HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.05.14 19:26 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: a Csata DSE leányai az idei harmadik bajnoki címüket nyerték

A Csata DSE nyerte a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságát, miután a fináléban a vártnál nagyobb küzdelemben, de végül magabiztosan legyőzte a Vasas Akadémiát. A klub már a harmadik korosztályos bajnoki címét gyűjtötte be az idén.

HIRDETÉS

L. G. Az utolsó napjához érkezett a serdülő leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntője, amelynek a mezőnye egynapos albérlet után a helyosztókra visszaköltözött a Gabányi-csarnokba. A fináléban az egész évadban veretlen Csata DSE és a Vasas Akadémia csapott össze, a toronymagas esélyes pedig egyértelműen a Csata volt.

Serdülődöntő Csata-Vasas

A Csata DSE veretlenül lett bajnok  •  Forrás: kosarsport.hu

A Vasas az első félidőben nagy küzdelemre kényszerítette a favoritot, amely ugyan hat perc elteltével tíz ponttal ellépett, de a korábbi mérkőzésekkel ellentétben nem tudta leszakítani ellenfelét. A jól védekező Vasas egészen sokáig látótávolságon belül maradt, de a Csata a nagyszünetre kialakította az addigi legnagyobb, 13 pontos különbséget.

A térfélcsere után aztán már a maximális fordulatszámon pörgő Csata DSE tért vissza a pályára, és Tursics Krisztián tanítványai állva hagyták ellenfelüket. A harmadik negyedet 32-9-re nyerték, azzal tíz perc alatt eldöntötték a bajnoki cím sorsát. Az utolsó szakasz kiegyenlített játékot hozott, de izgalmakat már nem. A Csata DSE 89-53-ra győzött, azzal a juniorok (BEAC-Csata néven) és a tinik után újabb bajnoki címet gyűjtött be, érdekesség, hogy mindhárom csapatot Tursics Krisztián vezette.

LEÁNY-SERDÜLŐBAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Csata DSE–Vasas Akadémia 89-53 (21-11, 22-19, 32-9, 14-14)
Csata DSE: Pánczél 9/3, Boros J. 15, Orosz, Telegdy 2, Madár 25. Cs: Hajdó 2, Rakita 2, Habling 18, Várszegi 8, Dénes 2, Krasovec, Tóth F. Edző: Tursics Krisztián
Vasas Akadémia: Góczán 8, Boros L., Mányoky 4, Dombai 13/3, Rajaram. Cs: Dúl 6, Tóth F. 2, Mudra 6, Vígh 10, Sitku, Keszy-Harmath 4. Edző: Kertész Dávid

„Hatalmas gratuláció jár a lányainknak, hogy döntőt tudtak játszani ebben a korosztályban. Külön öröm, hogy a nyolc-kilenc korosztályos válogatottal felálló Csata egyedül ellenünk nem tudta megdobni a száz pontot. Ez a lányok kiváló védekezésének dicsérete. Gratulálok a Csatának, ilyen kitűnő csapattal megérdemelten lettek bajnokok” – értékelt Kertész Dávid, a Vasas edzője.

„Először is gratulálok a Vasasnak, amely elképesztően jó első félidőt produkált. A két legjobb csapat magas színvonalú döntőt játszott. Gratulálok a saját lányainknak, akik ez alatt az egy év alatt, a kettős terhelésnek köszönhetően elképesztően sokat fejlődtek, mind a tizennégyen, ami nekünk nagyon fontos volt. Szép évadot zártunk a serdülők között, most két nap pihenés jön, aztán készülünk a kadetdöntőre, ahol ezzel a csapattal szeretnénk ismét jól szerepelni” – tekintett a jövőbe a triplázó hadvezér, Tursics Krisztián.

A bronzérmet a KSC Szekszárd szerezte meg, miután a harmadik helyért lejátszott mérkőzésen 64-52-re győzött a Török Flóris-Törekvés SE ellen. Az ötödik helyre a győri Széchenyi KA futott be, amely a nap legszorosabb mérkőzésén, nagyot hajrázva, 81-77-re múlta felül a DVTK-ÉLKSK-t. A nyeretlen csapatok csatáját a Soproni Darazsak Akadémia nyerte, és az MTK Budapest elleni 60-54-es siker a hetedik helyet jelentette.

A LEÁNY-SERDÜLŐBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Csata DSE, 2. Vasas Akadémia, 3. KSC Szekszárd, 4. Török Flóris-Törekvés SE, 5. Széchenyi KA, 6. DVTK-ÉLKSK, 7. Soproni Darazsak Akadémia, 8. MTK Budapest

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS