Kosár: a második, a szlovének elleni mérkőzésünk elment a női U20-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.09. 22:21
Címkék
A magyar U20-as női kosárlabda-válogatott második csoportmérkőzésén vereséget szenvedett a szlovénektől a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokságon. A különbség már az első félidőben kialakult, ezúttal jobb és frissebb volt az ellenfél.

Lakner Gábor A második napon sem várt könnyű feladat a magyar U20-as női kosárlabda-válogatottra a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokságon. Franciaország után az a Szlovénia volt az ellenfél, amely a mieinkhez hasonlóan tavaly még a B divízióban szerepelt, csakhogy míg a magyar csapat harmadikként jutott fel, addig a szlovének magabiztosan nyerték a tornát.Lakner Gábor A második napon sem várt könnyű feladat a magyar U20-as női kosárlabda-válogatottra a Portugáliában zajló A divíziós Európa-bajnokságon. Franciaország után az a Szlovénia volt az ellenfél, amely a mieinkhez hasonlóan tavaly még a B divízióban szerepelt, csakhogy míg a magyar csapat harmadikként jutott fel, addig a szlovének magabiztosan nyerték a tornát.

U20 Török Ágnes
U20 Török Ágnes

Török Ágnes volt a magyar csapat legjobbja  •  Forrás: FIBA

Az már az elején látszott, hogy a franciák elleni győztes csata sokat kivett a magyar játékosokból, ugyanis az előző nap villogó kosarasaink kevesebbet tudtak érdemben hozzászólni a mérkőzéshez. Keményebb védekezést is kaptak, a szlovének jól felkészültek a magyarokból, de a mieink tiszta dobóhelyzetekben is pontatlanul céloztak.

Az első félidőben a franciák ellen jól működő fegyverhez, a hárompontosokhoz is hiába nyúltak a lányok, egészen rossz százalékkal dobtak kintről. Amíg húsz perc alatt magyar részről tizenkilenc kísérletből kettő talált célt, addig a szlovének nyolcból hatot beemeltek. Védekezésben rendre lemaradtunk, nem csoda, hogy a nagyszünetben már 22 ponttal vezetett az ellenfél.

A második félidő így már csak részfeladatok gyakorlására volt alkalmas, Cziczás László pedig az utolsó negyedben ismét beküldhette az addig kevesebb időt pályán töltő játékosokat, és pihentethette a kezdősort. Az előző nap a magyar, ezúttal pedig a szlovén sikert nem fenyegette veszély.

A 34 szlovén büntető (szemben a 18 magyarral) egyrészt azt jelzi, hogy lábbal lassabbak voltunk, így kellett az a pihenő, másrészt annak is köszönhető ez a magas szám, hogy a játékvezetők olykor egészen furcsa felfogásban fújták a sípot. A szlovének 25 pontot szóró irányítója, Ana Prezelj például kétségkívül kiváló játékos, de minden második egy-egyezése támadófaulttal indult.

A magyar csapat a második félidőt lehozta döntetlenre, ami mindenképpen dicséretes, már csak a folyamatosan változó összeállítás miatt is. És hát az sem mellékes, hogy hiába dőlt el a mérkőzés húsz perc alatt, a csapat komolyan vette a következő húszat is. A pozitívumok közé tartozik Török Ágnes játéka is, aki 20 pontot szorgoskodott össze.

Összességében ez nem a magyar csapat napja volt, de a 77-55-ös vereség nem a világvége, a szlovén gárda sokaknak okoz még fejtörést. A csoport másik mérkőzésén a franciák 73-63-ra legyőzték a bosnyákokat, válogatottunk hétfőn magyar idő szerint 21.45-től az utóbbiak ellen zárja a csoportkört.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U20-AS NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MATOSINHOS (PORTUGÁLIA)
C csoport, 2. forduló
Szlovénia–Magyarország 77-55 (27-15, 21-11, 16-16, 13-13)
Magyarország: Studer 2, Aho 2, Dubei 5/3, Török 20/3, Kuttor 5. Cs.: Weninger 9/3, Kiss A. 5, Bach 1, Kocsis, Markó 6/6, Tóth, Benke. Szövetségi edző: Cziczás László

Korábbi írásaink az Eb-ről:
Beharangozó
1. nap

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik