utanpotlassport.hu 2017.05.18 11:50 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: a TFSE női és a Debrecen férficsapata megvédte egyetemi bajnoki címét

Az egyetemi kosárlabda-bajnokság Miskolcon megrendezett négyes döntője kettős címvédéssel zárult, a körmérkőzéses tornán a férfiak között a Debrecen, a nők mezőnyében a TFSE védte meg tavalyi elsőségét.

UP-info Véget ért az egyetemi kosárlabda-bajnokság, amely a férfiak és a nők küzdelmében is címvédéssel zárult. A Miskolcon megrendezett négyes döntőben a TFSE és a Debreceni Egyetem mindkét nemben érdekelt volt, a nők között még a Közgáz és az USC Szeged, a férfiak mezőnyében az Eger és a házigazda Miskolc lépett parkettára. A tornát körmérkőzéses rendszerben bonyolították le.

Egyetemi bajnokság Miskolc-Debrecen

A férfiak küzdelmében az utolsó mérkőzés döntött  •  Forrás: kosarsport.hu

A férfiak küzdelme úgy alakult, hogy a torna utolsó mérkőzése döntött a bajnoki címről. A kérdés az volt: hazai győzelemmel vagy címvédéssel zárul a négyes döntő, ugyanis aki megnyeri a Miskolc–Debrecen összecsapást, az a bajnok. Drámai fordulatokban gazdag, színvonalas mérkőzésen a Debrecen végül 79-75-re legyőzte a Miskolcot, így címvédéssel zárult a Final Four. A vereséggel a hazaiak a bronzérmet szerezték meg, az ezüst az utolsó napon a TFSE-t 67-63-ra legyőző Egernek jutott.

A nők tornáján már az utolsó előtti mérkőzést követően bajnokot hirdettek, a TFSE ugyanis harmadik mérkőzését is megnyerte. A fővárosiak remek kezdésüknek és elsősorban Mányoky Judit pazar dobóteljesítményének köszönhetően végig vezetve, 83-70-re legyőzték a jól küzdő, és helyenként jól is játszó Debrecent, így ők is megvédték bajnoki címüket. Az ezüst a vereség ellenére a debrecenieknek jutott, a bronzérmet pedig a záró mérkőzésen a Közgázt 48-43-ra legyőző Szeged szerezte meg.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

AZ EGYETEMI BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
Férfiak: 1. Debrecen 5 pont, 2. Eger 5, 3. Miskolc 4, 4. TFSE 4
Nők: 1. TFSE 6 pont, 2. Debrecen 5 pont, 3. Szeged 4, 4. Közgáz 3
AZ EGYETEMI BAJNOKSÁG KÜLÖNDÍJASAI
A legeredményesebb női játékos: Mányoky Judit (TFSE) 84 pont
A legértékesebb női játékos: Foltin Blanka (Debrecen) 85 IBM-pont
Női All Star-csapat: Mányoky Judit (TFSE), Németh Alma (TFSE), Doktor Anna (Közgáz), Földi Alexandra (Szeged), Foltin Blanka (Debrecen)
A legeredményesebb férfijátékos: Varga Imre (EKE Eger) 62 pont
A legértékesebb férfijátékos: Varga Imre (EKE EGER) 89 IMB pont
A férfi All Star-csapat: Takács Dániel (Miskolc), Tóth Zoltán (EKE Eger), Varga Imre (Eger), Boinitzer Dávid (TFSE), Pék Dávid (Debrecen)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.