Kosár: a nyíregyházi fiúké lett a juniorbajnoki trófea

Vágólapra másolva!
2017.04.29. 18:21
Címkék
Színvonalas és parázs csatát hozott a két favorit, a Nyíregyháza és a Sopron összecsapása a Debrecenben rendezett fiú-juniorbajnokság nyolcas döntőjének fináléjában. A bajnoki aranyéremnek végül a Nyíregyháza örülhetett, a bronz Pécsre került.

UP-info Álomdöntőt rendeztek Debrecenben, a fiú-juniorbajnokság nyolcas végjátékában, hiszen a mezőny két legacélosabb csapata csatázhatott az aranyéremért: a Sopron és a Nyíregyháza.UP-info Álomdöntőt rendeztek Debrecenben, a fiú-juniorbajnokság nyolcas végjátékában, hiszen a mezőny két legacélosabb csapata csatázhatott az aranyéremért: a Sopron és a Nyíregyháza.

kosarnyiregyhaza
kosarnyiregyhaza

Bajnok a Nyíregyháza  •  Forrás: MKOSZ

Erős iramban és a döntőhöz méltó hangulatban kezdődött a finálé, mindkét csapat játékosainak körömszakadtig kellett harcolni egy-egy labdáért, senkinek sem járt könnyű pont. A Nyíregyháza jól célzott távolról, az első negyedet Werner hármasának köszönhetően mégis a Sopron nyerte meg 15-11-re.

Innentől azonban – ha olykor csekély különbséggel is – minden felvonásban a nyíregyháziak bizonyultak jobbnak. Színvonalas csata zajlott az Oláh Gábor utcai csarnok csordultig telt lelátói előtt. Az utolsó negyed egy-egy triplával indult, s bár három pontra is megközelítették az ellenfelet a soproniak, a Nyírsuli végül 57-51-re győzött.

„Szeretném megköszönni a csapatomnak az egész sok éves munkát, és gratulálok a Sopronnak, nagyon jó ellenfél volt – értékelt Pethő Ákos, a bajnokcsapat edzője. – Szeretném megköszönni Debrecennek a juniordöntőhöz méltó rendezést.Hálás vagyok Gombkötő Norbertnek, aki lerakta ennek a csapatnak az alapjait, és elindított az edzői pályámon. Nagyon szépen köszönöm a családtagjaimnak és minden Nyíregyháza-szurkolónak, aki segített minket, és szurkolt a csapatunknak!”

Meszlényi Róbert, a soproni tréner sem volt csalódott, jó eredménynek tartja az ezüstérem megszerzését is. Mint mondta, az ötödik meccsre elfáradtak, a Nyíregyháza mellett a fáradtság is legyőzte őket.

A „csalódottak csatájában” a Pécs és a Honvéd találkozott: bár a Honvéd olykor erőteljesen lerohanta a riválist, a második negyedben két pontra is felzárkózott (19-17), a meccsen összességében a Pécs akarata érvényesült, így 65-52-re nyert, és megszerezte a bronzérmet. Nem véletlenül mondta Ivica Mavrenski, a Pécs mestere: elégedetten zárják a szezont.

Az ötödik helyen a Debrecent 81-73-ra legyőző Vasas Akadémia, míg a hetediken a MAFC-ot 95-70-re legyőző Szombathelyi Sportiskola végzett.

Az MKOSZ vonatkozó aloldalán további részleteket talál a nyolcas döntőről.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalon.

FIÚ-JUNIORBAJNOKSÁG, DEBRECEN
Döntő:Nyíregyházi Sportcentrum–Soproni Sportiskola 57-51
3. helyért:Kosárlabda Akadémia Pécs–Budapest Honvéd 65-52
5. helyért:Vasas Akadémia–Debreceni KA-DEAC 81-73
7. helyért:Szombathelyi Sportiskola–MAFC 95-70

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik