Kosár: az U14-es, soproni leánytornán most élesedik a küzdelem

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 16:29
Címkék
A házigazda Soporoni Darazsak mellett a Csata DSE, a Zsíros Akadémia és a Pécsi VSK Akadémia szerepel az U14-es nemzetközi tornán, spanyol, cseh és horvát ellenfelek társaságában. A Csata utcaiak csoportelsőként, a kőbányaiak másodikként, a soproniak harmadikként, míg a pécsiek negyedikként várják a folytatást.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huNegyedik alkalommal zajlik Sopronban a leány U14-es nemzetközi-torna, amelyen magyar részről a házigazda Soproni Darazsak Akadémia mellett a Csata DSE, a Zsíros Akadémia és a Pécsi VSK Akadémia szerepel. Az európai kosárlabdázás egyik fellegvárának számító Spanyolországból a Geieg Uni Girona és a Snatt’s Femeni Sant Adria B érkezett, Csehországból az SBS Ostrava, míg délről a horvát Zagreb utazott a hűség városába.Krasznai Bence –utanpotlassport.huNegyedik alkalommal zajlik Sopronban a leány U14-es nemzetközi-torna, amelyen magyar részről a házigazda Soproni Darazsak Akadémia mellett a Csata DSE, a Zsíros Akadémia és a Pécsi VSK Akadémia szerepel. Az európai kosárlabdázás egyik fellegvárának számító Spanyolországból a Geieg Uni Girona és a Snatt’s Femeni Sant Adria B érkezett, Csehországból az SBS Ostrava, míg délről a horvát Zagreb utazott a hűség városába.

Az első három fordulót követően kialakult a két csoport végeredménye. Az A-t a Girona nyerte, miután legyőzte a Pécset, a Sopront, majd az Ostravát is. A cseh gárda lett a második, a Darazsak a harmadik, míg a Pécs a negyedik helyen végzett.

Czukorné Hollós Anna, a soproniak elnöke és szakmai vezetője összegezte csapata eddigi teljesítményét is:
„Jó párharcokat láthattunk a csoportmérkőzések során. Nagyon sok tapasztalatot szerzett mindenki, mivel az ide érkezett külföldi gárdák maximálisan hozták hazájuk jellemző játéksítlusát. Találkoztunk agresszívabb, gyorsabb és kreatívabb kosárlabdával is, amellyel nehéz volt megbirkózni. Az első mérkőzésünkön túljutottunk a pécsi lányokon, majd nagyon szoros végjátékot követően vesztettünk az Ostrava ellen. Ezután kicsit simábban, de továbbra is jó játékkal szenvedtünk vereséget a gironaiakkal szemben. Tanulságos találkozóink voltak, és ez a legfontosabb. Ettől függetlenül bízom abban, hogy az ötödik helyet meg tudjuk szerezni a rájátszásban.”

A Soproni Darazsak már csak az ötödik helyért küzdhet meg
A Soproni Darazsak már csak az ötödik helyért küzdhet meg

A Soproni Darazsak már csak az ötödik helyért küzdhet meg

Kitért arra is, hogy az A csoport kiegyenlítettebb volt, mint a B, mivel ott a Csata magasan kiemelkedett a mezőnyből. Ezt mutatja az is, hogy a legkisebb különbségű győzelme 23 pontos volt a Zágráb ellen, de ennél komolyabb különbséggel utasította maga mögé a Zsíros Akadémiát és a Sant Adriát is.

A soproni elnök szerint még közel sem dőlt el minden:
Habár a Csata utcai alakulat az eddig mutatott teljesítménye alapján kiemelkedik a mezőnyből, nem lehet elkönyvelni előre az elsőségét. Szerintem az Ostrava és a Girona is meglepheti.”

A döntőbe jutásért a Csata DSE küzd meg az SBS Ostravával, míg a másik oldalon a Zsíros Akadémia a Geieg Uni Gironával találkozik. Az 5-8. helyért a Zagreb játszik a Pécsi Akadémiával, majd a Soproni Darazsak a Sant Adria ellen.

U14-es nemzetközi-torna, Sopron
A magyar csapatok eddigi eredményei
I. forduló:
Csata DSE−Snatt's Femeni Sant Adria B 85−43, Zsíros Akadémia−Zagreb 92−75, Soproni Darazsak−Pécsi VSK Akadémia 52−39
II. forduló:Pécsi VSK Akadémia−Geieg Uni Girona 70−56,Snatt's Femeni Sant Adria B−Zsíros Akadémia 54−68, Zagreb−Csata DSE 46−69, Soproni Darazsak−SBS Ostrava 69−72
III. forduló:SBS Ostrava−Pécsi VSK Akadémia 71−59, Csata DSE−Zsíros Akadémia 61−37, Geieg Uni Girona−Soproni Darazsak 58−49
Az A csoport végeredménye: 1. Girona, 2. Ostrava, 3. Sopron, 4. Pécs
A B csoport végeredménye:1. Csata, 2. Zsíros Akadémia, 3. Zagreb, 4. Sant Adria

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik