utanpotlassport.hu 2017.07.17 16:43 Frissítve: 2017.07.17 16:46

Kosár: Studer Ágit az U20-as Eb All Star-csapatába választották

A női U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság ötödik helyén végzett magyar válogatott irányítóját, Studer Ágnest beválasztották a torna All Star-csapatába, így a csapat remeklése mellett egyéni elismerésnek is örülhetünk.

Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar női kosárlabda-válogatott az egészen kiváló ötödik helyen zárt a Portugáliában megrendezett U20-as A divíziós Európa-bajnokságon. A remeklő csapat egyik vezére, Studer Ágnes rangos egyéni elismerésben részesült a torna zárásakor: Annamaria Prezelj (Szlovénia), Maria Conde (Spanyolország), Jelizavjeta Sabanova (Oroszország) és Maria Araujo (Spanyolország) társaságában beválasztottak a torna All Star-csapatába.

Studer Ágnes 2

Studer Ágnes az Eb topjátékosai közél verekedte magát  •  Forrás: FIBA

Ágnes egészen kiválóan játszott, összességében 15,4 pontos, 3,6 lepattanós és 7,3 gólpasszos átlaggal zárta a kontinensviadalt. A legeredményesebb mérkőzése a bosnyákok elleni csoportmérkőzés volt, amelyen 31 pontot termelt, többek között hét triplát is beemelve. Az ötödik helyért megrendezett, olaszok elleni derbin nagyszerű dupla-duplát ért el 15 ponttal és 11 (!) gólpasszal.

Az egyéni rangsorokban több mutatóban is az élmezőnybe tartozik. A tizenegyedik legeredményesebb játékos, aki mezőnyből a kilencedik legpontosabban célzó kosaras is egyben, a triplákat tekintve pedig a tizenegyedik legpontosabb mesterlövész a teljes mezőnyben. A gólpasszok tekintetében messze a magyar irányító volt a legjobb, és labdaszerzésben is a tizenegyedik helyen áll a rangsorban. A hatékonyságát sem illetheti kritika, ebben a mutatóban a hetedik helyen fejezte be az Eb-t az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa.

Az Európa-bajnokság egyébiránt címvédéssel zárult (amint arról már ugyancsak beszámoltunk), a magyar csapatot a negyeddöntőben kiejtő spanyolok a fináléban 73-63-ra legyőzték a szlovéneket. A bronzérmet az oroszok szerezték meg, akik a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen 80-59-re kiütötték a franciákat. Az ötödik hely, mint ismeretes, az olaszokat 78-73-ra felülmúló magyar válogatotté lett, míg a hetedik helyre a letteket 72-52-re legyaluló belgák futottak be.

Az A divíziótól búcsúzó triót a bosnyák, a török és a tavaly velünk együtt a B divízióból feljutott lett válogatott alkotja, a törököknek tehát nem sikerült megragadniuk az utolsó esélyt a bennmaradásra úgy, mint egy évvel ezelőtt. A hét végén a hollandok szerezték meg a jövőre is A divíziós szereplést érő, tizenharmadik helyet.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.25 17:02:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A magyar csapatok közül elsőként – és remélhetőleg nem utolsóként – a leány-kézilabdaválogatott jutott a négy közé a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Bohus Bea együttese tizenegy góllal verte a norvégokat, azzal már biztosan a csoport élén végez.

2017.07.16 19:41:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hogy nemcsak a strandkézilabdát űzi mesterfokon a magyar U17-es leányválogatott, hanem hihetetlen mentális erőt is képvisel, azt a mauritiusi világbajnokság döntője is bizonyítja. A csapat a hollandok ellen a nagyon szoros küzdelemben elvesztett első szett után egyenlíteni tudott, majd a szétlövést is megnyerte. Azzal pedig a világbajnokságot is!

2017.07.12 18:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Százszázalékos teljesítménnyel jutott a magyar leányválogatott a mauritiusi U17-es strandkézilabda-világbajnokság középdöntőjébe. A csapat ezzel még egy lépéssel közelebb került az ifjúsági olimpiai kvalifikációhoz.

2017.07.12 17:49:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két nappal a guimaraesi serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság előtt mentették fel a munkavégzés alól Szabó Krisztiánt, az ifjúsági leányválogatott szakvezetőjét. Honlapunk értesülése szerint az egyik serdülő leányjátékostól, valamint a szakmai stáb egyik tagjától érkezett bejelentés a szövetséghez, amelyben súlyos etikai vétséggel vádolják a trénert.