Kosár: a kapitány dicséri a 19 éves Studer Ágnes felnőtt játékát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 15:02
Címkék
„Ági kiválóan játszott, hiszen fiatal kora ellenére 12 pontot sikerült dobnia. Jól irányította és összefogta a csapatot, emellett stabil pontja volt a védekezésünknek is" − nyilatkozta Studer Ágnesnek az oroszok ellen mutatott teljesítményéről Székely Norbert, a felnőtt női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az Eb-selejtezőt 71−64-re elvesztette ugyan a magyar alakulat, de szerdán nagy lépést tehet a továbbjutás felé a litvánok ellen.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA felnőtt magyar női kosárlabda-válogatott az orosszal találkozott a miskolci Generali Arénában az Európa-bajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában. A meccs első fele a vendégeké volt érzékelhető, ezt mutatta az is, hogy 14 ponttal elhúztak. Habár a harmadik negyedtől kezdve feléledt a magyar csapat, és az utolsó két negyedet összesítésben 41−34-re megnyerte, az nem volt elegendő a győzelemhez. A végeredmény 71−64 lett az oroszok javára.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA felnőtt magyar női kosárlabda-válogatott az orosszal találkozott a miskolci Generali Arénában az Európa-bajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában. A meccs első fele a vendégeké volt érzékelhető, ezt mutatta az is, hogy 14 ponttal elhúztak. Habár a harmadik negyedtől kezdve feléledt a magyar csapat, és az utolsó két negyedet összesítésben 41−34-re megnyerte, az nem volt elegendő a győzelemhez. A végeredmény 71−64 lett az oroszok javára.

A KSC Szekszárd 19 esztendős irányítója, Studer Ágnes mindössze 18 percet játszott a találkozón, de azalatt ismét sikerült megcsillantani a tehetségét és azt, hogy helye van a felnőttválogatottban. 12 pontot dobott, amely a második legtöbb volt mérkőzés teljes mezőnyét tekintve.

Studer Ágnes ismét bizonyította, hogy helye van a felnőttek között
Studer Ágnes ismét bizonyította, hogy helye van a felnőttek között

Studer Ágnes ismét bizonyította, hogy helye van a felnőttek között

Székely Norbert, a női válogatott szövetségi kapitánya így értékelte Ágnes teljesítményét a párharc után:
„Ági kiválóan játszott, és fiatal kora ellenére 12 pontot sikerült dobnia. Jól irányította, összefogta a csapatot, amellett stabil pontja volt a védekezésünknek is. Az ilyen szintű tehetségek mindig megtalálják az útjukat. Szerencsére, vele is az történt, mi megadtuk neki a lehetőséget, ő pedig élt vele. A klubjában mutatott teljesítménye alapján erre számítottunk. Nem mondom, hogy soha nem láttam hozzá hasonló játékost, mivel volt már példa arra Magyarországon is, hogy valaki ennyi idősen ilyen jól teljesít nemzetközi szinten. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindenki örül a sikerének.”

Székely arról is beszélt, hogy még egyáltalán nincs meg a válogatott továbbjutása az Európa-bajnokságra. Azonban ha a szerdai, litvánok elleni csoportmérkőzést sikerül hazai pályán megnyerni, akkor óriási lépést tesz afelé. És minden esélye meg is van rá. Hozzátette, hogy természetesen Ágit is láthatjuk a litvánok ellen játszani.

A Szekszárd másik fiatalja, a 18 éves Gereben Lívia is bekerült az együttes bő keretébe, ő azonban nem kapott játéklehetőséget a kapitánytól. Aki elmondta az okát:
„Lívia azért nem léphetett pályára az oroszok ellen, mivel most az eredmény a legfontosabb. Nyilván szeretnénk építeni a jövőt is, ezért készül ő is velünk. Mindenki pontosan tudja, mit jelent az, ha valaki ilyen fiatalon együtt edz a felnőttválogatottal. Ő is, mi is tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk egymástól később. Érnie kell még a nemzetközi felnőttmezőnybe.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik