Kosár: a 16 éves Varga Alíz a brit profiligában

Vágólapra másolva!
2017.10.26. 20:28
Címkék
A 16 éves kosárlabdázó, Varga Alíz Angliában tölti a tanévet, amellett pedig a brit profiligában játszik. A korosztályos válogatott egyik erőssége legutóbb bekerült a bajnokság All Star-csapatába is.

L. G. Az Európa-bajnoki- és EYOF-ezüstérmes leány U16-os kosárlabda-válogatott játékosa, Varga Alíz bekerült a brit profiliga, a WBBL 5. fordulójának All Star-csapatába. A Vasas Akadémia neveltjének remeklésére a wbasket.hu szakportál hívta fel a figyelmet.L. G. Az Európa-bajnoki- és EYOF-ezüstérmes leány U16-os kosárlabda-válogatott játékosa, Varga Alíz bekerült a brit profiliga, a WBBL 5. fordulójának All Star-csapatába. A Vasas Akadémia neveltjének remeklésére a wbasket.hu szakportál hívta fel a figyelmet.

Varga
Varga

Varga Alíz az U16-os Eb-n  •  Forrás: FIBA

Alíz az ősszel kezdődött tanévet nyelvtanulás céljából Angliában tölti, méghozzá kosárlabda-ösztöndíjjal. A Londonhoz közeli, attól északra található Oaklands College tanulója az intézményre épülő csapatban, az Oaklands Wolves-ban már a brit profiligában is bemutatkozhatott. A 16 éves center eddig három találkozón lépett pályára, a hét végén a Caledonia Pride együttese ellen 28,5 perc alatt 20 ponttal, 5 lepattanóval és 2 gólpasszal vette ki a részét Wolves sikeréből, ami All Star-csapattagságot ért.

A korosztályos válogatott kiválóságáról elismerően nyilatkoztak a klubjában is. A WBBL honlapján olvasható portréban Lee Ryan, az Oaklands Wolves vezetőedzője „kivételes tehetségként”, a WBBL mezőnyét tekintve „a korosztály legjobb játékosaként” hivatkozott Varga Alízra.

A center az EYOF-on mutatott jó játéka után a franciaországi Bourges-ben megrendezett U16-os Európa-bajnokságon a mérkőzések több mint felét a pályán töltötte. Átlagban 26,2 perc alatt 8 pontot és 7 lepattanót szerzett, 13,3-es VAL-értéke pedig szintén remeknek számít.

Varga Alíz nem az egyetlen játékosa a sikert sikerre halmozó U16-os leányválogatottnak, aki tanulmányai miatt ideiglenesen külföldre költözött. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Vasas Akadémia másik fiatal centere, Tóth Franka Bécsben tölti a tanévet, de ő az osztrák főváros közelsége miatt átmenetileg sem igazolt máshová.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik