utanpotlassport.hu 2017.05.14 20:11 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: az Alba Fehérvár lett a fiú-kadétbajnok, veretlenül zárva az évadot

Az Alba Fehérvár hazai pályán ünnepelhetett aranyérmet a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságában, miután veretlenül zárta az egész évadot. A MAFC lett az ezüstérmes, míg a bronzérmet a Vasast hosszabbításban legyőző Szolnok érdemelte ki.

L. G. Elérkezett az utolsó nap a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében, amelynek a fináléjában a hazai parkettán játszó, és még veretlen Alba Fehérvár, valamint már a döntőbe jutással is óriási bravúrt elért MAFC csapott össze. A két együttes a csoportkörben is találkozott, akkor fölényesen győzött az Alba.

Kadetdöntő Alba-MAFC 2

Az Alba Fehérvár megállíthatatlan volt  •  Forrás: kosarsport.hu

A fővárosiak az első negyedben fokozták a meglepetést, tízpercnyi játék után három ponttal vezettek. Aztán magukhoz tértek Peresztegi Nagy Ákos játékosai, és a következő két negyedben már ismét azt a kosárlabdát láthatták a nézők, amelyet megszokhattak a fehérváriaktól. Az Alba a második szakaszban négy, a harmadikban hét pontot engedélyezett ellenfelének, így el is döntötte a bajnoki cím sorsát. Vittay Ambrus csapata az utolsó negyedet még meghajtotta, de már csak kozmetikázni tudott az eredményen. Az Alba Fehérvár 71-57-re győzött, azzal feltette a koronát egész éves teljesítményére. Persze az ezüstéremmel a várakozásokon felül szereplő MAFC sem szomorkodhat.

FIÚ-KADETBAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Alba Fehérvár–MAFC 71-57 (18-21, 17-4, 24-7, 12-25)
Legjobb dobók: Pfandler 13, Vantal 12/6, Kis B. 8, Limpek 8, ill. Somlai Kiss 23, Lukács 16/3, Balsay 12

A bronzéremért gigászi csatát vívott a Szolnoki Sportcentrum és a címvédő Vasas Akadémia. Felváltva vezettek a felek, és negyvenpercnyi játék után nem is született döntés. A rendes játékidő végén 46-46 állt az eredményjelzőn, így jöhetett a hosszabbítás. Az ötperces ráadásban a szolnokiak higgadtabbak tudtak maradni, így azt a periódust 14-6-ra, a mérkőzést pedig 60-52-re nyerték.

Az ötödik helyért vívott összecsapás hozta a nap legtöbb pontját, a védekezés sem a Budapesti Honvédnak, sem a ZTE KK együttesének nem volt olyan fontos, mint a támadójáték. A fővárosiak végig vezetve nyertek 96-85-re. A hetedik helyért a Szombathelyi Sportiskola KA magabiztosan, harminc ponttal múlta felül a pécsi Rátgéber Akadémiát. A szoros első félidő után a vasiak elléptek ellenfelüktől, és 80-50-re nyertek.

FIÚ-KADETBAJNOKSÁG, VÉGEREDMÉNY
1. Alba Fehérvár, 2. MAFC, 3. Szolnoki Sportcentrum, 4. Vasas Akadémia, 5. Budapesti Honvéd, 6. ZTE KK, 7. Szombathelyi Sportiskola KA, 8. Rátgéber Akadémia

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…