utanpotlassport.hu 2017.07.17 16:43 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: Studer Ágit az U20-as Eb All Star-csapatába választották

A női U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság ötödik helyén végzett magyar válogatott irányítóját, Studer Ágnest beválasztották a torna All Star-csapatába, így a csapat remeklése mellett egyéni elismerésnek is örülhetünk.

Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar női kosárlabda-válogatott az egészen kiváló ötödik helyen zárt a Portugáliában megrendezett U20-as A divíziós Európa-bajnokságon. A remeklő csapat egyik vezére, Studer Ágnes rangos egyéni elismerésben részesült a torna zárásakor: Annamaria Prezelj (Szlovénia), Maria Conde (Spanyolország), Jelizavjeta Sabanova (Oroszország) és Maria Araujo (Spanyolország) társaságában beválasztottak a torna All Star-csapatába.

Studer Ágnes 2

Studer Ágnes az Eb topjátékosai közél verekedte magát  •  Forrás: FIBA

Ágnes egészen kiválóan játszott, összességében 15,4 pontos, 3,6 lepattanós és 7,3 gólpasszos átlaggal zárta a kontinensviadalt. A legeredményesebb mérkőzése a bosnyákok elleni csoportmérkőzés volt, amelyen 31 pontot termelt, többek között hét triplát is beemelve. Az ötödik helyért megrendezett, olaszok elleni derbin nagyszerű dupla-duplát ért el 15 ponttal és 11 (!) gólpasszal.

Az egyéni rangsorokban több mutatóban is az élmezőnybe tartozik. A tizenegyedik legeredményesebb játékos, aki mezőnyből a kilencedik legpontosabban célzó kosaras is egyben, a triplákat tekintve pedig a tizenegyedik legpontosabb mesterlövész a teljes mezőnyben. A gólpasszok tekintetében messze a magyar irányító volt a legjobb, és labdaszerzésben is a tizenegyedik helyen áll a rangsorban. A hatékonyságát sem illetheti kritika, ebben a mutatóban a hetedik helyen fejezte be az Eb-t az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa.

Az Európa-bajnokság egyébiránt címvédéssel zárult (amint arról már ugyancsak beszámoltunk), a magyar csapatot a negyeddöntőben kiejtő spanyolok a fináléban 73-63-ra legyőzték a szlovéneket. A bronzérmet az oroszok szerezték meg, akik a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen 80-59-re kiütötték a franciákat. Az ötödik hely, mint ismeretes, az olaszokat 78-73-ra felülmúló magyar válogatotté lett, míg a hetedik helyre a letteket 72-52-re legyaluló belgák futottak be.

Az A divíziótól búcsúzó triót a bosnyák, a török és a tavaly velünk együtt a B divízióból feljutott lett válogatott alkotja, a törököknek tehát nem sikerült megragadniuk az utolsó esélyt a bennmaradásra úgy, mint egy évvel ezelőtt. A hét végén a hollandok szerezték meg a jövőre is A divíziós szereplést érő, tizenharmadik helyet.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…