Kosár: a Csata DSE leányai az idei harmadik bajnoki címüket nyerték

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.14. 19:26
Címkék
A Csata DSE nyerte a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságát, miután a fináléban a vártnál nagyobb küzdelemben, de végül magabiztosan legyőzte a Vasas Akadémiát. A klub már a harmadik korosztályos bajnoki címét gyűjtötte be az idén.

L. G. Az utolsó napjához érkezett a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője, amelynek a mezőnye egynapos albérlet után a helyosztókra visszaköltözött a Gabányi-csarnokba. A fináléban az egész évadban veretlen Csata DSE és a Vasas Akadémia csapott össze, a toronymagas esélyes pedig egyértelműen a Csata volt.L. G. Az utolsó napjához érkezett a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője, amelynek a mezőnye egynapos albérlet után a helyosztókra visszaköltözött a Gabányi-csarnokba. A fináléban az egész évadban veretlen Csata DSE és a Vasas Akadémia csapott össze, a toronymagas esélyes pedig egyértelműen a Csata volt.

Serdülődöntő Csata-Vasas
Serdülődöntő Csata-Vasas

A Csata DSE veretlenül lett bajnok  •  Forrás: kosarsport.hu

A Vasas az első félidőben nagy küzdelemre kényszerítette a favoritot, amely ugyan hat perc elteltével tíz ponttal ellépett, de a korábbi mérkőzésekkel ellentétben nem tudta leszakítani ellenfelét. A jól védekező Vasas egészen sokáig látótávolságon belül maradt, de a Csata a nagyszünetre kialakította az addigi legnagyobb, 13 pontos különbséget.

A térfélcsere után aztán már a maximális fordulatszámon pörgő Csata DSE tért vissza a pályára, és Tursics Krisztián tanítványai állva hagyták ellenfelüket. A harmadik negyedet 32-9-re nyerték, azzal tíz perc alatt eldöntötték a bajnoki cím sorsát. Az utolsó szakasz kiegyenlített játékot hozott, de izgalmakat már nem. A Csata DSE 89-53-ra győzött, azzal a juniorok (BEAC-Csata néven) és a tinik után újabb bajnoki címet gyűjtött be, érdekesség, hogy mindhárom csapatot Tursics Krisztián vezette.

LEÁNY-SERDÜLŐBAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Csata DSE–Vasas Akadémia 89-53 (21-11, 22-19, 32-9, 14-14)
Csata DSE: Pánczél 9/3, Boros J. 15, Orosz, Telegdy 2, Madár 25. Cs: Hajdó 2, Rakita 2, Habling 18, Várszegi 8, Dénes 2, Krasovec, Tóth F. Edző: Tursics Krisztián
Vasas Akadémia: Góczán 8, Boros L., Mányoky 4, Dombai 13/3, Rajaram. Cs: Dúl 6, Tóth F. 2, Mudra 6, Vígh 10, Sitku, Keszy-Harmath 4. Edző: Kertész Dávid

„Hatalmas gratuláció jár a lányainknak, hogy döntőt tudtak játszani ebben a korosztályban. Külön öröm, hogy a nyolc-kilenc korosztályos válogatottal felálló Csata egyedül ellenünk nem tudta megdobni a száz pontot. Ez a lányok kiváló védekezésének dicsérete. Gratulálok a Csatának, ilyen kitűnő csapattal megérdemelten lettek bajnokok” – értékelt Kertész Dávid, a Vasas edzője.

„Először is gratulálok a Vasasnak, amely elképesztően jó első félidőt produkált. A két legjobb csapat magas színvonalú döntőt játszott. Gratulálok a saját lányainknak, akik ez alatt az egy év alatt, a kettős terhelésnek köszönhetően elképesztően sokat fejlődtek, mind a tizennégyen, ami nekünk nagyon fontos volt. Szép évadot zártunk a serdülők között, most két nap pihenés jön, aztán készülünk a kadetdöntőre, ahol ezzel a csapattal szeretnénk ismét jól szerepelni” – tekintett a jövőbe a triplázó hadvezér, Tursics Krisztián.

A bronzérmet a KSC Szekszárd szerezte meg, miután a harmadik helyért lejátszott mérkőzésen 64-52-re győzött a Török Flóris-Törekvés SE ellen. Az ötödik helyre a győri Széchenyi KA futott be, amely a nap legszorosabb mérkőzésén, nagyot hajrázva, 81-77-re múlta felül a DVTK-ÉLKSK-t. A nyeretlen csapatok csatáját a Soproni Darazsak Akadémia nyerte, és az MTK Budapest elleni 60-54-es siker a hetedik helyet jelentette.

A LEÁNY-SERDÜLŐBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Csata DSE, 2. Vasas Akadémia, 3. KSC Szekszárd, 4. Török Flóris-Törekvés SE, 5. Széchenyi KA, 6. DVTK-ÉLKSK, 7. Soproni Darazsak Akadémia, 8. MTK Budapest

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik