente cserélődik az utánpótlás-válogatottak összetétele. Nem lehet előzetesen felmérni más országok erőviszonyait. Ha csak egy meghatározó ember tűnik el, az adott csapat vesztét is jelentheti abban az évben” – mondta Ivkovics Sztojan, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, aki most már részt vesz a hazai utánpótlásgárdák irányításában is.

Az U16-os magyar leány válogatott idén is megismételheti szereplését a kontinensviadalon
Az U16-os magyar leány válogatott idén is megismételheti szereplését a kontinensviadalon

Az U16-os magyar leány válogatott idén is megismételheti a sikerét a kontinensviadalon

Ami az U16-os A divíziós leány korosztályt illeti, az Európa-bajnokságra a litvániai Kaunasban kerül sor augusztus 17-25. között. Tavaly remekeltek a magyar lányok, hiszen mind a kontinensviadalon, mind az EYOF-on másodikok lettek. Ahhoz, hogy erre idén is esélyük nyíljon, előbb Olaszországon, Horvátországon és Lengyelországon kell túljutniuk a C csoportban.

A B divízióban szereplő U16-os fiúknak augusztus 9-18. között kerül megrendezésre a bajnokság, méghozzá Szarajevóban. A magyarok a C csoportba kerültek Lengyelországgal, Finnországgal, Ciprussal, Izlanddal és Bulgáriával.

Az U18-as korcsoportban a magyar lányok az A divízióban szerepelnek. Nekik augusztus 4-12.-ig tart a küzdelem az olaszországi Udinében. Idén a B csoportot kell figyelemmel követnünk, hiszen ott találkoznak majd az együttesünk Szlovéniával, Németországgal és Lettországgal.

Ugyanebben a korosztályban a B divíziós magyar fiúknak a B csoportban Belgiummal, Grúziával, Észtországgal, Ausztriával és Azerbajdzsánnal kell farkasszemet nézniük július 27-augusztus 5. között Szkopjéban.

Az U20-as A divíziós lányoknak a hazai rendezésű Európa-bajnokságon kell bizonyítaniuk Sopronban július 7-15. között. A magyarok mellett a C csoportot Lengyelország, Lettország és Horvátország válogatottja alkotja.

A magyar U20-as fiúknak Szófiában nyílik lehetőségük továbbjutni a C csoportból. Luxemburgot, Oroszországot, Csehországot, Hollandiát és Örményországot kell féken tartanunk július 13-22. között.

Székely Norbert, a női válogatott szövetségi kapitánya, nem mellesleg utánpótlás-szakmai koordinátora ezt várja az Eb-sorozattól:
„Nagyon nehéz bármit is mondani a leánycsoportok nehézségi fokáról, mivel tisztában kellene lenni azzal, hogy milyen erőt képviselnek azok az országok, amelyeknek a legjobbjaival meg kell küzdeniük. Már eljutottunk oda, hogy az összes csapatot tisztelik és komolyan veszik. Az U20-asok Sopronban játszanak, és nagyon jó erőt képviselnek, viszont általában egy évvel fiatalabbak alkotják a csapatot. Reménykedem benne, hogy mégis a legjobbak között végeznek. A 18 évesek válogatottja szintén követő korosztályra épül. Nagyon jók a 2001-es születésű kosarasok. De hogy nehezebb dolguk lesz, abban biztos vagyok. Az U16-os generáció a múlt évben elképesztő eredményeket ért el, ebben az évben is hiszek bennük.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik