Kosár: a 19 éves Durázi Krisztofer már jövőre célba veszi a felnőttválogatottat

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.14. 10:32
Címkék
A szombathelyi Falco kosárlabdacsapatának mindössze 19 éves bedobója lett a legutóbbi Európa–kupa-forduló legértékesebb játékosa. Durázi Krisztofer azt mondja, egyáltalán nem számított a különleges címre, a legfőbb célja pedig az, hogy – akár már jövőre – felhúzhassa a címeres mezt a felnőttválogatottban.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely három győzelemmel és három vereséggel kiesésre kényszerült a férfi Európa-kupa H csoportjának küzdelmeiből. A vasi együttes a harmadik helyen végzett az orosz Nyizsnyij Novgorod és a Szolnoki Olaj csapata mögött, mégis emelt fővel távozhatott, hiszen rekordot állított be a sorozatban: a gárda 61 pontos különbséggel múlta felül a macedón Karpos Szokoli garnitúráját idegenben (104–43). Ekkora differenciára legutóbb a 2015/16-os évadban volt példa, amikor a cseh Nymburk 106–45-re győzte le az ír Hibernia alakulatát.Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely három győzelemmel és három vereséggel kiesésre kényszerült a férfi Európa-kupa H csoportjának küzdelmeiből. A vasi együttes a harmadik helyen végzett az orosz Nyizsnyij Novgorod és a Szolnoki Olaj csapata mögött, mégis emelt fővel távozhatott, hiszen rekordot állított be a sorozatban: a gárda 61 pontos különbséggel múlta felül a macedón Karpos Szokoli garnitúráját idegenben (104–43). Ekkora differenciára legutóbb a 2015/16-os évadban volt példa, amikor a cseh Nymburk 106–45-re győzte le az ír Hibernia alakulatát.

A 19 éves Durázi Krisztofer (sárgában) álma a nagyválogatottság Forrás: Falco
A 19 éves Durázi Krisztofer (sárgában) álma a nagyválogatottság Forrás: Falco

A 19 éves Durázi Krisztofer (sárgában) álma a nagyválogatottság  •  Forrás: Falco

Akadt azonban a csapatban valaki, akinek nemcsak a különleges csúcs miatt marad emlékezetes a mérkőzés. A csupán 19 esztendős Durázi Krisztofer neve mellett ugyanis 21 pontot és 19 lepattanót jegyezhettünk fel, miközben egy labdaszerzéssel és három sikeres blokkal is felhívta magára a figyelmet. Ezzel az összteljesítménnyel pedig kiérdemelte a forduló legértékesebb játékosa címet. Produkciójáról még néhány nappal később is boldogan nyilatkozott.

„Tisztában voltunk vele, hogy a macedón csapat nagyon fiatal, de ugyanúgy álltunk hozzá ehhez a meccshez is, mint a többihez. Próbáltuk a maximumot kihozni magunkból, aminek meg is lett az eredménye. Sajnálatos módon Tóth Norbert és Milos Borisov sem tudott játszani, mindketten betegséggel bajlódtak. Ezért jutottam több játéklehetőséghez, és örülök, hogy élni tudtam a kínálkozó alkalommal.”

Krisztofer egyébként azt mondja, álmában sem gondolta volna, hogy őt választják a forduló MVP-jének. Amúgy pedig sokkal büszkébb a megszerzett 19 lepattanóra, mint a pontokra. Egyben hálás Srecko Sekulovic vezetőedzőnek, hogy megadta a lehetőséget neki a bizonyításra.

„Az viszont fáj, hogy ennek ellenére kiestünk a kupából. Pláne azért, mert többször is a kezünkben volt a győzelem. Az első vereségünket Nyizsnyij Novgorodban szenvedtük el. A rendes játékidőt döntetlenre hoztuk, de a hosszabbítás utolsó pillanatait elrontottuk, így az oroszok egyetlen kosárral megnyerték a meccset. Amikor odahaza is kikaptunk tőlük, akkor négy perccel a vége előtt még tíz ponttal vezettünk. Ha csak az egyik mérkőzés hajrájában jobban koncentrálunk kicsit, akkor most mi ünnepelhetnénk a továbbjutást. Nagyon erős csoportba kerültünk, valamennyi csapatnak megvolt az esélye arra, hogy ott legyen a második szakaszban. Ez most nekünk így alakult, de már most a jövőre összpontosítunk, és csak előre nézünk.”

És ha már jövő: Durázi úgy véli, a válogatott oszlopos tagjával, Perl Zoltánnal sokat erősödött a csapat. Az mondja, a Falco célja, hogy az első négy között végezzen a bajnokság alapszakaszában, mert ha ez sikerül, akkor kedvező helyzetben várhatná a társaság a play-offot.

„Ami engem illet, minden edzésen igyekszem a legtöbbet megmutatni magamból, és száztíz százalékot nyújtani, hogy lehetőséget kapjak a meccseken. A nagy célom – amellett, hogy a klubomban szeretnék állandó kezdőjátékos lenni – természetesen a válogatottság. Akár már jövőre!”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik