Kosár: két hely még kiadó a junior-fiúbajnokság nyolcas döntőjére

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 11:47
Címkék
A junior fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében hat hely már elkelt, a két kiadóért a Körmend a Vasassal, a MAFC pedig az Alba Fehérvárral mérkőzik meg. A felsőházi rájátszás utolsó fordulója komoly izgalmakat hozott.

Lakner Gábor Véget ért a rájátszás a junior fiúk kosárlabda-bajnokságában, hat csapat pedig már megszerezte a helyét a sorozat nyolcas döntőjében. Négyen még reménykedhetnek, ők kétfelvonásos párharcban döntik el a még kiadó két hely sorsát.Lakner Gábor Véget ért a rájátszás a junior fiúk kosárlabda-bajnokságában, hat csapat pedig már megszerezte a helyét a sorozat nyolcas döntőjében. Négyen még reménykedhetnek, ők kétfelvonásos párharcban döntik el a még kiadó két hely sorsát.

Sopron-Honvéd junior fiú kosárlabda
Sopron-Honvéd junior fiú kosárlabda

A soproniak nagy sorozata az utolsó fordulóban szakadt meg  •  Forrás: sopronisportiskola.com

A felsőházi rájátszást meggyőző fölénnyel a Soproni Sportiskola együttese nyerte, az alpokaljaiak csupán az utolsó fordulóban veszítették el veretlenségüket. Akkor a Budapesti Honvéd rendkívül szoros csatában 62-58-ra győzött Sopronban, de a hazaiak elsőségét már régóta nem fenyegette veszély.

A Nyíregyházi Sportcentrum és a Honvéd egyaránt kilenc győzelemmel és öt vereséggel zárt, végül a fővárosiak az utolsó fordulóban elért bravúr ellenére a riválisuk mögé szorultak. Az alapszakaszból hozott egymás elleni eredmény a nyíregyháziaknak kedvezett – odahaza 75-55-re nyertek, a Tüzér utcában pedig csupán 71-62-re kaptak ki – így övék lett a második hely.

A Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC és a Rátgéber Akadémia is ötvenszázalékos teljesítményt produkált, a hét-hét győzelem és vereség biztos helyet ért a nyolcas döntőre. Pécsett 95-89-re, Debrecenben 78-55-re nyert a hazai csapat, így az egymás elleni eredménnyel a debrecenieké lett a negyedik hely.

A hatodik, automatikusan döntőt érő helyért óriási versenyfutást folytatott a Szombathelyi Sportiskola KA és a Vasas Akadémia. A sorsolás úgy hozta, hogy az utolsó fordulóban egymás ellen játszott a két együttes. A riválisok 4/9-es mérleggel várták az összecsapást, vagyis a győztes biztosan döntőbe jutott, míg a vesztesre még keresztjáték vár.

A találkozó a tétnek megfelelő izgalmakat hozott, negyvenpercnyi játék nem is volt elég a párharc eldöntéséhez. Bár a vendég fővárosiak két perccel a vége előtt még négy ponttal vezettek, a hazai pályán játszót szombathelyiek Lukács Döme közelijével és Dancsecs András büntetőivel hosszabbításra mentették a mérkőzést. Az ötperces ráadásban előbb a Vasas, majd a Szombathely vezetett, végül Schafarek Boldizsár kosarával ismét a pasarétieknél volt az előny. Az utolsó pillanatban ismét jött azonban Dancsecs, aki a hazaiak javára döntött. A Szombathelyi Sportiskola KA 93-92-re nyert, azzal bejutott a döntőbe.

A hetedik Vasasra és a nyolcadik Alba Fehérvárra keresztjáték vár, méghozzá az alsóház két legjobbja ellen. A MAFC kettős győzelemmel nyerte a párharcot a PVSK-Panthers (83-79 és 72-63) ellen, a Körmendi Törpördögök pedig 67-61-es vereséget követően hazai pályán 85-58-ra győzte le a Szolnoki Olaj KK-t.

Az országos döntő kiadó két helyéért a Körmend a Vasassal, a MAFC pedig az Alba Fehérvárral mérkőzik meg. A találkozókat szerdától szombatig bonyolítják le.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik