utanpotlassport.hu 2017.05.18 11:50 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: a TFSE női és a Debrecen férficsapata megvédte egyetemi bajnoki címét

Az egyetemi kosárlabda-bajnokság Miskolcon megrendezett négyes döntője kettős címvédéssel zárult, a körmérkőzéses tornán a férfiak között a Debrecen, a nők mezőnyében a TFSE védte meg tavalyi elsőségét.

UP-info Véget ért az egyetemi kosárlabda-bajnokság, amely a férfiak és a nők küzdelmében is címvédéssel zárult. A Miskolcon megrendezett négyes döntőben a TFSE és a Debreceni Egyetem mindkét nemben érdekelt volt, a nők között még a Közgáz és az USC Szeged, a férfiak mezőnyében az Eger és a házigazda Miskolc lépett parkettára. A tornát körmérkőzéses rendszerben bonyolították le.

Egyetemi bajnokság Miskolc-Debrecen

A férfiak küzdelmében az utolsó mérkőzés döntött  •  Forrás: kosarsport.hu

A férfiak küzdelme úgy alakult, hogy a torna utolsó mérkőzése döntött a bajnoki címről. A kérdés az volt: hazai győzelemmel vagy címvédéssel zárul a négyes döntő, ugyanis aki megnyeri a Miskolc–Debrecen összecsapást, az a bajnok. Drámai fordulatokban gazdag, színvonalas mérkőzésen a Debrecen végül 79-75-re legyőzte a Miskolcot, így címvédéssel zárult a Final Four. A vereséggel a hazaiak a bronzérmet szerezték meg, az ezüst az utolsó napon a TFSE-t 67-63-ra legyőző Egernek jutott.

A nők tornáján már az utolsó előtti mérkőzést követően bajnokot hirdettek, a TFSE ugyanis harmadik mérkőzését is megnyerte. A fővárosiak remek kezdésüknek és elsősorban Mányoky Judit pazar dobóteljesítményének köszönhetően végig vezetve, 83-70-re legyőzték a jól küzdő, és helyenként jól is játszó Debrecent, így ők is megvédték bajnoki címüket. Az ezüst a vereség ellenére a debrecenieknek jutott, a bronzérmet pedig a záró mérkőzésen a Közgázt 48-43-ra legyőző Szeged szerezte meg.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

AZ EGYETEMI BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
Férfiak: 1. Debrecen 5 pont, 2. Eger 5, 3. Miskolc 4, 4. TFSE 4
Nők: 1. TFSE 6 pont, 2. Debrecen 5 pont, 3. Szeged 4, 4. Közgáz 3
AZ EGYETEMI BAJNOKSÁG KÜLÖNDÍJASAI
A legeredményesebb női játékos: Mányoky Judit (TFSE) 84 pont
A legértékesebb női játékos: Foltin Blanka (Debrecen) 85 IBM-pont
Női All Star-csapat: Mányoky Judit (TFSE), Németh Alma (TFSE), Doktor Anna (Közgáz), Földi Alexandra (Szeged), Foltin Blanka (Debrecen)
A legeredményesebb férfijátékos: Varga Imre (EKE Eger) 62 pont
A legértékesebb férfijátékos: Varga Imre (EKE EGER) 89 IMB pont
A férfi All Star-csapat: Takács Dániel (Miskolc), Tóth Zoltán (EKE Eger), Varga Imre (Eger), Boinitzer Dávid (TFSE), Pék Dávid (Debrecen)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.19 12:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

2018.04.07 08:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Berlinben ma kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen tavaly olyan erős mezőny gyűlt össze, hogy több magyar reménység is érem nélkül maradt. Bíró Norbert szerint valamelyest azért gyengébb lesz a verseny, mint az egy évvel ezelőtti, és reméli sikeresebben zárják versenyzőink a megméretést, mint 2017-ben.

2018.04.04 21:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét Pusztai Lizáról szólt a kardozók versenye, a BVSC-Zugló versenyzője bronzérmet nyert a junior-világbajnokságon Veronában. A 17 éves, még kadétkorú versenyző ezzel ötödik érmét szerezte meg az idei korosztályos világversenyeken. A fiúk közül klubtársa, Nagy Martin szerepelt a legjobban, ő a 27. helyen végzett.

2018.03.22 18:42:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Tizennégy utánpótláskorú versenyző szerepelhet a budapesti felnőtt párbajtőr Grand Prix-versenyen. A viadalon a korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes junior fiú- és kadét leánycsapat tagjai is pástra lépnek a MOM Sportcentrumban.

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.