utanpotlassport.hu 2017.05.18 11:50 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: a TFSE női és a Debrecen férficsapata megvédte egyetemi bajnoki címét

Az egyetemi kosárlabda-bajnokság Miskolcon megrendezett négyes döntője kettős címvédéssel zárult, a körmérkőzéses tornán a férfiak között a Debrecen, a nők mezőnyében a TFSE védte meg tavalyi elsőségét.

UP-info Véget ért az egyetemi kosárlabda-bajnokság, amely a férfiak és a nők küzdelmében is címvédéssel zárult. A Miskolcon megrendezett négyes döntőben a TFSE és a Debreceni Egyetem mindkét nemben érdekelt volt, a nők között még a Közgáz és az USC Szeged, a férfiak mezőnyében az Eger és a házigazda Miskolc lépett parkettára. A tornát körmérkőzéses rendszerben bonyolították le.

Egyetemi bajnokság Miskolc-Debrecen

A férfiak küzdelmében az utolsó mérkőzés döntött  •  Forrás: kosarsport.hu

A férfiak küzdelme úgy alakult, hogy a torna utolsó mérkőzése döntött a bajnoki címről. A kérdés az volt: hazai győzelemmel vagy címvédéssel zárul a négyes döntő, ugyanis aki megnyeri a Miskolc–Debrecen összecsapást, az a bajnok. Drámai fordulatokban gazdag, színvonalas mérkőzésen a Debrecen végül 79-75-re legyőzte a Miskolcot, így címvédéssel zárult a Final Four. A vereséggel a hazaiak a bronzérmet szerezték meg, az ezüst az utolsó napon a TFSE-t 67-63-ra legyőző Egernek jutott.

A nők tornáján már az utolsó előtti mérkőzést követően bajnokot hirdettek, a TFSE ugyanis harmadik mérkőzését is megnyerte. A fővárosiak remek kezdésüknek és elsősorban Mányoky Judit pazar dobóteljesítményének köszönhetően végig vezetve, 83-70-re legyőzték a jól küzdő, és helyenként jól is játszó Debrecent, így ők is megvédték bajnoki címüket. Az ezüst a vereség ellenére a debrecenieknek jutott, a bronzérmet pedig a záró mérkőzésen a Közgázt 48-43-ra legyőző Szeged szerezte meg.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

AZ EGYETEMI BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
Férfiak: 1. Debrecen 5 pont, 2. Eger 5, 3. Miskolc 4, 4. TFSE 4
Nők: 1. TFSE 6 pont, 2. Debrecen 5 pont, 3. Szeged 4, 4. Közgáz 3
AZ EGYETEMI BAJNOKSÁG KÜLÖNDÍJASAI
A legeredményesebb női játékos: Mányoky Judit (TFSE) 84 pont
A legértékesebb női játékos: Foltin Blanka (Debrecen) 85 IBM-pont
Női All Star-csapat: Mányoky Judit (TFSE), Németh Alma (TFSE), Doktor Anna (Közgáz), Földi Alexandra (Szeged), Foltin Blanka (Debrecen)
A legeredményesebb férfijátékos: Varga Imre (EKE Eger) 62 pont
A legértékesebb férfijátékos: Varga Imre (EKE EGER) 89 IMB pont
A férfi All Star-csapat: Takács Dániel (Miskolc), Tóth Zoltán (EKE Eger), Varga Imre (Eger), Boinitzer Dávid (TFSE), Pék Dávid (Debrecen)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…