utanpotlassport.hu 2017.05.15 13:14 Frissítve: 2017.05.15 13:15

Kosár: a PVSK sikeredzője, Juhász Olivér az U20-as férfiválogatott stábjában

A PVSK-val sorozatban a második korosztályos bajnoki címet nyert Juhász Olivér csatlakozott az U20-as férfiválogatott szakmai stábjához, így a közvetlen Eb-felkészülés alatt már újra három szakember foglalkozik a fiatalokkal.

UP-info Ahogyan arról beszámoltunk, februárban változás történt az U20-as férfi kosárlabda-válogatott szakmai stábjában. Mivel a korosztályos válogatottat vezető szövetségi edző, Pór Péter a felnőttválogatott másodedzőjeként az Európa-bajnokságon dolgozik a nyáron, nem tud az U20-asokkal is foglalkozni.

Addigi segítője, Forray Gábor lépett elő vezetőedzőnek, segítője pedig az addigi harmadik stábtag, Honti Viktor lett. A válogatott mellett átmenetileg nem dolgozott harmadik edző, de Forray most felkérte a PVSK-val nemrég U20-as bajnoki címet nyert Juhász Olivért, hogy csatlakozzon. A pécsi szakember el is fogadta a felkérést, így a közvetlen Eb-felkészülés alatt már újra három tréner foglalkozik a fiatalokkal.

U20-as döntő 3

Juhász Olivért ünnepli csapata az U20-as bajnokság megnyerését követően  •  Forrás: kosarsport.hu

„Az U20-as válogatottól Forray Gábor keresett meg a héten, miszerint arra gondoltak, hogy én legyek a szakmai stáb a harmadik tagja. Nagyon megtisztelőnek érzem a felkérést. Jó lesz vele együtt dolgozni, sokat tanulhatok tőle, és valószínűleg Sztojan Ivkovicstól is, aki a közelben lesz” – mondta a BB1.hu-nak a szakember, aki a pécsi U20-as férficsapat címvédéséről is beszélt.

„Egyértelműnek egyáltalán nem mondanám a győzelmünket, mert szerintem a nyolc csapat – talán a Debrecent leszámítva – nagyon közel állt egymáshoz. Ezt mutatják az eredmények is, hiszen voltak pár ponton múló mérkőzések és hosszabbításba torkolló is. A győzelem volt a célunk, de nem kezdtük jól a tornát. Az első meccsen még nem találtuk a ritmust, nem dobtunk jól. Ebben a teremben egyébként sem dobtunk még soha jól. A következő mérkőzésen a Falco dobott tizenhárom hárompontost, a váltásokkal mindig gondba kerültünk, de szerencsére, amikor nagyon kellett, akkor összeállt minden. A legsimább talán a Vasas elleni döntő volt. Ugyanaz volt a taktikánk, mint legutóbb, hogy belülről ne verjenek meg minket. Pécsett, az utolsó találkozásunk alkalmával dobtak tizenhat triplát, akkor ez nem jött be, és kikaptunk. Most tizenhét kísérletükből csak egy ment be, és a lepattanókat is sikerült visszaszednünk, ennek köszönhetően pedig mi kerültünk ki győztesen.”

A szakember arról is kifejtette a véleményét, hogy kik lehetnek azok a játékosok a PVSK-ból, akiket az élvonalban is viszontláthatunk.

„Antóni Csanád már többször bizonyította, hogy képes helytállni a legmagasabb szinten, és Demeter Attilában is van távlat. Krnjajszki Borisz abszolút vezéregyéniség volt, jól összefogta a csapatot, de a dobásán kell még finomítani. Dragasevics Veljko is sokat fejlődött az utóbbi időben. Nem tudom, hogy képes-e még ilyen tempóban fejlődni, de ha igen, akkor ő is befuthat az élvonalban.”

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.16 19:41:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hogy nemcsak a strandkézilabdát űzi mesterfokon a magyar U17-es leányválogatott, hanem hihetetlen mentális erőt is képvisel, azt a mauritiusi világbajnokság döntője is bizonyítja. A csapat a hollandok ellen a nagyon szoros küzdelemben elvesztett első szett után egyenlíteni tudott, majd a szétlövést is megnyerte. Azzal pedig a világbajnokságot is!

2017.07.12 18:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Százszázalékos teljesítménnyel jutott a magyar leányválogatott a mauritiusi U17-es strandkézilabda-világbajnokság középdöntőjébe. A csapat ezzel még egy lépéssel közelebb került az ifjúsági olimpiai kvalifikációhoz.

2017.07.12 17:49:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két nappal a guimaraesi serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság előtt mentették fel a munkavégzés alól Szabó Krisztiánt, az ifjúsági leányválogatott szakvezetőjét. Honlapunk értesülése szerint az egyik serdülő leányjátékostól, valamint a szakmai stáb egyik tagjától érkezett bejelentés a szövetséghez, amelyben súlyos etikai vétséggel vádolják a trénert.