Kosár: a 16 éves, szolnoki Pallai Tamás négyéves szerződéssel Las Palmasban folytatja

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.08. 12:34
Címkék
A 16 éves Pallai Tamás Szolnokról a Kanári-szigetekre tette át székhelyét, az U16-os válogatott kosárlabdázó ugyanis a Las Palmas-i Canarias Baskettball Academy színeiben folytatja pályafutását. Magyar klubtársa is lesz, a szegedi nevelésű Meleg Gergő már tavaly nyár óta ott játszik.

L. G. A spanyol kosárlabda-akadémiák egyre gyakrabban szerződtetnek magyar játékosokat, tavaly például az U15-ös válogatott Maronka Zsombor a Juventut Badalona együttesébe, az U16-os válogatott Meleg Gergő pedig a Las Palmas-i Canarias Baskettball Academy csapatába igazolt Szegedről, míg az U18-as válogatott vezére, a Vasas neveltje, Somogyi Ádám a Real Betis csapatához csatlakozott.L. G. A spanyol kosárlabda-akadémiák egyre gyakrabban szerződtetnek magyar játékosokat, tavaly például az U15-ös válogatott Maronka Zsombor a Juventut Badalona együttesébe, az U16-os válogatott Meleg Gergő pedig a Las Palmas-i Canarias Baskettball Academy csapatába igazolt Szegedről, míg az U18-as válogatott vezére, a Vasas neveltje, Somogyi Ádám a Real Betis csapatához csatlakozott.

Pallai Tamás
Pallai Tamás

Pallai Tamás akcióban  •  Forrás: iszolnok.hu

Az idény nyáron a szolnoki Pallai Tamás követte őket, Meleg Gergőt pedig szó szerint, ugyanis szintén a Canarias Baskettball Academy színeiben kosarazik tovább. Méghozzá – ha minden jól megy – akkor négy éven át, ennyi időre szól az U16-os válogatott játékos szerződése, amely azonban bármelyik fél kérésére előbb is felbontható.

„Azon leszek, hogy a négy esztendő alatt egyre többet tanuljak, fejlődjek, felkészüljek a profi pályafutásra. Amit tudok, hogy az angol és spanyol nyelvű iskola mellett napi két edzés szerepel a programban. Az angol nyelvvel jól elvagyok, a spanyolt viszont tanulnom kell, hiszen a nyelvtudás is sokat segít a beilleszkedésben” – mondta indulás előtt az irányítóként és hátvédként is bevethető kosárlabdázó a szoljon.hu-nak.

A 16 éves Pallai Tamást a szakemberek a szolnoki utánpótlás legnagyobb ígéreteként tartották számon. A korosztályos válogatottal a győri EYOF-ot és a szófiai B divíziós Eb-t is megjárt – és nem mellékesen ott jó teljesítményt nyújtott – játékos nagyon hálás a nevelőedzőjének, Szolnoki Zoltánnak, aki eljuttatta a nemzetközi porondra.

„Azt gondolom, gyors és jó kezű vagyok, és a passzjátékom sem rossz, de mindenben sokat kell még fejlődnöm. A fizikumomat pedig fokozatosan erősíteni, ha a csapatban akarok lenni. Az akadémia U18-as együttese a korosztályos Euroligában szerepel, én pedig szeretnék minél hamarabb komoly tétmeccseket játszani” – mondta zárásként Pallai Tamás a szolnoki hírportálnak.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik