utanpotlassport.hu 2017.05.14 19:26 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: a Csata DSE leányai az idei harmadik bajnoki címüket nyerték

A Csata DSE nyerte a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságát, miután a fináléban a vártnál nagyobb küzdelemben, de végül magabiztosan legyőzte a Vasas Akadémiát. A klub már a harmadik korosztályos bajnoki címét gyűjtötte be az idén.

L. G. Az utolsó napjához érkezett a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője, amelynek a mezőnye egynapos albérlet után a helyosztókra visszaköltözött a Gabányi-csarnokba. A fináléban az egész évadban veretlen Csata DSE és a Vasas Akadémia csapott össze, a toronymagas esélyes pedig egyértelműen a Csata volt.

Serdülődöntő Csata-Vasas

A Csata DSE veretlenül lett bajnok  •  Forrás: kosarsport.hu

A Vasas az első félidőben nagy küzdelemre kényszerítette a favoritot, amely ugyan hat perc elteltével tíz ponttal ellépett, de a korábbi mérkőzésekkel ellentétben nem tudta leszakítani ellenfelét. A jól védekező Vasas egészen sokáig látótávolságon belül maradt, de a Csata a nagyszünetre kialakította az addigi legnagyobb, 13 pontos különbséget.

A térfélcsere után aztán már a maximális fordulatszámon pörgő Csata DSE tért vissza a pályára, és Tursics Krisztián tanítványai állva hagyták ellenfelüket. A harmadik negyedet 32-9-re nyerték, azzal tíz perc alatt eldöntötték a bajnoki cím sorsát. Az utolsó szakasz kiegyenlített játékot hozott, de izgalmakat már nem. A Csata DSE 89-53-ra győzött, azzal a juniorok (BEAC-Csata néven) és a tinik után újabb bajnoki címet gyűjtött be, érdekesség, hogy mindhárom csapatot Tursics Krisztián vezette.

LEÁNY-SERDÜLŐBAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Csata DSE–Vasas Akadémia 89-53 (21-11, 22-19, 32-9, 14-14)
Csata DSE: Pánczél 9/3, Boros J. 15, Orosz, Telegdy 2, Madár 25. Cs: Hajdó 2, Rakita 2, Habling 18, Várszegi 8, Dénes 2, Krasovec, Tóth F. Edző: Tursics Krisztián
Vasas Akadémia: Góczán 8, Boros L., Mányoky 4, Dombai 13/3, Rajaram. Cs: Dúl 6, Tóth F. 2, Mudra 6, Vígh 10, Sitku, Keszy-Harmath 4. Edző: Kertész Dávid

„Hatalmas gratuláció jár a lányainknak, hogy döntőt tudtak játszani ebben a korosztályban. Külön öröm, hogy a nyolc-kilenc korosztályos válogatottal felálló Csata egyedül ellenünk nem tudta megdobni a száz pontot. Ez a lányok kiváló védekezésének dicsérete. Gratulálok a Csatának, ilyen kitűnő csapattal megérdemelten lettek bajnokok” – értékelt Kertész Dávid, a Vasas edzője.

„Először is gratulálok a Vasasnak, amely elképesztően jó első félidőt produkált. A két legjobb csapat magas színvonalú döntőt játszott. Gratulálok a saját lányainknak, akik ez alatt az egy év alatt, a kettős terhelésnek köszönhetően elképesztően sokat fejlődtek, mind a tizennégyen, ami nekünk nagyon fontos volt. Szép évadot zártunk a serdülők között, most két nap pihenés jön, aztán készülünk a kadetdöntőre, ahol ezzel a csapattal szeretnénk ismét jól szerepelni” – tekintett a jövőbe a triplázó hadvezér, Tursics Krisztián.

A bronzérmet a KSC Szekszárd szerezte meg, miután a harmadik helyért lejátszott mérkőzésen 64-52-re győzött a Török Flóris-Törekvés SE ellen. Az ötödik helyre a győri Széchenyi KA futott be, amely a nap legszorosabb mérkőzésén, nagyot hajrázva, 81-77-re múlta felül a DVTK-ÉLKSK-t. A nyeretlen csapatok csatáját a Soproni Darazsak Akadémia nyerte, és az MTK Budapest elleni 60-54-es siker a hetedik helyet jelentette.

A LEÁNY-SERDÜLŐBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Csata DSE, 2. Vasas Akadémia, 3. KSC Szekszárd, 4. Török Flóris-Törekvés SE, 5. Széchenyi KA, 6. DVTK-ÉLKSK, 7. Soproni Darazsak Akadémia, 8. MTK Budapest

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.