utanpotlassport.hu 2017.05.15 13:14 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: a PVSK sikeredzője, Juhász Olivér az U20-as férfiválogatott stábjában

A PVSK-val sorozatban a második korosztályos bajnoki címet nyert Juhász Olivér csatlakozott az U20-as férfiválogatott szakmai stábjához, így a közvetlen Eb-felkészülés alatt már újra három szakember foglalkozik a fiatalokkal.

UP-info Ahogyan arról beszámoltunk, februárban változás történt az U20-as férfi kosárlabda-válogatott szakmai stábjában. Mivel a korosztályos válogatottat vezető szövetségi edző, Pór Péter a felnőttválogatott másodedzőjeként az Európa-bajnokságon dolgozik a nyáron, nem tud az U20-asokkal is foglalkozni.

Addigi segítője, Forray Gábor lépett elő vezetőedzőnek, segítője pedig az addigi harmadik stábtag, Honti Viktor lett. A válogatott mellett átmenetileg nem dolgozott harmadik edző, de Forray most felkérte a PVSK-val nemrég U20-as bajnoki címet nyert Juhász Olivért, hogy csatlakozzon. A pécsi szakember el is fogadta a felkérést, így a közvetlen Eb-felkészülés alatt már újra három tréner foglalkozik a fiatalokkal.

U20-as döntő 3

Juhász Olivért ünnepli csapata az U20-as bajnokság megnyerését követően  •  Forrás: kosarsport.hu

„Az U20-as válogatottól Forray Gábor keresett meg a héten, miszerint arra gondoltak, hogy én legyek a szakmai stáb a harmadik tagja. Nagyon megtisztelőnek érzem a felkérést. Jó lesz vele együtt dolgozni, sokat tanulhatok tőle, és valószínűleg Sztojan Ivkovicstól is, aki a közelben lesz” – mondta a BB1.hu-nak a szakember, aki a pécsi U20-as férficsapat címvédéséről is beszélt.

„Egyértelműnek egyáltalán nem mondanám a győzelmünket, mert szerintem a nyolc csapat – talán a Debrecent leszámítva – nagyon közel állt egymáshoz. Ezt mutatják az eredmények is, hiszen voltak pár ponton múló mérkőzések és hosszabbításba torkolló is. A győzelem volt a célunk, de nem kezdtük jól a tornát. Az első meccsen még nem találtuk a ritmust, nem dobtunk jól. Ebben a teremben egyébként sem dobtunk még soha jól. A következő mérkőzésen a Falco dobott tizenhárom hárompontost, a váltásokkal mindig gondba kerültünk, de szerencsére, amikor nagyon kellett, akkor összeállt minden. A legsimább talán a Vasas elleni döntő volt. Ugyanaz volt a taktikánk, mint legutóbb, hogy belülről ne verjenek meg minket. Pécsett, az utolsó találkozásunk alkalmával dobtak tizenhat triplát, akkor ez nem jött be, és kikaptunk. Most tizenhét kísérletükből csak egy ment be, és a lepattanókat is sikerült visszaszednünk, ennek köszönhetően pedig mi kerültünk ki győztesen.”

A szakember arról is kifejtette a véleményét, hogy kik lehetnek azok a játékosok a PVSK-ból, akiket az élvonalban is viszontláthatunk.

„Antóni Csanád már többször bizonyította, hogy képes helytállni a legmagasabb szinten, és Demeter Attilában is van távlat. Krnjajszki Borisz abszolút vezéregyéniség volt, jól összefogta a csapatot, de a dobásán kell még finomítani. Dragasevics Veljko is sokat fejlődött az utóbbi időben. Nem tudom, hogy képes-e még ilyen tempóban fejlődni, de ha igen, akkor ő is befuthat az élvonalban.”

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…