utanpotlassport.hu 2017.07.17 16:43 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: Studer Ágit az U20-as Eb All Star-csapatába választották

A női U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság ötödik helyén végzett magyar válogatott irányítóját, Studer Ágnest beválasztották a torna All Star-csapatába, így a csapat remeklése mellett egyéni elismerésnek is örülhetünk.

Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar női kosárlabda-válogatott az egészen kiváló ötödik helyen zárt a Portugáliában megrendezett U20-as A divíziós Európa-bajnokságon. A remeklő csapat egyik vezére, Studer Ágnes rangos egyéni elismerésben részesült a torna zárásakor: Annamaria Prezelj (Szlovénia), Maria Conde (Spanyolország), Jelizavjeta Sabanova (Oroszország) és Maria Araujo (Spanyolország) társaságában beválasztottak a torna All Star-csapatába.

Studer Ágnes 2

Studer Ágnes az Eb topjátékosai közél verekedte magát  •  Forrás: FIBA

Ágnes egészen kiválóan játszott, összességében 15,4 pontos, 3,6 lepattanós és 7,3 gólpasszos átlaggal zárta a kontinensviadalt. A legeredményesebb mérkőzése a bosnyákok elleni csoportmérkőzés volt, amelyen 31 pontot termelt, többek között hét triplát is beemelve. Az ötödik helyért megrendezett, olaszok elleni derbin nagyszerű dupla-duplát ért el 15 ponttal és 11 (!) gólpasszal.

Az egyéni rangsorokban több mutatóban is az élmezőnybe tartozik. A tizenegyedik legeredményesebb játékos, aki mezőnyből a kilencedik legpontosabban célzó kosaras is egyben, a triplákat tekintve pedig a tizenegyedik legpontosabb mesterlövész a teljes mezőnyben. A gólpasszok tekintetében messze a magyar irányító volt a legjobb, és labdaszerzésben is a tizenegyedik helyen áll a rangsorban. A hatékonyságát sem illetheti kritika, ebben a mutatóban a hetedik helyen fejezte be az Eb-t az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa.

Az Európa-bajnokság egyébiránt címvédéssel zárult (amint arról már ugyancsak beszámoltunk), a magyar csapatot a negyeddöntőben kiejtő spanyolok a fináléban 73-63-ra legyőzték a szlovéneket. A bronzérmet az oroszok szerezték meg, akik a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen 80-59-re kiütötték a franciákat. Az ötödik hely, mint ismeretes, az olaszokat 78-73-ra felülmúló magyar válogatotté lett, míg a hetedik helyre a letteket 72-52-re legyaluló belgák futottak be.

Az A divíziótól búcsúzó triót a bosnyák, a török és a tavaly velünk együtt a B divízióból feljutott lett válogatott alkotja, a törököknek tehát nem sikerült megragadniuk az utolsó esélyt a bennmaradásra úgy, mint egy évvel ezelőtt. A hét végén a hollandok szerezték meg a jövőre is A divíziós szereplést érő, tizenharmadik helyet.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.