Kosár: a TFSE női és a Debrecen férficsapata megvédte egyetemi bajnoki címét

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 11:50
Címkék
Az egyetemi kosárlabda-bajnokság Miskolcon megrendezett négyes döntője kettős címvédéssel zárult, a körmérkőzéses tornán a férfiak között a Debrecen, a nők mezőnyében a TFSE védte meg tavalyi elsőségét.

UP-info Véget ért az egyetemi kosárlabda-bajnokság, amely a férfiak és a nők küzdelmében is címvédéssel zárult. A Miskolcon megrendezett négyes döntőben a TFSE és a Debreceni Egyetem mindkét nemben érdekelt volt, a nők között még a Közgáz és az USC Szeged, a férfiak mezőnyében az Eger és a házigazda Miskolc lépett parkettára. A tornát körmérkőzéses rendszerben bonyolították le.UP-info Véget ért az egyetemi kosárlabda-bajnokság, amely a férfiak és a nők küzdelmében is címvédéssel zárult. A Miskolcon megrendezett négyes döntőben a TFSE és a Debreceni Egyetem mindkét nemben érdekelt volt, a nők között még a Közgáz és az USC Szeged, a férfiak mezőnyében az Eger és a házigazda Miskolc lépett parkettára. A tornát körmérkőzéses rendszerben bonyolították le.

Egyetemi bajnokság Miskolc-Debrecen
Egyetemi bajnokság Miskolc-Debrecen

A férfiak küzdelmében az utolsó mérkőzés döntött  •  Forrás: kosarsport.hu

A férfiak küzdelme úgy alakult, hogy a torna utolsó mérkőzése döntött a bajnoki címről. A kérdés az volt: hazai győzelemmel vagy címvédéssel zárul a négyes döntő, ugyanis aki megnyeri a Miskolc–Debrecen összecsapást, az a bajnok. Drámai fordulatokban gazdag, színvonalas mérkőzésen a Debrecen végül 79-75-re legyőzte a Miskolcot, így címvédéssel zárult a Final Four. A vereséggel a hazaiak a bronzérmet szerezték meg, az ezüst az utolsó napon a TFSE-t 67-63-ra legyőző Egernek jutott.

A nők tornáján már az utolsó előtti mérkőzést követően bajnokot hirdettek, a TFSE ugyanis harmadik mérkőzését is megnyerte. A fővárosiak remek kezdésüknek és elsősorban Mányoky Judit pazar dobóteljesítményének köszönhetően végig vezetve, 83-70-re legyőzték a jól küzdő, és helyenként jól is játszó Debrecent, így ők is megvédték bajnoki címüket. Az ezüst a vereség ellenére a debrecenieknek jutott, a bronzérmet pedig a záró mérkőzésen a Közgázt 48-43-ra legyőző Szeged szerezte meg.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

AZ EGYETEMI BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
Férfiak: 1. Debrecen 5 pont, 2. Eger 5, 3. Miskolc 4, 4. TFSE 4
Nők: 1. TFSE 6 pont, 2. Debrecen 5 pont, 3. Szeged 4, 4. Közgáz 3
AZ EGYETEMI BAJNOKSÁG KÜLÖNDÍJASAI
A legeredményesebb női játékos: Mányoky Judit (TFSE) 84 pont
A legértékesebb női játékos: Foltin Blanka (Debrecen) 85 IBM-pont
Női All Star-csapat: Mányoky Judit (TFSE), Németh Alma (TFSE), Doktor Anna (Közgáz), Földi Alexandra (Szeged), Foltin Blanka (Debrecen)
A legeredményesebb férfijátékos: Varga Imre (EKE Eger) 62 pont
A legértékesebb férfijátékos: Varga Imre (EKE EGER) 89 IMB pont
A férfi All Star-csapat: Takács Dániel (Miskolc), Tóth Zoltán (EKE Eger), Varga Imre (Eger), Boinitzer Dávid (TFSE), Pék Dávid (Debrecen)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik