Kosár: a Falco állt az élre a fiú-juniorbajnokság felsőházában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.13. 11:44
Címkék
„Az utóbbi időben három alapemberünk is sérült volt. Furcsa, de ez jó hatással volt a srácokra. Megtanultak igazán csapatként működni” – emeli ki a siker egyik okát Svajda Gábor, a Falco KC Szombathely vezetőedzője, miután 89–79-re felülmúlták, és ezzel a vezetést is átvették a Nyíregyházi Sportcentrumtól a fiú junior kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásában.

Krasznai Bence –utanpotlassport.hu Javában zajlik a fiú junior kosárlabda-bajnokság rájátszása. Ezúttal a második helyen álló Falco KC Szombathely otthonába érkezett az éllovas Nyíregyházi Sportcentrum. A meccset tulajdonképpen az első három negyedig végéig a hazaiak uralták, a Nyíregyházának pedig nem volt elég a győzelemhez az, hogy az utolsó játékrészt hat ponttal megnyerte. A találkozó végeredménye 89–79 lett a vasiak javára, és ezzel a vezetést is átvették a felsőházban.Krasznai Bence –utanpotlassport.hu Javában zajlik a fiú junior kosárlabda-bajnokság rájátszása. Ezúttal a második helyen álló Falco KC Szombathely otthonába érkezett az éllovas Nyíregyházi Sportcentrum. A meccset tulajdonképpen az első három negyedig végéig a hazaiak uralták, a Nyíregyházának pedig nem volt elég a győzelemhez az, hogy az utolsó játékrészt hat ponttal megnyerte. A találkozó végeredménye 89–79 lett a vasiak javára, és ezzel a vezetést is átvették a felsőházban.

Többek között annak is köszönhető a Szombathely sikere, hogy kiemelkedő egyéni teljesítmények születtek. Körmendi Bence 27, Lukács Döme 21, míg Dokmanovic Milán 14 ponttal járult hozzá a két pont megszerzéséhez.

Svajda Gábor, a Falco juniorcsapatának vezetőedzője így vélekedik a fiúk teljesítményéről:
Az utóbbi időben három alapemberünk is sérült volt. Furcsa, de ez jó hatással volt a srácokra. Megtanultak igazán csapatként működni. Az, hogy Bence, Milán és Döme ilyen jól teljesített, javarészt ennek köszönhető, hiszen tökéletesen érezték a társak, mikor kell nekik passzolni a labdát. Ők pedig nem hibáztak, és hihetetlen dobószázalékot produkáltak. Igazi összetartó erő jelent meg a játékunkban, mindenkire nagyon büszke vagyok.”

Lukács Döme 21 pontot dobott a Nyíregyháza ellen
Lukács Döme 21 pontot dobott a Nyíregyháza ellen

Lukács Döme 21 pontot dobott a Nyíregyháza ellen

Amikor a mestert arról kérdeztük, miben rejlik csapata erőssége, ismét visszakanyarodott a sérülésekhez:
„Dancsecs András, Verasztó Péter és Körmendi Bence több, mint egy hónapra kiesett a keretből. Ekkor azt lehetett gondolni, hogy nagyon nehéz időszak előtt áll a gárda, mivel alapjátékosoknak számítanak. Azonban nem így történt. Ez idő alatt a fiúk megmutatták, mennyire erősek mentálisan, hogyan tudnak küzdeni. Péter és Bence már újra játszhat, és ez a helyzet azóta mit sem változott. Továbbra is nagyon összeszedett mindenki. Úgy vélem, hogy az összetartás ereje a legnagyobb fegyvertényünk.”

Ennek ellenére azt mondja, hogy a csapata nem emelkedik ki a juniormezőnyből, kiegyenlítettek az erőviszonyok. Elsődleges céljuk az, hogy az országos döntőbe jussanak, amire jelen állás szerint jó esélyük van. Ha már ott vannak, szeretnének mindenképpen a legjobb négy közé kerülni.

De Svajda kifejtette, hogy ez mennyire kiszámíthatatlan:
„Alapvetően már a felsőházba is nehéz volt eljutni. Olyan helyzetbe kerültünk, hogy bármi megtörténhet, hiszen körbeverés volt már az alapszakaszban is, csakúgy, mint a rájátszásban. Az országos döntőnek még ennél is kétesebb eséllyel fut mindenki. Rengeteg apróságon múlik az érmek sorsa. A pillanatnyi forma lesz a legfontosabb, de nagyon fontos az is, hogy ki milyen sorsolást kap.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik