utanpotlassport.hu 2017.05.14 20:11 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: az Alba Fehérvár lett a fiú-kadétbajnok, veretlenül zárva az évadot

Az Alba Fehérvár hazai pályán ünnepelhetett aranyérmet a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságában, miután veretlenül zárta az egész évadot. A MAFC lett az ezüstérmes, míg a bronzérmet a Vasast hosszabbításban legyőző Szolnok érdemelte ki.

L. G. Elérkezett az utolsó nap a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében, amelynek a fináléjában a hazai parkettán játszó, és még veretlen Alba Fehérvár, valamint már a döntőbe jutással is óriási bravúrt elért MAFC csapott össze. A két együttes a csoportkörben is találkozott, akkor fölényesen győzött az Alba.

Kadetdöntő Alba-MAFC 2

Az Alba Fehérvár megállíthatatlan volt  •  Forrás: kosarsport.hu

A fővárosiak az első negyedben fokozták a meglepetést, tízpercnyi játék után három ponttal vezettek. Aztán magukhoz tértek Peresztegi Nagy Ákos játékosai, és a következő két negyedben már ismét azt a kosárlabdát láthatták a nézők, amelyet megszokhattak a fehérváriaktól. Az Alba a második szakaszban négy, a harmadikban hét pontot engedélyezett ellenfelének, így el is döntötte a bajnoki cím sorsát. Vittay Ambrus csapata az utolsó negyedet még meghajtotta, de már csak kozmetikázni tudott az eredményen. Az Alba Fehérvár 71-57-re győzött, azzal feltette a koronát egész éves teljesítményére. Persze az ezüstéremmel a várakozásokon felül szereplő MAFC sem szomorkodhat.

FIÚ-KADETBAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Alba Fehérvár–MAFC 71-57 (18-21, 17-4, 24-7, 12-25)
Legjobb dobók: Pfandler 13, Vantal 12/6, Kis B. 8, Limpek 8, ill. Somlai Kiss 23, Lukács 16/3, Balsay 12

A bronzéremért gigászi csatát vívott a Szolnoki Sportcentrum és a címvédő Vasas Akadémia. Felváltva vezettek a felek, és negyvenpercnyi játék után nem is született döntés. A rendes játékidő végén 46-46 állt az eredményjelzőn, így jöhetett a hosszabbítás. Az ötperces ráadásban a szolnokiak higgadtabbak tudtak maradni, így azt a periódust 14-6-ra, a mérkőzést pedig 60-52-re nyerték.

Az ötödik helyért vívott összecsapás hozta a nap legtöbb pontját, a védekezés sem a Budapesti Honvédnak, sem a ZTE KK együttesének nem volt olyan fontos, mint a támadójáték. A fővárosiak végig vezetve nyertek 96-85-re. A hetedik helyért a Szombathelyi Sportiskola KA magabiztosan, harminc ponttal múlta felül a pécsi Rátgéber Akadémiát. A szoros első félidő után a vasiak elléptek ellenfelüktől, és 80-50-re nyertek.

FIÚ-KADETBAJNOKSÁG, VÉGEREDMÉNY
1. Alba Fehérvár, 2. MAFC, 3. Szolnoki Sportcentrum, 4. Vasas Akadémia, 5. Budapesti Honvéd, 6. ZTE KK, 7. Szombathelyi Sportiskola KA, 8. Rátgéber Akadémia

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.