Kosár: a Csata DSE két csapata is játszik a kadet-leánybajnokság döntőjében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.22. 17:06
Címkék
Az utolsó korosztályos leány kosárlabda-bajnokság végjátékéban is feldobják a labdát, a kadetek négy napon keresztül Miskolcon küzdenek a bajnoki címért. A Csata DSE egyedülálló módon, két együttessel képviselteti magát a nyolcas döntőben.

L. G. Rendhagyó módon, keddtől péntekig rendezik meg a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjét Miskolcon. A szokatlan időpont oka, hogy a hét végén foglalt a Generali Aréna, a szervezők ezért nem tudták tartani a péntek-vasárnap ritmust.L. G. Rendhagyó módon, keddtől péntekig rendezik meg a kadet leányok kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjét Miskolcon. A szokatlan időpont oka, hogy a hét végén foglalt a Generali Aréna, a szervezők ezért nem tudták tartani a péntek-vasárnap ritmust.

A nyolcas döntőbe a felsőházi rájátszás első hat helyezettje – a Vasas Akadémia, a Csata DSE A és B csapata, a Rátgéber Akadémia, a DVTK-ÉLKSK és a Soproni Darazsak Akadémia, a valamint a keresztjáték két győztese, a győri Széchenyi KA és a Kecskeméti KA jutott.

Serdülődöntő Csata-DVTK
Serdülődöntő Csata-DVTK

A kék mezes Csata DSE serdülői újabb nyolcas döntőben szerepelnek  •  Forrás: kosarsport.hu

A Csata DSE tehát két együttessel képviselteti magát a fináléban, ami nem túl gyakran fordul elő. A Wéber Krisztina vezette A csapatot a valóban kadetkorú játékosok alkotják, míg a Tursics Krisztián által irányított B együttes a két-három évvel fiatalabb, serdülőkorú kosarasokból áll, akik egyébként veretlenül, nagy fölénnyel nyerték meg saját korosztályuk bajnokságát.

A Csata A csapata ebben a korosztályban is favoritnak számított, ám az együttes egyik vezére, Horváth Fruzsina márciusban súlyos térdsérülést szenvedett, őt pedig nem egyszerű pótolni. Így kiegyenlített küzdelemre van kilátás, sok, kiélezett mérkőzéssel.

„Egyáltalán nem vesszük félvállról a kadetdöntőt sem, rendkívül motiváltan utazunk Miskolcra – mondja a serdülőbajnokság megnyerése után másfél héttel ismét nyolcas döntőn szereplő Csata DSE B csapatát irányító Tursics Krisztián. – Egyértelműen bizakodóak vagyunk, hiszen a bajnokság korábbi szakaszában minden együttest megvertünk legalább egyszer. Persze, két-három évvel fiatalabb a csapatom a riválisokénál, de bármi megtörténhet, akár még a döntőre is lehet esélyünk.”

A csapatokat két csoportba osztották, az A jelűbe a házigazda DVTK-ÉLKSK, a felsőházi rájátszást megnyerő Vasas Akadémia, a Rátgéber Akadémia és a Széchenyi KA került, míg a B négyest a Csata DSE A és B csapata, a Kecskeméti KA és a Soproni Darazsak Akadémia alkotja. Kedden és szerdán rendezik a csoportkört, melynek végén az első két-két helyezett jut az elődöntőbe Csütörtökön következik a keresztjáték, majd pénteken a helyosztókkal zárult a torna. A nyitány kedden 9 órakor a Csata DSE B és a Soproni Darazsak Akadémia lép parkettára, míg a fináléban pénteken 15 órakor dobják fel a labdát.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik