Kosár: a Cívis-kupa is jelezte, jó úton jár az U15-ös fiúválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 18:49
Címkék
Góbi Henrik szövetségi edző elégedett volt az U15-ös fiúválogatott elszántságával a debreceni Cívis-kupán, és véleménye szerint ígéretes a 2002-es játékosokból álló korosztály. A jó szereplés több meghívót is ért rangos felkészülési tornákra.

Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, az U15-ös fiúválogatott a harmadik helyen végzett a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Cívis-kupán. A válogatottat vezető Góbi Henrik honlapunknak értékelte a debreceni viadal tanulságait, és a 2002-es korosztály erősségeiről is beszélt.Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, az U15-ös fiúválogatott a harmadik helyen végzett a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Cívis-kupán. A válogatottat vezető Góbi Henrik honlapunknak értékelte a debreceni viadal tanulságait, és a 2002-es korosztály erősségeiről is beszélt.

Magyarorszag_U15
Magyarorszag_U15

Az U15-ös válogatott  •  Forrás: debka.hu

„Két éve dolgozom együtt ezzel a korosztállyal, több edzőtáborban vettünk részt, augusztusban a hagyományos szlovéniai nemzetközi tornán szerepeltünk. Ott látszott, hogy fizikálisan jóval gyengébbek vagyunk, mint az európai mezőny, de így is nagyon sokat tanultunk” – mondja az előzményekről a negyvenszeres válogatott center.

A csapat az aktuális évadban az őszi és a téli szünetben töltött együtt egy-egy hetet, most pedig három nap és öt közös edzés után lépett parkettára Debrecenben.

„A felfogásban rendkívül pozitív változást fedeztem fel, mindenki keményen és céltudatosan készült. Van még különbség köztünk és a legjobb külföldiek között, de egyre jobban közelítünk a nemzetközi szinthez ebben. Jó generáció lehet ez a kétezer-kettes, a szerkezet rendben van, és ne felejtsük el, hogy ide tartozik a Joventut Badalonábankosarazó Maronka Zsombor is.”

Góbi Henrik szerint a magas posztokon is jól állunk, bár a külföldi csapatokban már 14-15 évesen is két méter feletti játékosok pattogtatják a labdát.

„A debreceni jó szereplésnek köszönhetően nyáron két tornára is meghívást kaptunk, Szerbiába és Bosznia-Hercegovinába utazunk. Az augusztusi szarajevói torna lesz az utolsó, amelyet együtt töltünk a srácokkal, azt követően átveszi őket az U16-os válogatott szakmai stábja. Aztán az ORV-t és a Szent István-kupát követően készülhetnek életük első Európa-bajnokságára.”

Addig azonban még sok munka vár valamennyi játékosra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik