HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.07.17 16:43 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosár: Studer Ágit az U20-as Eb All Star-csapatába választották

A női U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság ötödik helyén végzett magyar válogatott irányítóját, Studer Ágnest beválasztották a torna All Star-csapatába, így a csapat remeklése mellett egyéni elismerésnek is örülhetünk.

HIRDETÉS

Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar női kosárlabda-válogatott az egészen kiváló ötödik helyen zárt a Portugáliában megrendezett U20-as A divíziós Európa-bajnokságon. A remeklő csapat egyik vezére, Studer Ágnes rangos egyéni elismerésben részesült a torna zárásakor: Annamaria Prezelj (Szlovénia), Maria Conde (Spanyolország), Jelizavjeta Sabanova (Oroszország) és Maria Araujo (Spanyolország) társaságában beválasztottak a torna All Star-csapatába.

Studer Ágnes 2

Studer Ágnes az Eb topjátékosai közél verekedte magát  •  Forrás: FIBA

Ágnes egészen kiválóan játszott, összességében 15,4 pontos, 3,6 lepattanós és 7,3 gólpasszos átlaggal zárta a kontinensviadalt. A legeredményesebb mérkőzése a bosnyákok elleni csoportmérkőzés volt, amelyen 31 pontot termelt, többek között hét triplát is beemelve. Az ötödik helyért megrendezett, olaszok elleni derbin nagyszerű dupla-duplát ért el 15 ponttal és 11 (!) gólpasszal.

Az egyéni rangsorokban több mutatóban is az élmezőnybe tartozik. A tizenegyedik legeredményesebb játékos, aki mezőnyből a kilencedik legpontosabban célzó kosaras is egyben, a triplákat tekintve pedig a tizenegyedik legpontosabb mesterlövész a teljes mezőnyben. A gólpasszok tekintetében messze a magyar irányító volt a legjobb, és labdaszerzésben is a tizenegyedik helyen áll a rangsorban. A hatékonyságát sem illetheti kritika, ebben a mutatóban a hetedik helyen fejezte be az Eb-t az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa.

Az Európa-bajnokság egyébiránt címvédéssel zárult (amint arról már ugyancsak beszámoltunk), a magyar csapatot a negyeddöntőben kiejtő spanyolok a fináléban 73-63-ra legyőzték a szlovéneket. A bronzérmet az oroszok szerezték meg, akik a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen 80-59-re kiütötték a franciákat. Az ötödik hely, mint ismeretes, az olaszokat 78-73-ra felülmúló magyar válogatotté lett, míg a hetedik helyre a letteket 72-52-re legyaluló belgák futottak be.

Az A divíziótól búcsúzó triót a bosnyák, a török és a tavaly velünk együtt a B divízióból feljutott lett válogatott alkotja, a törököknek tehát nem sikerült megragadniuk az utolsó esélyt a bennmaradásra úgy, mint egy évvel ezelőtt. A hét végén a hollandok szerezték meg a jövőre is A divíziós szereplést érő, tizenharmadik helyet.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

2018.05.18 16:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

2018.05.15 19:13:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

2018.05.05 08:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS